شناسه : 30077445
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان:

بیش از 17 درصد آب در استان یزد هدر می‌رود


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان با اشاره به هدر رفت 17/5درصد آب استحصالی استان ناشی از فرسودگی شبکه است، گفت: میانگین کشوری هدررفت آب 28درصد است.

به گزارش یزد آوا، بحران کم آبی مسئولان و مردم استان را نسبت به استفاده بهینه و مدیریت مصرف حساس کرده است. آنها تلاش می‌کنند که مصرف را به نحوی مدیریت کنند تا با بی‌آبی مواجه نشوند، هرچند در روزهای گرم تیرماه مصرف به حدی بالا رفت که سرانه را به مقدار قابل ملاحظه‌ای افزایش داد.

اما مدیریت مصرف تنها به برداشت از آن محدود نمی‌شود، بلکه اصلاح شبکه و جلوگیری از هدررفت آب هم اقدامی در راستای مدیریت مصرف و جلوگیری از هدررفت آب است.

استان 3 هزار کیلومتر شبکه آب دارد که تاکنون 50 تا 60 درصد آن اصلاح شده و قطعا اصلاح شبکه‌های فرسوده، تاثیر بسزایی در‌کاهش مصرف و مدیریت آب در بحران بی‌آبی است.

درخواست شهروندان بر اصلاح شبکه فرسوده آب

یکی از شهروندان خواستار اصلاح شبکه‌های آب فرسوده می‌شود و می‌افزاید: پوسیدگی لوله‌ها و نشتی آب باعث می‌شود بخشی از آب مورد نیاز شرب و بهداشت مردم، قبل از رسیدن به مشترکان به هدر برود؛ از این رو اصلاح شبکه باید با جدیت از‌سوی مسئولان شرکت آب  و فاضلاب دنبال شود.

«زهرا موسوی» با تأکید بر اینکه عمر شبکه آب در برخی شهرهای استان بیش از 30 سال است، می‌گوید: استفاده از لوله‌های جدید و مقاوم در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی و جایگزین کردن آن با لوله‌های فرسوده و قدیمی، مصرف آب را کاهش خواهد داد.

وی ادامه می‌دهد: شهروندان آماده همکاری با شرکت آب و فاضلاب برای مرمت لوله‌های فرسوده هستند و ساماندهی شبکه شهر هم به عهده این شرکت است. با اصلاح این وضعیت، قطعا سرانه مصرف آب به شکل قابل‌ملاحظه‌ای کاهش پیدا می‌کند.

این شهروند با اشاره به افزایش بهای آب از مسئولان می‌خواهد که این افزایش برای اصلاح شبکه هزینه شود تا ثمرات آن برای شهروندان ملموس باشد وگرنه گران کردن آب در شرایطی که شهروندان با مشکلات اقتصادی بسیاری دست و پنجه نرم می‌کنند و صنایع در رکود به سر می‌برند، اقدام درستی نیست.

خسارت شبکه ناشی از حفاری‌های متعدد

یکی دیگر از شهروندان با بیان اینکه حفاری‌های متعدد و جابه‌جایی تاسیسات، شبکه آب را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است، می‌گوید: هر از گاهی در گوشه‌ای از شهر شاهد آب‌گرفتگی ناشی از ترکیدگی لوله‌های آب هستیم و این مشکل در محل اجرای طرح‌های عمرانی به مراتب بیشتر است.

«صادق انتظاری» ادامه می‌دهد: این وضعیت نشان‌دهنده فرسودگی شبکه آب استان به ویژه در شهر یزد است؛ چرا که قطعا اولین شبکه آب شهری در مرکز استان اجرا شده؛ از این رو شبکه آب شهر یزد به مراتب فرسوده‌تر از شهرهای دیگر است و با توجه به کمبود آب، اصلاح شبکه امری اجتناب‌ناپذیر است.

وی اظهار می‌کند: اگر مسئولان اعتبار مناسبی را به ساماندهی شبکه آب شهری اختصاص دهند، قطعا ثمرات آن در کاهش مصرف آب ملموس خواهد بود؛ اما این موضوع همواره مورد غفلت واقع می‌شود.

