شناسه : 13626879
وزیر ارشاد در یزد:

به کنسرت علاقه ندارید، خب نروید! / در شرایط شعب ابی‌طالبیم


وزیر ارشاد در یزد گفت: در مورد موسیقی با توجه به برخی حساسیت هایی که وجود دارد، تلاش داریم تا همه حساسیت ها را مورد توجه قرار دهیم. در جایی مثل یزد که می دانیم دارالعباده و دارالمومنین است، باید ملاحظه حساسیت ها را کرد. ما هم هر موسیقی که اجازه می دهیم موسیقی مذهبی است، موسیقی لامذهبی نیست.

به گزارش یزد آوا به نقل از عصر فرهنگ، دکتر علی جنتی، صبح امروز در نشست با اصحاب فرهنگ و هنر استان یزد، بیان داشت: یزد خواستگاه علم، دانش و فقاهت،هنرمندان، ادیبان، سرزمین شهیدان و دلاوران و ایثارگران است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به فعالیت های 21 ماهه خود در زمان تصدی وزارت، گفت: ما در این مدت سیاست هایی را دنبال کردیم که بارها از آن سخن گفته شده و اجمالاً بدان اشاره می کنم. تلاش دولت در این مدت بر این بوده است که امید و انگیزه بیشتری در بین اصحاب هنر ایجاد کند. در شرایطی که مسئولیت کار را پذیرفتیم در حوزه های مختلف دچار مشکلاتی بودیم. در بخش سینما، سینما بسته شده بود، بسیاری از اهالی سینما فاصله گرفته بودند. در سایر حوزه های هنری هم وضعیت مشابه ای بود.

 

وی، افزود: در حوزه چاپ و نشر کتاب، بسیاری از ناشران به دلیل برخی خرده گیری های بی جا آثار آنها متوقف می ماند و اجازه چاپ نمی دادند و نوعی یاس بین مولفان و پدیدآورندگان ایجاد شده بود. موسسات فرهنگی_ هنری گاهی یک یا دو سال در نوبت می ماندند. اکنون در این حوزه ها قدم های خوبی برداشته شده است. بسیاری از هنرمندان سینما با انگیزه و علاقه کار می کنند، خیلی از آن ها که فیلمسازی را کنار گذاشته بودند آمدند و فیلمسازی را دوباره آغاز کردند.

 

جنتی، ادامه داد: در حوزه نشر کتاب هم کتاب های زیادی چاپ شده، البته ما پا را فراتر از قانون نگذاشتیم و آزادی ها در چهارچوب قانون داده شده است. نویسندگان احساس کردند که اگر حرفی برای گفتن داشته باشند، می توانند این نظر را منعکس کنند و فاجعه ای رخ ندهد. البته جلوی انتشار کتاب هایی که مبتذل بودند، یا عرفان های کاذب را ترویج می کردند یا تفرقه ایجاد می کردند را طبق قانون گرفتیم.

 

وزیر ارشاد، تصریح کرد: در خصوص موسسات فرهنگی هم صدور مجوزها 2 تا 3 هفته و نهایتاً 2 ماهه صادر می شود و علاقه مندان به راحتی می توانند در حوزه های فرهنگی موسسه چند منظوره ایجاد کنند.

 

وی، ادامه داد: نکته دیگر، واگذاری تصدی دولتی به بخش خصوصی، اصناف و انجمن ها است تا وزارت ارشاد آنچه در حال حاضر تصدی کرده است را واگذار کند. برای مثال، امسال بخشی از نمایشگاه کتاب به بخش خصوصی واگذار شد و تا 3 سال دیگر این روند کامل می شود.

 

دکتر جنتی، اظهار کرد: تمرکز زدایی از فعالیت های فرهنگی یکی دیگر از کارهایی است که انجام شده، بسیاری از کارهایی که در تهران متمرکز بود به تدریج به استان ها واگذار شده است. مثل مجوز انتشار کتب، در سایر حوزه های غیر نشر هم همین کار را دنبال می کنیم تا کار از حالت تمرکز بیرون بیاید.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به درخواست ها جهت تخصیص عادلانه بودجه های فرهنگی، اذعان داشت: سعی بر این است که  عدالت فرهنگی ایجاد شود. باید به نحوی عمل کنیم که مقدار معینی اعتبارات به شهرستان ها به خصوص مناطق محروم تر و دوردست تر اختصاص داده شود. بر این اساس مطبوعات شهرستان ها گاهی سه برابر مطبوعات تهرانی هم می توانند یارانه دریافت کنند.

