شناسه : 10408086
افخم:

بازگشایی سفارتخانه انگلیس مسیر تدریجی و مراحل اداری خود را دارد/ دیپلمات ایرانی در یمن در سلامت است


سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به فعالیت کارداران غیرمقیم ایران و انگلستان گفت که موضوع بازگشایی سفارتخانه انگلیس در تهران مسیر تدریجی و مراحل اداری خود را دارد و گفت‌وگوها در این خصوص برای حل و فصل برخی موضوعات باید ادامه یابد.

به گزارش یزد آوا به نقل از فارس، مرضیه افخم سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز چهارشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تسلیت شهادت امام حسن عسگری به رویداد نهم دی اشاره کرد و افزود: 9دی تحکیم پیوندهای ملت با امام و رهبری بود و باید از این روز برای رسیدن به وحدت بیشتر همدلی و قانون‌گرایی استفاده و انشالله در این جهت حرکت کرد.

افخم همچنین با تبریک فرا رسیدن سال نو میلادی به هموطنان مسیحی و مسیحیان سراسر جهان ابراز امیدواری کرد که سال 2015 سال صلح، امنیت و دوستی بیشتر بین ملت‌ها باشد.

سخنگوی وزارت خارجه، در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس درباره آخرین خبرها از وضعیت نوراحمد نیکبخت دیپلمات ایرانی ربوده شده در صنعا با بیان اینکه خبر جدیدتری در این زمینه در دست نیست، خاطرنشان کرد: بر اساس اخبار موجود ایشان در شرایط جسمانی خوبی به سر می‌برد. پیگیری‌ها از مراجع مختلف در این خصوص ادامه دارد که امیدواریم به نتیجه برسد و ایشان به سلامت به کشور بازگردانده شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس درباره بازگشایی سفارتخانه انگلستان در تهران با ذکر این نکته که کاردارهای غیرمقیم مشغول فعالیت هستند و گفت‌وگوها و ملاقات‌ها توسط کارداران غیرمقیم و در چارچوب مأموریت عادی آنها انجام می‌شود، عنوان کرد: موضوع بازگشایی سفارت انگلستان در تهران مسیری تدریجی است که مراحل اداری خود را دارد و باید گفت‌وگوها ادامه یابد تا برخی موضوعات مشخص و حل و فصل شود.

وی با ذکر این نکته که مسیر تدریجی و گام به گام در حال انجام است، خاطرنشان کرد: اگر تحولی قابل ذکر باشد اعلام خواهد شد.

افخم در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس در خصوص از سر گیری روابط ایران و مغرب(مراکش) و بازگشایی سفارتخانه‌ها در دو کشور عنوان کرد: سال گذشته پیرو مذاکرات تلفنی وزرای خارجه، ایران و مغرب، از سر گیری روابط اعلام شد و سفیر جمهوری اسلامی ایران برای اعزام به محل مأموریت منصوب شده و مقامات مغرب نیز در صدد بازگشایی سفارتخانه و اعزام سفیر هستند.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه از طرف ما تسهیل کار بهتر بوده یادآور شد: ما دارای ملکی در آن کشور بودیم و ساختمان سفارت در دسترس است و امکان شروع فعالیت فراهم می‌شود اما در مغرب باید ساختمانی تهیه و مقدمات ایجاد سفارت فراهم شود.

وی ادامه داد: روابط ایران و مجموعه کشورهای عربی و اسلامی همواره مورد اهتمام ما بوده و مغرب از کشورهایی است که روابط ما با آن دوران متعددی را طی کرده و ما خواهان گفت‌وگوهای بیشتر و برقرار روابط طبیعی با کشورهای عربی و اسلامی هستیم.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با شروع فعالیت سفارتخانه‌های دو کشور شاهد تحرک بیشتری در روابط باشیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به سؤالی با ابراز نگرانی شدید از وضعیت شیخ علی سلمان در بحرین عنوان کرد: رویکرد امنیتی دولت بحرین برای حل موضوعات داخلی رویکردی اشتباه است و این دولت برای پرهیز از پیچیده کردن شرایط باید از این رویکرد دست بردارد و به چارچوب‌های قانونی و حقوقی احترام بگذارد.