این شهروند می‌گوید: کیفیت شبکه در برخی مناطق به‌حدی بد است که همواره شاهد ترکیدگی و آب‌گرفتگی معابر به‌ویژه در زمستان هستیم؛ بنابراین ساماندهی شبکه در این نقاط باید در اولویت قرار گیرد.

افزایش هدررفت آب با افزایش عمر شبکه

یکی دیگر از شهروندان هم خواستار استفاده از لوله و اتصالات جدید و مدرن برای بهسازی شبکه آب شهرهای استان می‌شود و می‌گوید: قدمت بالا هدررفت آب را سال به سال افزایش می‌دهد؛ در حالی که منابع آبی استان سال به سال در حال کاهش است.

«رضا قدسی» ادامه می‌دهد: باوجود بحران آب و مشکلات انتقال آن به استان، قطعا تخصیص اعتبار برای بهسازی شبکه آب مقرون‌به‌صرفه است و باید ازسوی مسئولان در وزارت نیرو با جدیت پیگیری شود.

وی با‌اشاره به توجه مسئولان به سرانه مصرف آب و هشدارهای مکرر برای برخورد با افراد پرمصرف می‌افزاید: مردم یزد همواره صرفه‌جو هستند و افزایش مصرف به‌علت شرایط اقلیمی موجود و استفاده از کولرهای آبی اتفاق می‌افتد؛ از‌این‌رو مسئولان باید به اندازه‌ای که به مدیریت مصرف مردم اهمیت می‌دهند، به وظایف خود از جمله بهسازی شبکه آب نیز توجه کنند.

پایین بودن هدررفت آب

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان با اشاره به هدررفت17/5درصد آب استحصالی استان ناشی از فرسودگی شبکه می‌گوید: میانگین کشوری هدررفت آب 28درصد است؛ از این رو هدررفت آب در استان نسبت به میانگین کشوری، مطلوب و یزد از استان‌های شاخص کشور در این زمینه است.

«علی اسلامی» ادامه می‌دهد: تلاش می‌کنیم که هدررفت آب در شبکه استان را به کمتر از 15 درصد برسانیم؛ از‌این‌رو اقداماتی برای اصلاح شبکه و انشعابات آن در یک تا 2 سال آینده پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه طول شبکه شهری استان 3 هزار کیلومتر است، می‌افزاید: سالانه باید 120 کیلومتر از شبکه اصلاح شود، اما در سال‌های اخیر با توجه به کمبود بودجه، روند کار به کندی پیش رفته است.

وی از اصلاح 50 تا 60 درصد شبکه آب شهرهای استان خبر می‌دهد و اضافه می‌کند: برای تسریع در روند بهسازی شبکه آب استان اقداماتی در سال 95 دنبال شد که یکی از آنها افزایش آب‌بها در چارچوب تبصره 3 قانون است که سال‌ها‌ پیش به این شرکت ابلاغ شده اما اجرایی نشده بود.

اسلامی می‌افزاید: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر یزد از اول دی‌ماه سال گذشته به طور متوسط 22درصد به نرخ آب‌بها و 100‌هزار تومان به هزینه انشعاب اضافه  شد.

وی اعلام می‌کند: تاکنون از محل اجرای این ماده قانونی، 10‌میلیارد تومان عاید شرکت آب و فاضلاب استان شده است که همه این درآمد به طور کامل برای اصلاح شبکه مصرف خواهد شد.

سرانه مصرف آب در استان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان درباره سرانه مصرف یزدی‌ها می‌گوید: سرانه مصرف آب در بین شهروندان یزدی در فصول مختلف سال متفاوت است. اوج مصرف آب استان در تیرماه است که به 11/5 میلیون مترمکعب می‌رسد، در دی‌ماه نیز با مصرف 6 میلیون مترمکعب کمترین میزان مصرف آب را داریم.

«علی اسلامی» ادامه می‌دهد: میانگین سرانه مصرف یزدی‌ها 154 لیتر است که در میانگین کشوری، مصرف متعادلی است، اما در ماه‌های گرم سال سرانه مصرف به 250 لیتر افزایش می‌یابد که ناشی از روشن شدن کولرهای آبی برای فرار از گرمای طاقت‌فرساست.

وی می‌افزاید: سالانه 50 میلیون مترمکعب آب در استان مصرف می‌شود که 20 میلیون مترمکعب آن در کولرها استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

همشهری




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.