شناسه : 38374493
مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کار استان یزد خبر داد

ایجاد اشتغال برای بیش از 3 هزار و 500 نفر در استان یزد


فریبا آیت‌اللهی گفت: براساس گزارش اخذ شده از سامانه رصد اشتغال تعداد سه هزار و 589 نفر در استان در پنج ماهه نخست امسال توسط دستگاه‌های اجرایی مشغول به کار شدند.

فریبا آیت اللهی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص وضعیت بیکاری استان یزد گفت: نرخ بیکاری بهار امسال بهار، 7.6 درصد بود که نسبت به فصل مشابه سال گذشته 5.2 درصد و نسبت به فصل قبل آن 4 درصد کاهش یافته است.

وی با اشاره به سهم اشتغال در بخش‌های مختلف اقتصادی استان گفت: در سال گذشته سهم اشتغال استان در بخش کشاورزی 7 درصد، صنعت 43.7 درصد و خدمات 49.4 درصد بود در حالی که سهم‌ اشتغال استان در سال 97 در بخش کشاورزی  7.8 درصد، صنعت 44 درصد و خدمات48.2 درصد بوده است و بر این اساس از نظر سهم اشتغال بخش‌های عمده اقتصادی، سهم اشتغال استان در دو بخش کشاورزی و صنعت  دارای روند کاهشی بوده و در مقابل ما با افزایش روند سهم اشتغال در بخش خدمات مواجهه هستیم.

مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در خصوص فرصت‌های شغلی ایجاد شده در استان عنوان کرد: بر اساس گزارش اخذ شده از سامانه رصد اشتغال تعداد سه هزار و 589 نفر در استان در پنج ماهه نخست سال جاری توسط دستگاه های اجرایی مشغول به کار شدند و اطلاعاتشان در سامانه مذکور ثبت شده است.

آیت‌اللهی با بیان اینکه بررسی‌های کارشناسان بازار کار حاکی از این است که چند دلیل در بحرانی شدن بازار کار خصوصا برای قشر تحصیل‌کرده‌ها اثرگذار است. افزود: پایین بودن سطح مهارت آنان، پایین بودن سطح انطباق مهارت و دانش جویندگان کار با نیاز بازار کار به گونه ای که بر اساس آمار و اطلاعات به دست آمده 77 درصد جویندگان کار ثبت نام شده در دفاتر کاریابی فاقد مهارت بوده اند و افزایش جمعیت جوانان دارای تحصیلات عالی خصوصا در بین قشر زنان و در مقابل  عدم پیشرفت ظرفیت‌های بازار کار  خصوصا برای بانوان تحصیل کرده از جمله دلایل بحرانی شدن بازار کار است.

وی ادامه داد: جامعه برای جستجوی بهتر کار از سطح تحصیلات کاردانی به‌ سمت تحصیلات کارشناسی و کارشناسی ارشد حرکت کرده است. این مسئله علاوه بر اینکه سطح توقعات جامعه از کار و اشتغال را تغییر داده است، شاغل شدن افراد را پیچیده‌تر نموده که این موضوع مزید بر علت است.

آیت‌اللهی عنوان کرد: نامتوازن بودن تحصیل در رشته‌های مختلف نیز دلیلی بر مسئله‌دار شدن اشتغال کارجویان تحصیل‌کرده است به نحوی که در سال های گذشته گرایش شدیدی به برخی رشته‌ها مانند بازرگانی، حقوق، مهندسی، رشته‌های گروه بهداشت و پزشکی، کشاورزی، کامپیوتر، دامپزشکی، علوم تربیتی و... شکل گرفت که نتیجه آن انباشت تقاضا برای کار برای فارغ التحصیلان این رشته‌ها، دشوارتر شدن ورود به بازار کار و در نتیجه دامن زدن به بیکاری کارجویان جوان است.

وی ادامه داد: عدم مهارت فارغ التحصیلان دانشگاهی نیز یکی از علت‌های مهم در بیکاری دانشجویان و جوانان  است.بیکاری افراد دارای تحصیلات عالی چندین برابر شده است؛ با این حال دانشگاه‌ها همچنان به روند جذب دانشجو ادامه می‌دهند و صف متقاضیان ورود به دانشگاه هم برقرار است، شاید زمان آن رسیده باشد که بخش قابل توجهی از تحصیلات پس از دیپلم متوسطه، به‌سمت رشته‌های فنی و مهارت آموزی سوق پیدا کند.

مدیرکارآفرینی و اشتغال اداره کل کار و رفاه اجتماعی استان یزد توجه کمتر به فرهنگسازی متناسب با ظرفیت های جامعه را از دیگر دلایل افزایش بیکاری دانست و گفت: این مشکل می‌تواند با شناخت ظرفیت‌های جامعه و فرهنگسازی در تمامی سطوح از جمله آموزش و پرورش و دانشگاه بسیاری از مشکلات موجود در سطح جامعه و نرخ بیکاری جوانان را کاهش داد.

وی تصریح کرد: استقرار صنایع منبع پایه به جای شرکت  دانش بنیان در استان یزد خود مزید علتی بر افزایش بیکاری خصوصا در بین  فارغ التحصیلان دانشگاهی شده است .

آیت‌اللهی گفت: با توجه به نقش دفاتر کاریابی در اشتغال استان ، شایسته است با اتخاذ راهکارهای مناسب و تغییر نگرش کارجویان به مقوله کار به سمت افزایش سهم کاریابی‌ها در ایجاد اشتغال و جذب بیشتر مشاغل معرفی شده از سوی این دفاتر گام های موثری برداشت و برهمین اساس نسبت به ارائه راهکارهایی جهت تسهیل در عرضه و تقاضا اقدام کرد.

وی افزایش نقش کاریابی‌ها در جهت هدایت، راهنمایی شغلی و به کارگماری متقاضیان کار، توسعه کیفی مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای در جهت شناسایی دقیق نیازهای بازار کار و ارائه آموزش های متناسب با این نیازها، توجه به انطباق هرچه بیشتر نظام آموزشی استان اعم از آموزشهای رسمی و یا غیر رسمی با نیاز بازار کار، تخصصی نمودن فعالیت دفاتر کاریابی ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی را از جمله راهکارهایی برای ایجاد اشتغال برشمرد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.