بازار سرمایه سطح توقع سهامداران را بالا برده است/ 90 درصد سهامها بالاتر از ارزش ذاتی معامله میشوند
محمد مهدی باقری دکترای اقتصاد مالی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص وضعیت بازار بورس گفت: با وجود اینکه تصور میشد که بازار بورس در شهریورماه اصلاح خود را انجام دهد اما زودتر این اصلاح را انجام داد و ریزش داشت و این منفی بودن بازار برای سهامداران به خصوص تازه واردها خوب بود.
وی ادامه داد: بازار سرمایه چند وقتی است که به دلیل حمایت دولت و ورود پول زیاد به بازار، سطح توقع سهامداران به خصوص سهامداران تازه وارد را با توجه به سود دهیهای جذاب، بالا برده که بسیار خطرناک است، در گذشته سهامداران پایان یک سال تنها 30 درصد سود عایدشان میشد در حالی که اکنون سهامداران توقع کسب 100 درصد سود در پایان ماه دارند.
این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: فعلا نمیتوان در خصوص روند بلند مدت بازار سرمایه صحبت کرد به نظر میرسد بازار به سمت بالا حرکت کند و به سقف قبلی خود دو میلیون شاخص برسد اما دوباره منفی بخورد و به شاخص قبلی بازگردد آن موقع باید برای ماندن در بازار برای بلند مدت تصمیم گرفت چرا که اگر این اتفاق بیفتد و بازار پس از حرکت به سمت شاخص دو میلیونی به سمت پایین برگردد و کف را بشکند وارد فضای فرسایشی خواهیم شد و بهتر است که از بازار سرمایه خارج شویم.
باقری تصریح کرد: دولت برای کسری بودجه دو راه یکی فروش نفت و دیگری بازار بورس آن هم از طریق کارمزدها و در آمدهای مالیاتی و همچنین از طریق فروش سهام به مردم با قیمت مناسب دارد و زمانی دولت میتواند این کار را انجام دهد که قیمتها رشد خوبی کنند و آن زمان است که دولت با 30 درصد تخفیف میتواند به مردم بفروشد.
وی ادامه داد: چنانچه بحث فروش نفت با مشکل مواجه شود دولت بیشتر روی بازار بورس متمرکز خواهد شد، به نظرم مجلس طرح پیشنهادی دولت در زمینه فروش نفت را رد خواهد کرد و مجدد دولت تمرکز خود را به روی بورس و نمادهای پالایشی و نه هر نمادی از این گروه خواهد گذاشت.
باقری گفت: با وجود اینکه اصلا درست نیست که اقتصاد ما وابسته به مناسبتهای سیاسی دیگر کشورها باشد اما نمیتوان گفت این مناسبتها بی تاثیر است و حتما اثر خود را خواهد گذاشت این موضوع یک بحث سیستماتیک و خارج از کنترل بازار است و باید به آن توجه شود، در همین راستا در بازار بورس با بزرگترین ریسک یعنی انتخابات امریکا مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هم اکنون 90 درصد سهامهای بازار دارای حباب و بالاتر از ارزش ذاتی خود در حال معامله شدن هستند، سهامداران به خصوص تازه واردان به بازار سرمایه باید دقت کنند سهامهایی که خریداری میکنند حتما سود آوری داشته باشد و سهمهای زیان ده نخرند.
این دکترای اقتصاد مالی ادامه داد: چنانچه که سهمی که خریداری میشود از لحاظ بنیادی از ارزش بالایی برخوردار باشد هر اتفاقی در بازار بیفتد سهامدار در بلندمدت ضرر نخواهد کرد اما اگر از سهامهای زیان ده باشد و سهامدار بخواد با روند بازار جلو برود قطعا بازار سرمایه کاری خواهد کرد که نه تنها سودی عاید سهامدار نشود بلکه بخشی از اصل سرمایه خود را نیز از دست بدهد.
باقری گفت: باید سهامهای بنیادی خوب مانند سهام شرکتهایی که توسعه محور هستند و طرحهای توسعهای و افزایش سرمایه خوبی دارند خریداری شود و سهام داری کرد تا به سود خوبی دست پیدا کرد در واقع باید با خرید سهام خوب، به آن به دید ملک نگاه شود و کنار گذاشته شود تا در بلند مدت سود خوبی عاید سهامدار شود.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|