شناسه : 17431874
معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه استان تشریح کرد

برنامه سفر آیت‌الله باقری به یزد/ از درس اخلاق در دفتر آیت‌الله ناصری تا نشستی با همسران طلاب


معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه استان یزد با اعلام این خبر که آیت الله عبدالمجيد باقري امشب 28 آذرماه به یزد خواهد آمد، به تشریح برنامه‌های وی پرداخت.

به گزارش یزد آوا، معاون امور طلاب و دانش آموختگان حوزه علمیه استان یزد در مصاحبه با خبرنگار حوزه از یزد، در تشریح برنامه های سفر آیت الله عبدالمجيد باقري به یزد اظهار داشت: آیت الله عبدالمجيد باقري امشب 28 آذرماه به یزد خواهد آمد و در اولین برنامه ی خود یعنی صبح فردا 29آذرماه با آیت الله محمد رضا ناصری دیدار و در ادامه در درس اخلاق در جمع طلاب و روحانیون استان یزد واقع در دفتر آیت الله ناصری امام جمعه یزد و نماینده ولی فقیه در استان یزد سخنرانی خواهد کرد.
 
حجت الاسلام سید مهدی حسینی راد گفت:آیت الله عبدالمجيد باقري در سومین برنامه خود نیز ساعت 9:30 فردا 29 آذرماه در گردهمایی مدیران و معاونین حوزه و مدارس علمیه استان یزد در مرکز مدیریت یزد شرکت خواهد کرد.
 
وی در تشریح سومین برنامه آیت الله باقري تصریح کرد: ایشان فردا شب نیز در نشست اخلاقی و بصیرتی همسران طلاب بعد از نماز مغرب و عشاء سخنرانی خواهد کرد.
 
 
زندگینامه آیت الله  حاج شيخ عبدالمجيد باقري بنابی
آیت الله  حاج شيخ عبدالمجيد باقري مشهور به بنابي در سال ۱۳۱۸ هـ ش در شهر بناب در خانواده علم و معنويت ديده به جهان گشود. پدرش آيت الله حاج شيخ يوسف و مادرش سيده علويه كبري نام داشت. ساده‌زيستي ، زهد ، مناعت نفس ، خدمت به مردم و دفاع از حريم امامت و ولايت از صفات بارز آيت الله حاج شيخ يوسف محسوب مي گرديد.
 
 ايشان در سال ۱۳۳۲ هـ ش عازم مدرسه طالبيه تبريز گرديد اما پس از مدتي به بناب بازگشت و علاوه بر بهره مندي از محضر آيت الله آقاي حاج شيخ يوسف باقري بنابي ، مقداري از ادبيات عرب و شرح لمعه را نيز نزد حجت الاسلام و المسلمين مرحوم آقاي شيخ اسماعيل اعلائي فرا گرفت و مدتي هم از محضر برادرش، آیت الله  حاج شيخ عبدالحميد باقري بنابي استفاده نمود.
 
 آیت الله حاج شيخ عبدالمجيد باقري در سال۱۳۳۷ هـ ش به شهر مقدس قم مشرف گرديد و تا سال ۱۳۵۳هـ ش از خرمن دانش و معنويت علما وبزرگان ، خوشه ها چيد. ايشان ادامه شرح لمعه را از محضر آيت الله آقاي ميرزا احمد پاياني اردبيلي ، قوانين و رسائل را از محضر آيت الله آقاي شيخ مصطفي اعتمادي ، مكاسب را از محضر آيت الله آقاي سيد جواد خطيب و كفايه را هم از محضر آيت الله آقاي ميرزا ابوالفضل علمايي سرابي و آيت الله آقاي سيد محمد باقر سلطاني فرا گرفت. همچنين مقداري از رسائل و مكاسب و درايه را از محضر آيت الله آقاي سبحاني و فلسفه را هم از محضر آيت الله شهيد مرحوم آقاي مفتح فرا‌گرفت.
 
ايشان همچنين شب هاي جمعه از جلسات اخلاق آيت الله آقاي سيد حسين فاطمي و صبح هاي جمعه از جلسات اخلاق آيت الله آقاي شيخ عباس تهراني و نيز از جلسات اخلاق آيت‌الله آقاي مشكيني بهره برد.
  