 

جنتی، گفت: به سمت دولت الکترونیک پیش می رویم. سعی می کنیم مراجعه افراد برای اخذ مجوز به اداره کل ارشاد و مرکز به صفر برسد، الان در حوزه مطبوعات این کار انجام  شده است.

 

وی، به بحث اقتصاد فرهنگ و هنر اشاره کرد و افزود: بحث اقتصاد فرهنگ و هنر، بحث نوینی است که در دنیا مطرح شده است، چرا که فعالان عرصه فرهنگ و هنر دچار مشکلات عدیده معیشتی هستند و اقتصاد خلاق یعنی اقتصادی که بر اساس فکر و اندیشه شکل می گیرد، نقش بسیاری در تولید ناخالص کشورهای پیشرفته دارد. این بحث ها که مدت ها در ایران مطرح بوده است اخیرا در جلسه هیات دولت هم مطرح شد.

 

دکتر جنتی، با اشاره به دغدغه های معیشتی هنرمندان، بیان داشت: ما آمادگی داریم، به انجمن هایی که برای خود طرح و برنامه دارند کمک کنیم. اما دولت هیچ پروژه ای که زیر 80 درصد پیشرفت دارد را نه در سال گذشته و نه در حال حاضر قبول نکرده چرا که چند هزار پروژه نیمه تمام در کشور داریم.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، اذعان داشت: در مورد موسیقی با توجه به برخی حساسیت هایی که وجود دارد، تلاش داریم تا همه حساسیت ها را مورد توجه قرار دهیم. در جایی مثل یزد که می دانیم دارالعباده و دارالمومنین است، باید ملاحظه حساسیت ها را کرد. ما هم هر موسیقی که اجازه می دهیم موسیقی مذهبی است، موسیقی لامذهبی نیست.

 

وی، گفت: شعر، آهنگ و ترکیب شعر و آهنگ کنترل می شود و مجوز آلبوم یا کنسرت صادر می شود. گاهی خطاهایی رخ می دهد، کسانی که برنامه اجرا می کنند بر خلاف تعهدی که دارند سعی در تحریک تماشاچیان دارند. بخشی از مشکل ما با تماشاچیانی است که با پوشش نامناسب و آرایش غلیظ در این برنامه ها شرکت می کنند که خود ما با این ها برخورد می کنیم.

 

جنتی، تاکید کرد: موسیقی را که کلا نمی توانیم محو کنیم، باید به تولید موسیقی فاخر روی بیاوریم. موسیقی باید با رعایت همه شئون شرعی و اخلاقی باشد. هم باید روضه داشته باشیم هم موسیقی، سلیقه ها مختلف است، شاید کسانی باشند که به موسیقی علاقه نداشته باشند، خب نروند.

 

وزیر ارشاد، با اشاره به درخواست ناشران برای خرید کتاب هایشان بیان داشت: امکانات ما در سال های اخیر خیلی کاهش پیدا کرده و ما به دوران شعب ابی طالب نزدیک شده ایم. در دولت قبل 8 سال نفت 100 دلاری بود، در این دولت هم محدودیت فروش داریم و هم اینکه نمی توانیم پول فروش نفتمان را وارد کنیم. با این محدودیت هایی که در زمینه اعتبارات دولت با آن مواجه است از هر عنوان کتاب 600 تا 700 عدد از آن را خریداری کرده است.  

 

جنتی، اعلام کرد: یکی از مطالبات رهبر انقلاب تربیت ده میلیون حافظ در کشور است که رقم بالایی است. خوشبختانه وزارت فرهنگ در طول سه سال اخیر معاونتی به نام معاونت قرآن و عترت تشکیل داده است. آمادگی داریم به هر تشکلی که می تواند در جهت توسعه تجمع های قرآنی در کشور فعالیت می کند کمک بکنیم که وظیفه قرآنی خود را به درستی ایفا کنند.
 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.