شناسه : 35140784
نماینده یزد در مجلس شورای اسلامی:

بدون «آمایش سرزمینی» نمی توان در مورد صنایع پرآبخواه یزد تصمیم گرفت


نماینده یزد اظهار کرد: در مورد گسترش صنایع پرآبخواه باید گفت استان یزد، استان ثروتمندی است و معادن و نیروی انسان خلاق بسیاری دارد. همه یزد را به عنوان یک استان صنعتی می شناسند. به نظر من این درست نیست که ما یک دفعه همه چیز را تعطیل کنیم.

سید ابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با یزد آوا، در مورد علت گسترش روز به روز صنایع پرآبخواه در استان کویری یزد گفت: پیش از هر تصمیمی باید طرح آمایش یزد اجرایی شود. طرح آمایش سرزمینی یعنی ما در سرزمین خود چه سیاستی را دنبال کنیم. صنعت پرآب خواه  در آن ایجاد کنیم یا کم آبخواه، اصلاً صنعت باید وجود داشته باشد؟ اگر خواستیم صنعت ایجاد کنیم تکلیفمان با آب چه می شود. اگر به خاطر کم آبی صنعت ایجاد نکردیم، اشتغال را چه کنیم؟ اگر بگوئیم آب نداریم و کشاورزیم کنیم پس تکلیف اشتغال چه می شود. کشاورزی برای استان مهمتر است یا صنعت. کدام یک از این دو کمتر آب مصرف می کند و کدام یک بیشتر ثروت و اشتغال ایجاد می‌کند. پاسخ این مجموعه سوالات را باید در طرح آمایش بیابیم.

وی افزود: بنابراین اولویت ما که متاسفانه نتوانستیم در آن به نتیجه نهایی برسیم اجرای طرح آمایش در استان است. با تصویب طرح آمایش است که همه ما می دانیم چه کار باید بکنیم. اما تا زمانی که طرح آمایش به نتیجه نرسد سلیقه ای عمل می شود و هر نماینده و مسئول با بینش و تفکر خود تصمیم می گیرد لذا باید طرح آمایش داشته باشیم و براساس آن حرکت کنیم.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی در مورد علت عدم اجرای طرح آمایش نیز گفت: اجرایی نشدن طرح آمایش دو دلیل دارد اولاً به خاطر اینکه اجرای طرح آمایش کار دشواری است. ثانیاً همت ما متمرکز نیست برای مثال اگر آقای استاندارد تصمیم بگیرد که تا دو ماه دیگر باید این طرح آمایش انجام شود مطمئنا به نتیجه خواهیم رسید. تا الان هم چندین بار مرتب قول داده اند اما متاسفانه عملی نشده است.

موسوی بیان داشت: در مورد گسترش صنایع پرآبخواه نیز ه نظر من بالاخره استان یزد، استان ثروتمندی است و معادن و نیروی انسان خلاق بسیاری دارد. همه یزد را به عنوان یک استان صنعتی می شناسند. به نظر من این درست نیست که ما یک دفعه همه چیز را تعطیل کنیم. در مقابل می توانیم رابطه آب و صنعت را تنظیم کنیم.

وی اضافه کرد: تمام این صنایع پرآخواهی که می گوییم تنها ۲ درصد از آب استان را استفاده می کنند و در مقابل حدود 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود. بدیهی است اگر مشکل آلودگی صنعت را حل بکنیم، بهتر است که درصدی از سهم کشاورزی کم شده و به صنعت اختصاص یابد. البته این نظر ابتدایی و قابل بحث است، اما می خواهم بگویم که بمی تواند چنین اتفاقی بیافتد تا ما هم از ثروتمان بهتر استفاده کنیم و هم اشتغال بیشتری ایجاد کنیم، یعنی با درصد کمتری مصرف آب اشتغال بیشتی ایجاد کنیم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.