 آیت الله  حاج شيخ عبدالمجيد باقري از سال ۱۳۴۲ در دروس خارج فقه و اصول حضرت آيت الله العظمي امام خميني ( رض) ، آيت الله العظمي آقاي سيد محمد رضا گلپايگاني( ره) ، آيت الله العظمي آقاي اراكي ( ره) ، آيت الله العظمي آقاي آملي ( ره) و نيز مرحوم آيت الله آقاي محقق داماد ( ره) ، حضور يافته و از اين بزرگان عالم علم و معرفت بهره مند شد.
 
 استاد آقاي باقري بنابي در سال ۱۳۵۳هـ ش بخاطر امتثال امر پدر ، براي ترويج شريعت نبوي عازم تبريز گرديد و همراه برادرشان ـ‌ آیت الله  حاج شيخ عبدالحميد ـ در راستاي ايجاد تحول در حوزه علميه تبريز و بازگرداندن شوكت ، رونق و عظمت گذشته آن ، جهاد علمي بزرگي را آغاز نمود و چون اين مهم مقدور نگرديد، به‌رغم مشكلات سياسي ناشي از حاكميت رژيم پهلوي، اقدام به تاسيس مدارس جديدي نمودند. برنامه هاي نوين و متنوع اين مدارس نشان از روشن بيني موسسين و اداره كنندگان آنها داشت ؛ طلاب در اين مدارس علاوه بر دروس متداول حوزوي و تلاش براي ارتقاء اخلاقي و معنوي خود ، قرآن حفظ مي كردند ، از نهج البلاغه بهره‌مند مي گرديدند ، زبان انگليسي فرا مي گرفتند و هرچند مدت يكبار براي تقويت روح و روان خود و آمادگي بيشتر در عرصه جهاد علمي و معنوي ، به اردوهاي زيارتي وسياحتي مي رفتند.
 
 نظم حاكم بر مدرسه ، وجود برنامه هاي متنوع و نوين و بخصوص وجود مديري دلسوز و عاشق طلبه ها ، روز به روز ميزان استقبال جوانان تشنه علم و معنويت را افزايش داد و زمينه را براي تاسيس مدرسه علميه حضرت وليعصر (عج) تبريز در سال ۱۳۵۸ هـ ش فراهم نمود. بعد از حدود دو سال از تاسيس اين مدرسه و پس از حدود ده سال فعاليت حوزوي، آقاي حاج شيخ عبدالمجيد باقري بنابي بنا به دلايلي مجبور به مهاجرت به تهران گرديد و مديريت سه مدرسه معروف به « مدارس علوم اسلامي حضرت‌وليعصر» تهران را به عهده گرفت. مقدمات اداره‌ي مدرسه چهارمي نيز در حال آماده شدن بود، كه روح بي قرار آيت الله آقاي حاج شيخ يوسف باقري بنابي در سال ۱۳۶۵ هـ ش به ديدار معبودش شتافت.
 
به دنبال رحلت اين عالم زاهد ، آقاي حاج شيخ عبدالمجيد به دعوت جمعي از علما و بزرگان شهر بناب براي پر كردن خلاء ناشي از ارتحال پدر بزرگوارشان ، به زادگاه خود مراجعت نموده و مديريت حوزه علميه اين شهر را به عهده گرفت. حضور ايشان در اين شهر باعث پيشرفت چشم گير حوزه علميه بناب گرديد و سيل مشتاقان علم ومعرفت را بسوي اين شهر روانه ساخت؛ بر اين اساس علاوه بر توسعه قابل توجه حوزه علميه برادران ، از سال ۱۳۷۶ زمينه براي تحصيل خواهران طلبه نيز فراهم گرديد.
 
  مبارزه با رژيم منحوس پهلوي ، جديت در تاسيس حوزه هاي علميه برادران و خواهران در قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ، حضور در جبهه هاي سياسي و فرهنگي و بخصوص جبهه هاي نبرد حق عليه باطل ( به مدت دوازده ماه) و تربيت طلابي كه از نظر درسي سختكوش ، از نظر اخلاقي صالح و از نظر فكري و سياسي ، سالم و در خط رهبري هستند، را مي توان از مهمترين ويژگي هاي زندگي حوزوي آیت الله  حاج شيخ عبدالمجيد باقري بنابي شمرد.
 
انتهای پیام/



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.