شناسه : 33127682
جهانگیری در یزد عنوان کرد

امضای وزیر اقتصاد؛ تضمین فاینانس جهانی/ تاثیر سیاست های فرهنگی بر فعل و انفعالات اقتصادی


معاون اول رییس جمهور گفت: وزیر اقتصادمان امروز در دنیا یک خط کاغذ می نویسد و امضا می کند می گوید این تضمین شما به ما خط فاینانس بدهید.

به گزارش یزد آوا؛ اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور صبح امروز در مراسم افتتاحیه کارخانه فولاد و واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی چادرملو با تبریک فرا رسیدن دهه فجرگفت: انقلاب در مقطع پیروزی خود در دنیا یکی از اتفاقات بسیار مهم و نادر بود که با اتکا به دین الهی و ایدئولوژی اسلامی در این منطقه از جهان به وقوع پیوست. به فضل الهی انقلاب در این 39 سال توانست راه بسیار پر مخاطره خود را با سرافرازی پشت سر بگذارد و از خیلی از مشکلات و تنگناها عبور کند و انشالله به فضل الهی بتوانیم این انقلاب و این آرمان ها را ادامه بدهیم.

وی اظهار کرد: یکی از مهمترین هدف هایی که ما در ایران باید به دنبال آن باشیم و از دهه 40 آغاز شد این بود که ایران باید صنعتی شود. برای اینکه ایران صنعتی شود نیازمند یک مجموعه سیاست هایی است که بخشی از این سیاست ها محیطی است و بخشی درون بخشی است که باید در داخل بخش صنعت اتخاذ شود.

جهانگیری تصریح کرد: سیاست های محیطی سیاست های بسیار تعیین کننده ای است. اگر ما بخواهیم عملکرد یک بنگاه صنعتی را بررسی کنیم، بخشی از این عملکرد تحت تاثیر سیاست های بیرونی و یا محیطی هستند و برخی تحت تاثیر سیاست های درون بخشی است. نمی شود یک بنگاه صنعتی اگر بد است گفته شود حتما مدیریت و سیاست های داخلی اش بد است.

وی اضافه کرد: سیاست خارجی در اختیار بخش خصوصی نیست و منحصراً در اختیار دولت ها است. تلاش ما در این دولت  بر این بود که سیاست خارجی پیش برنده حرکت بنگاه های اقتصادی باشد و بنگاه های اقتصادی بتوانند از فضای تعامل با دنیا بهره ببرند. در زمان شروع سال 92 ما حتی یک دلار فاینانس نداشتیم. ما خودمان رفته بودیم یک منابعی 20 – 22 میلیارد دلار در یکی از کشورها گذاشته بودیم که به این پشتوانه شما به ما فاینانس بدهید. اما وزیر اقتصادمان  امروز در دنیا یک خط کاغذ می نویسد و امضا می کند می گوید این تضمین شما به ما خط فاینانس بدهید. تا این لحظه بیش از 30 میلیارد دلار خط فاینانس امضا شده موافقت نامه مبادله شده توافق بین بانک ها انجام شده و 12 میلیارد دلار از این پروژه ها نهایی شده و ال سی باز شده و در حال اجرا شدن است.

معاون اول رئیس جمهور ابراز داشت: موضوع مهم دیگر موضوع سیاست های فرهنگی است، سیاست های فرهنگی در همه فعل و انفعالات اقتصادی کشور تعیین کننده است. تعجب می کنم همان افرادی که مدعی شغل می شوند و مدعی می شوند دولت شغل ایجاد نکرده، وقتی تریبونی در اختیارشان قرار می گیرد درست شلیک به هدف می کنند که کسی سرمایه گذاری انجام ندهد، کسی به دنبال کار و سرمایه گذاری نرود. در حالی که سرمایه گذار باید احساس کند هم سرمایه و هم شخصیتش امنیت دارد.

وی بیان داشت: سیاست های فرهنگی بر همه مسائل کشور اثر دارد و زیر بنای حرکت توسعه ای کشور است.

این مقام مسئول تاکید کرد: باید سیاست اقتصادی کلان برای مدیر بنگاه مشخص باشد. نرخ سود بانکی قابل پیش بینی باشد، نرخ دلار قابل پیش بینی باشد، ثبات به معنای واقعی بر اقتصاد حاکم باشد. در کشوری که ثبات تورمی نداشته باشد هیچ آدم عاقلی سرمایه گذاری نمی کند.  ما در دولت خیلی تلاش کردیم که اقتصاد کشور به جزیره آرامش برسانیم و ثبات را بر کشور حاکم کنیم.

جهانگیری گفت: یک مجموعه سیاست ها هم صنعتی و داخل بنگاهی است. اکثر بنگاهی که امروز گفته می شود مشکل دارند، مشکلشان مدیریتی است. ما بررسی کردیم در همین یکی دو سال اخیر چند صد میلیارد دلار در شرکت های بزرگ عمومی و دولتی سرمایه گذاری شده و بازده در حد صفر است و دولت هر سال باید پول اضافی به شرکت های دولتی پرداخت کند. مشکل ما مشکل مدیریت است. ما به عنوان دولت باید بخش عظیمی از این ها را واگذار بکنیم به بخش خصوصی و بخش خصوصی باید میدان دار اقتصاد شود.

وی گفت: صنایع پیشران باید مشخص شوند و تمرکز بر روی آنها باشد.  به خودروسازی در کشور خیلی بد می گویند اما ده ها و صدها واحد صنعتی اعم از قطعه و خدمات پس از فروش متصل به این کارخانه ها هستند، اینجا شغل شکل می گیرد.

جهانگیری افزود: یکی از صنایع پیشران کشور صنایع معدنی است. فولاد نماد توسعه یافتگی کشور ها است و ده ها صنعت قبل و بعد از آن به وجود می آیند.

وی به کمبود آب در کشور نیز اشاره کرد و گفت: آب به هر حال محدود کننده اصلی توسعه ایران است و برای یزد محدود کننده مضاعف به شمار می رود. صنعت استان و خصوصاً صنایع فولاد راهی جز استفاده از پساب ندارد. این تصمیم قطعی است. هیچ کس اجازه نمی دهد آب شرب مردم قطع شود و در اختیار صنعت قرار گیرد.

جهانگیری اظهار کرد: خلیج فارس و دریای عمان دو فرصت بزرگ در اختیار ملت ایران است و کشورهای دیگر خیلی از آن برداشت می کنند، ما هم باید برداشت کنیم. حتی ممکن است آب انتقالی از خلیج فارس و دریای عمن به بقیه استان ها مثل خراسان جنوبی و سیستان وبلوچستان نیز انتقال پیدا کند.

وی گفت: مسئولیت اجتماعی شرکت ها هم مهم است. مردم هر منطقه ای دغدغه هایی دارند خصوصاً می گویند محیط زیست ما را یک واحد صنعتی آلوده کرده، این دغدغه ها ارزشمند است اما باید دنبال راهکاری بود که کار کشور قفل نشود. اکنون مسئولیت اجتماعی شرکت ها یک موضوع جدی جهانی شده است و هیچ شرکتی نمی تواند نسبت به مسائل اجتماعی خودش بی تفاوت باشد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.