شناسه : 16590353
پنجمین قربانی در کمتر از یک سال؛

انفجار در فولاد یزد قربانی گرفت/ لزوم پاسخگویی مسئولین و سازمان های مربوطه


صبح امروز یکی از کوره‌های ذوب فولاد یزد دچار انفجار شد. بر اساس اطلاعات بدست آمده تاکنون خبر فوت یک کارگر 30 ساله به نام جواد رفیعی تایید شده است.

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای اقتصاد، صبح امروز یکی از کوره‌های ذوب فولاد یزد دچار انفجار شد. بر اساس اطلاعات بدست آمده تاکنون خبر فوت یک کارگر 30 ساله به نام جواد رفیعی تایید شده است.

گفتنی است وقوع حوادث مرگباری ‌در این کارخانه  به امری طبیعی تبدیل شده است به طوری که در سال جاری در این کارخانه طی حوادث متعدد و مجزا پنج تن از کارگران جان خود را از دست داده اند. به طور کلی در ده سال گذشته 12 نفر از کارگران این کارخانه در حوادث مختلفی که در حین کار رخ داده است به کام مرگ کشیده شده اند و قابل ذکر است در هیچ کدام از این اتفاقات هیچ برخورد و یا عکس العملی از سوی مسئولین دیده نشده است.

با توجه به اینکه این واحدها معمولا توسط بهداشت و ایمنی ادارات کار, استاندارد و سازمان صنعت و معدن وتجارت باید مورد بازرسی ایمنی قرار بگیرند با بروز چنین حوادثی قطعا این سازمان‌ها و ادارات باید پاسخگو باشند و عدم پاسخ‌گویی و عکس‌العمل مسئولان مربوطه نشان دهنده چیزی جز بی اعتنایی و اهمیت ندادن آن‌ها به جان کارگرانی که در این مراکز صنعتی جان خود را از دست داده‌اند، نیست.

یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار آوای‌اقتصاد  در خصوص علت حادثه گفت: تا زمانی که خود کوره مورد بررسی قرارنگیرد نمی‌توان نظر قطعی در مورد علت حادثه داد اما بر اساس شواهد، احتمالاً نقص فنی در کوره ذوب، علت انفجار بوده است.

وی با بیان این که مخلوط شدن آب با ذوب انفجار ایجاد می‌کند افزود: درون کوره‌های ذوب پوششی از نسوز وجود دارد و چنان‌چه نسوز کوره دچار خوردگی شود به بدنه کوره آسیب زده و باعث نفوذ آب به مایع مذاب شده و درنتیجه انفجار رخ می‌دهد. در واقع دمای فولاد گداخته آنقدر بالاست که در مجاورت آن آب به دو عنصر تشکیل دهنده هیدروژن و اکسیژین تجزیه شده و در نهایت براثر سوختن این عناصر تولید انفجار می شود.

این کارشناس با تاکید بر اهمیت کنترل نسوز کوره اظهار داشت: هر بار که کورها خالی می‌شوند باید نسوز کوره کنترل شود و چنانچه مشکلی وجود نداشته باشد و نسوز قدرت لازم را داشته باشد امکان استفاده دوباره از آن وجود خواهد داشت و در هرصورت برای هربار کار و یا ادامه کار کوره نیاز به گواهی ایمنی و سلامت تجهیز میباشد زیرا که سهل انگاری در این امر فجایع بدی را به دنبال دارد. گفتنی است تعویض نسوز کوره‌ها برای شرکت‌های فولادی هزینه‌بر است و از تعویض آن تا جایی که امکان دارد جلوگیری می‌کنند.

وی با بیان این که انفجار در کوره‌ها قابل کنترل است و امری اتفاقی نیست افزود: از دلایل انفجار کوره‌ها می‌تواند عدم تفکیک مواد ورودی به کوره و یا نقص در خود کوره باشد که در هر دو حالت با کنترل و رعایت استانداردهای لازم می‌توان از انفجار کوره جلوگیری کرد.

این منبع آگاه با اشاره به عدم رعایت استانداردها در فولاد یزد گفت: در مجموعه‌های فولادی باید کارگران آموزش‌های لازم را دیده باشند و استانداردهای موجود را رعایت کنند که متأسفانه در فولاد آلیاژی یزد نه تنها افراد آموزش های لازم را دریافت نمی‌کنند بلکه بسیاری از استانداردهای ابتدایی نیز در آن رعایت نمی‌شود و در نتیجه، وقوع اتفاقات مکرر و فوت کارگران بیچاره را در پی دارد.

وی اظهار داشت: یکی از ملزومات کوره‌های ذوب این است که هنگام کار کوره نباید هیچ کارگری در محدوده خاصی حضور داشته باشد و علاوه بر این باید راه فرار برای کارگران تعبیه شده باشد اما در فولاد آلیاژی علاوه بر عدم رعایت نکات ایمنی و استانداردها، بی‌نظمی‌های زیادی وجود دارد.

وی با اشاره به اتفاقات زیادی که در این کارخانه رخ می‌دهد تصریح کرد: وجود اتفاقات متعدد در این کارخانه درحالی است که بسیاری از کارخانجات فولادی در کشور و استان مشغول به فعالیت هستند و با این حجم از اتفاقات و تلفات در محیط کار مواجه نیستند و این حاکی از سهل‌انگاری و اهمال‌کاری مسئولین این فولاد است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.