شناسه : 25800964
وقتی دانشگاه فقط مدرک می دهد

بیکاری 18.1 درصدی فارغ التحصیلان دانشگاهی در یزد/ نداشتن مهارت مهمترین دلیل عدم استخدام فارغ التحصیلان


مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد گفت: نرخ بیکاری جمعیت فارغ‌التحصیل و در حال تحصیل استان یزد بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار سال 94، 18.1 درصد اعلام شده است.

به گزارش یزد آوا، بیکاری یکی از مهمترین و بحرانی‌ترین معضلات امروز اقتصاد ایران است. ترکیب و ساختار بیکاری در کشور به گونه‌ای است که حجم قابل توجهی از بیکاران را جمعت تحصیل‌کرده و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهد.

در پی سیاست‌ها و برنامه‌ریزای‌های صورت گرفته در سال های گذشته  اکثر جوانان مسیر دانشگاه را برای خود برگزیده‌اند. مسیری که در انتهای آن فقط یک مدرک به فرد داده می‌شود که یافتن شغل را برای او دشوارتر می‌کند. بسیاری معتقدند چنان‌چه فرد به جای صرف وقت و هزینه خود را برای تحصیل در دانشگاه و فراگیری آموزش‌های تئوریک، زمانی کمتر را به کسب مهارت و حرفه‌ای اختصاص دهد شانس بسیار بالاتری برای داشتن یک زندگی با درآمد خوب را خواهد داشت.

جوانان بعد از دریافت مدرک دیگر حاضر به انجام هر کاری نیستند و اغلب رویای پشت میزنشینی را در سر دارند این در حالی است که بازار کار با تصورات و انتظارات آن‌ها به شدت متفاوت است.

ارتباط رشته های دانشگاهی با نیاز بازار کشور یکی از مسائلی است که طی سال های اخیر و با افزایش نجومی ظرفیت دانشگاه‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی به یکی از بحران های جدی دولت ها مواجه شده است، بطوری که به نظر اکثر کارشناسان مهم‌ترین دلیل بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی همین مرتبط نبودن رشته های تحصیلی، با نیازهای بازار کار است. به نوعی آنچه که جوانان از دانشگاه‌ها می آموزند منطبق بر نیازهای روز بازار کار کشور نیست و اساسا چنین نگاهی که شاید لازم باشد برای دوره ای پذیرش دانشجو در برخی رشته ها به دلیل اشباع بازار متوقف شود، وجود ندارد.

استان یزد از جمله مناطق کشور است است که از یکسو در زمینه آموزش و تحصیلات عالی دانشگاهی رشد قابل توجهی داشته است و جوانان این دیار بیش از 20 سال است که در کنکور سراسری دانشگاه‌ها رتبه نخست کشوری را کسب کرده‌اند و از سویی دیگر این استان بواسطه سرمایه‌گذاری‌هایی عظیمی و اشتغال بالایی که در بخش صنعت این استان بوجود آمده می‌توان گفت صنعتی‌ترین استان کشور است. اما متاسفانه این دو بخش پیشرو نتوانسته‌اند آن گونه که باید همسو با هم حرکت کنند و در نتیجه جزیره‌ای عمل کردن و عدم شناخت نیازهای یکدیگر، این دو بازوی پیشرفت علی‌رغم همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که دارند؛ نتوانسته‌اند در نهایت نتیجه و عملکرد شایسته‌ای را برای استان رقم بزنند.

بیکاری 18.1 درصدی فارغ التحصیلان دانشگاهی در یزد

مدیر کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص وضعیت بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در استان یزد گفت: نرخ بیکاری جمعیت فارغ‌التحصیل و در حال تحصیل استان یزد بر اساس نتایج آمارگیری نیروی کار سال 94، 18.1 درصد اعلام شده است.

فریبا آیت‌اللهی اظهار داشت: استان یزد جایگاه 13 کشور را از لحاظ کمترین نرخ بیکاری فارغ التحصیلان به خود اختصاص داده است. بر اساس همین نتایج بالاترین نرخ بیکاری جمعیت فارغ‌التحصیل یا در حال تحصیل دانشگاهی به ترتتیب به استان‌های کرمان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان و کمترین نرخ بیکاری مربوط به استان تهران است.

بیکارترین رشته های دانشگاهی کدام اند؟

وی یکی از دلایل نرخ بیکاری بالای  فارغ التحصیلان دانشگاهی را عدم انطباق رشته‌های دانشگاهی با نیازهای بازار کار دانست و افزود: در سطح کشور بیشترین نرخ بیکاری مربوط به رشته‌های علوم کامپیوتر، حفاظت و محیط زیست ، معماری و ساختمان است و از طرف مقابل کمترین نرخ بیکاری مربوط به رشته‌های خدمات ایمنی است.

آیت‌اللهی با اشاره به عدم مهارت آموزی و انجام کار عملی دانشجویان در دانشگاه‌ها اظهار داشت: یکی از دلایل عدم استخدام فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توسط کارفرمایان عدم مهارت آن‌ها و صرفا اخذ مدرک می‌باشد لذا نیاز است دانشجویان در دوران تحصیل با بازار کار آشنا شوند و قطعا کسب دانش و مهارت منجر به دستیابی به نتیجه مطلوب می‌گردد.

لزوم کسب مهارت در حین تحصیل/ در صورت تامین اعتبارات طرح کارورزی فارغ التحصیلان اجرا می شود

وی تاکید کرد: لازم است دانشجویان بسته به نوع رشته تحصیلی خود به واحدهای کشاورزی، صنعتی و خدماتی فرستاده شوند تا در حین کسب آموزش‌های تئوری در محیط واقعی و عملی نیز به کسب مهارت بپردازند.

این مقام مسئول با اشاره به اهمیت برگزاری دوره‌های کارآموزی اظهار داشت: در سال های قبل طرح کارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی را اجرا نموده‌ایم و چنان چه اعتبارات لازم برای اجرای این طرح تامین گردد می‌تواند نقطه مثبتی در بحث مهارت آموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی باشد.

طبق شواهد موجود و بر اساس آمارهای رسمی بیکاری و خصوصا بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در استان به یک معضل بزرگی تبدیل شده است که فقط یکی از پیامدهای آن مهاجرت نخبگان و افراد تحصیل کرده از یزد است و از سویی دیگر صنعت استان از نبود تکنسین و نیروی کار ماهر به شدت رنج می‌برد و برای جبران آن مجبور به استفاده از نیرو‌های استان‌های دیگر و حتی کشورهای خارجی است. این درحالی است که وجود نیروی کار ماهر و به ویژه تکنسین و مهندسین کارآزموده در کنار این حجم سرمایه‌گذاری عظیم صورت گرفته در استان می‌توانست یزد را در بحث صنعت و سایر بخش‌ها سرآمد کشور کند.

انتهای پیام/ق




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.