شناسه : 24221215
رابط امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی استان:

بیش از 11هزار دانش آموز تبعه خارجی در مدارس یزد/ اتباع غیرمجاز هم تحصیل می‌کنند


رابط امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی استان گفت: در سال تحصیلی 95-94 تعداد دانش آموزان استان 210 هزار نفر بوده که 11 هزار و 200 نفر از آنها را دانش‌آموزان اتباع خارجی تشکیل می‌دهند.

به گزارش یزد آوا، رابط امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی استان از تحصیل حدود 5/5 درصدی دانش آموزان استان از سوی اتباع بیگانه خبر داد. «حمیدرضا ابراهیمی» در گفت و گو با همشهری ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: در سال تحصیلی 95-94 تعداد دانش آموزان استان 210 هزار نفر بوده که 11 هزار و 200 نفر از آنها را دانش‌آموزان اتباع خارجی تشکیل می‌دهند.

ابراهیمی با تاکید بر این‌که تا به امروز تنها اتباع مجاز، مجوز تحصیل در مدارس استان را داشته‌اند، تصریح کرد: با توجه به تاکید رهبر انقلاب، از سال تحصیلی جدید، حتی اتباع غیرمجاز نیز امکان تحصیل در مدارس را پیدا کرده‌اند. وی در این باره افزود: دلیل روشن این مساله این است که یک تبعه باسواد، تبعات اجتماعی کمتری در کشور مهمان دارد و بعدها با بازگشت به کشورش می‌تواند فرد مفیدی برای مردم و کشورش باشد.

این کارشناس امور تحصیلی اتباع آموزش و پرورش یزد اعلام کرد: بر همین اساس ثبت نام اتباع خارجی در سال تحصیلی جدید نسبت به سال گذشته با توجه به ثبت نام دانش آموزان غیرمجاز نزدیک به 10‌درصد افزایش یافته است. وی در ادامه اظهار کرد: اکنون بیش از 75 درصد از دانش آموزان اتباع خارجی استان در مقطع ابتدایی به تحصیل مشغول هستند.

28 آموزشگاه؛ ویژه اتباع خارجی در استان

رابط امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی استان در ادامه گفت و گو با همشهری با بیان این‌که در حال حاضر 28 آموزشگاه ویژه اتباع خارجی در سراسر استان وجود دارد، اظهار کرد: این دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی در نزدیک به 600 آموزشگاه استان به تحصیل مشغول هستند.

وی افزود: بعضی از این دانش‌آموزان در کنار دانش‌آموزان یزدی و برخی نیز در مدارس خاص اتباع تحصیل می‌کنند.

ابراهیمی با اشاره به این‌که تعدادی از آنها در محل مهمان شهرستان‌های تفت، میبد و اردکان استقرار دارند، گفت: در شهر یزد 14 آموزشگاه‌ به دانش آموزان دوره ابتدایی اتباع خارجی اختصاص یافته است و مابقی در مهمانشهرهای اردکان، میبد و تفت مستقر شده است. وی با تاکید بر این‌که مسئولان کشور همواره در برابر اتباع خود در سایر کشورهای دنیا خود را مسئول می‌دانند، افزود: بیش از 90 مدرسه ایرانی در کشورهای مختلف جهان از سوی کشور ایران ایجاد شده تا فرصت تحصیل از دانش‌آموزان ایرانی سلب نشود.

این مسئول در این باره تصریح کرد: آمار بالای اتباع افغان از یکسو همچنین شرایط اقتصادی نامناسب کشور افغانستان از سوی دیگر باعث شده است که هیچ مدرسه‌ای برای تحصیل اتباع آنها در کشور ما و به صورت خاص در استان ایجاد نشود.

وی در ادامه تصریح کرد: در بیش از 570 آموزشگاه استان، دانش آموزان ایرانی و اتباع خارجی در کنار هم به تحصیل اشتغال دارند.

این کارشناس امور تحصیلی اتباع آموزش و پرورش یزد در این باره اعلام کرد: دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه در استان، در کنار دانش آموزان ایرانی به تحصیل اشتغال دارند.

وی افزود: این در حالی است که در شهر یزد در مناطقی که اتباع بیشتری سکونت دارند و جمعیت آنها در آن منطقه قابل توجه است، مدارس دوره ابتدایی با توجه به محدوده سکونت خود، در کنار دانش آموزان ایرانی به تحصیل مشغول هستند.

شرایط یکسان ثبت نام

رابط امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی استان با بیان این‌که در سال تحصیلی 96-95،  شهریه دانش‌آموزان اتباع خارجی همچون دانش‌آموزان ایرانی است اظهار کرد: شهریه مختص اتباع خارجی در نظر گرفته نشده است و همچون دانش آموزان ایرانی، هزینه‌های مربوطه به کتاب، بیمه و... را پرداخت می‌کنند. ابراهیمی ادامه داد: دانش‌آموزان اتباع خارجی شهریه جداگانه‌ای ندارند و برای پرداخت شهریه و کمک به آموزشگاه همچون دانش آموزان ایرانی با آنها برخورد می‌شود. بنابراین برای تامین سرویس، کتاب، بیمه و امور تحصیلی تفاوتی بین دانش آموزان ایرانی با اتباع خارجی وجود ندارد. وی در ادامه تاکید کرد: هیچ گونه منعی برای دانش‌آموزان اتباع خارجی به منظور تحصیل در مدارس غیر‌انتفاعی وجود ندارد.

این مسئول در خصوص مدارک لازم به منظور ثبت نام اعلام کرد: در این زمینه دانش آموزان اتباع خارجی باید دارای مدارک اقامتی و هویتی معتبر باشند.

ترک تحصیل پس از دوران ابتدایی؛ معضل اتباع خارجی

رابط امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی استان از عمده مشکلات مدارس، آموزشگاه‌ها و دانش آموزان اتباع خارجی را ترک تحصیل این دانش آموزان پس از اتمام دوره ابتدایی دانست و گفت: فرهنگ اتباع باعث شده است که از ادامه تحصیل فرزندان دختر خانواده در مقاطع تحصیلی بعد از ابتدایی خودداری کنند. «حمیدرضا ابراهیمی» ادامه داد: دانش‌آموزان پسر اتباع نیز پس از اتمام دوره اول متوسطه، تحصیل را رها می‌کنند و شاغل می‌شوند. وی تصریح کرد: بر همین اساس در مقطع متوسطه اول و دوم، افت شدید دانش‌آموزان اتباع خارجی استان را شاهد خواهیم بود. البته گفتنی است این وضعیت حتی در مهمانشهرهای استان که دارای مدارس خاص اتباع هستند، نیز مشاهده می‌شود. مسئول پیگیری امور اتباع بیگانه در اداره کل آموزش و پرورش استان، دیگر مشکل دانش آموزان اتباع خارجی را رسیدگی ضعیف اولیای این دانش آموزان به مسائل بهداشتی، سلامتی و آموزشی فرزندانشان عنوان کرد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.