افخم جمعیت وفاق را یک جمعیت قانونی خواند و افزود: امیدواریم این رویکرد اشتباه دولت بحرین اصلاح و بر آن اساس رویکردی واقع‌بینانه اتخاذ و به سمت تأمین خواسته‌های مردم بحرین حرکت شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص تأسیس پایگاه نظامی انگلستان در بحرین که سؤال یکی از خبرنگاران بود، خاطرنشان کرد: ما همواره اعلام کرده‌ایم که بحث تأمین امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه بحثی اساسی و اصولی است و تنها بر اساس همکاری و هماهنگی بین کشورهای منطقه شکل می‌گیرد و هر چیزی خارج از این رویه می‌تواند آثار منفی بر جای بگذارد.

افخم اضافه کرد: انگلستان بر اساس استانداردهای دوگانه که در قبال مباحث امنیتی دارد به دنبال امنیتی کردن شرایط منطقه است و حتی برخی گمانه‌زنی‌ها وجود دارد که این کشور به دنبال بازگشت به دوران قبل از استعمار در خلیج فارس می‌باشد.

سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: بر اساس نیاز و شرایط منطقه باید از تحمیل پیمان‌های نظامی و تکرار رویه‌های گذشته جلوگیری شود.

افخم در خصوص اخبار مطرح شده مبنی بر نقش جدی عربستان در کاهش قیمت نفت و از جمله دیدار سعود الفیصل و جان‌کری در وین و اخبار مطرح شده در خصوص نامه ایران به عربستان اظهار داشت: چنین نامه‌ای در میان نبوده و آخرین نامه مبادله شده بین دو کشور نامه آقای ظریف به همتایانش به جز رژیم صهیونیستی است.

وی اضافه کرد: مقامات عربستان به این نامه پاسخ دادند و فراتر از این نامه چیزی در میان نبوده.

افخم اضافه کرد: در بحث نفت گمانه‌زنی‌هایی در سطح منطقه و جهان درباره بازار نفت و تأثیرات آن بر روند مبادلات اقتصادی و تجاری و سیاسی مطرح شده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که بازار نفت در دوره‌های متمادی شاهد چنین نوساناتی بوده خاطرنشان کرد: اولین بار نیست که در تاریخ اوپک کاهش قیمت‌ها رخ می‌دهد و شاید همزمانی آن با برخی تحولات منطقه‌ای و سیاسی گمانه‌زنی‌هایی را در خصوص تأثیر تصمیمات سیاسی بر این روند بیشتر کرده است.

وی ادامه داد: صاحب‌نظران معتقدند که حوزه تصمیم‌سازان می‌توانستند بهتر از این در روند کاهش قیمت‌ها تأثیر بگذارند و این اغراق است که بگوییم اراده یک کشور باعث شده چنین آثاری در بازار جهانی نفت رخ دهد.

وی با ذکر این نکته که مجموعه عوامل را باید با هم دید خاطرنشان کرد:‌ چیزی به طور رسمی و مستند که ملاک دقیقی برای ما باشد وجود ندارد.

وی درباره رفت و آمد بین مقامات تهران و ریاض با ذکر این نکته که برنامه‌ای به صورت فوری که بخواهیم رسمی اعلام کنیم، وجود ندارد، افزود: دو کشور دارای مناسبات سیاسی هستند و روابط برقرار است و سفارتخانه‌ها مشغول به کار می‌باشند و در خصوص موضوعات مختلف گفت‌وگوها صورت می‌گیرد و اینکه سفری در سطح بالاتر مورد نظر باشد در حال رایزنی‌ است و چنانچه شرایط و زمان مناسبی فراهم شود صورت می‌گیرد.




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.