تابستان طلایی در کانونهای مساجد/ 500 پایگاه اوقات فراغت تابستانی در مساجد استان فعالیت دارند
به گزارش یزد آوا، مساجد از پایگاه های مهم و استراتژیک جوامع اسلامی به شمار میروند که نقش موثری در روشنگری و انسجام اقشار مختلف جامعه دارند.
این نقش آفرینی از اهمیت ویژه ای در جذب جوانان و فرهنگسازی براساس نیازهای جامعه اسلامی برخوردار است، ولی برنامه های مسجد باید دارای چنان ارزش و جذابیت معنویای باشند که جوانان را به سمت این مراکز مقدس سوق دهند تا با تقویت باورهای آنان، عقیده و ایمانشان از ناخالصی ها متمایز شود.
بهمنظور استفاده از این ظرفیت عظیم در راستای اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و تحقق منویات مقام معظم رهبری در برنامهریزی و مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و ترویج هر چه بیشتر فرهنگ دینی، از اوایل دهه 70، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شکل گرفته است.
یکی از اقدامات مورد اهتمام در سالهای اخیر استفاده از ظرفیت مساجد برای اجرای طرحهای غنیسازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان در فصل تابستان است که هر ساله با ساماندهی و اهتمام بیش از پیش در حال انجام و با استقبال خوبی نیز مواجه است.
رضایت خانواده ها از طرحهای اوقات فراغت مساجد
«مریم خداکرمی» یکی از شهروندان می گوید: از چند سال پیش که در مسجد محله کلاسهای خوب و مناسبی برای فرزندانمان برگزار می شود، خانوادهها با خیال راحت، فرزندانشان را در تعطیلات تابستان روانه این کلاسها می کنند که خوشبختانه، بازخورد خوبی نیز داشته است.
وی با اعلام رضایت درمورد عملکرد کانونهای مساجد در رابطه با طرحهای اوقاف فراغت، ادامه میدهد: این کلاسها برخلاف سایر دورههای اوقات فراغت که مربوط به دیگر نهادها یا ارگانهاست، هزینههای بسیار بالایی را متحمل خانوادهها نمیکنند و به دلیل نزدیکی مسافت خانه تامسجد محله، دیگر هزینههای رفتوآمد فرزندمان بر دوش ما نیست.
یکی دیگر از شهروندان یزدی میگوید: اینکه مساجد علاوه بر محلی برای برپایی نماز جماعت، بتواند جایی برای پرورش استعدادهای فرزندانمان باشند، بسیار حائز اهمیت است.
«علی دهقان» فضای معنوی مساجد را در موفقیت بیشتر نوجوانان و جوانان موثر میداند و بیان میکند: در سالهای اخیر مسجد محله کلاسهای متنوعی را با شهریههای بسیار اندک برگزار می کند. خوشبختانه فرزندم نیز هم از کلاسها و هم از مربیانش بسیار رضایت دارد.وی تنها مشکل این کلاسها را صادر نشدن گواهی پایاندوره ذکر میکند و خواستار ارائه گواهینامه رسمی برای سپری کردن دورههای آموزشی میشود.
«سجاد صفری»، دانشآموز کلاس نهم، نیز از برگزاری کلاسهای ورزشی در مسجد محله خود بسیار ابراز خرسندی میکند و میگوید: هزینه این کلاسها که در تابستان میتوان به نحو احسن از آنها استفاده کرد، بسیار مناسب است. هر چند مسجد محله ما در ایام سال نیز برنامههای متنوع اردویی و فرهنگی دارد.
«طاهره بیدمشکی» یکی از بانوان یزدی نیز بیان میکند: من کودک 3 سالهام را برای کلاس نقاشی به مسجد میبرم و بسیار راضی هستم، زیرا علاوه بر اینکه شهریه کلاس بسیار کم است، از مربیان خوبی نیز برخوردار است. فضای باز مسجد نیز بسیار برای فرزندم دوستداشتنی است و او را ترغیب میکند که هر روز به کلاس برود.
وجود 750 کانون فرهنگی در مساجد استان
مسئول دبیرخانه کانون فرهنگی- هنری مساجد استان در این رابطه میگوید: استان یزد با 2 هزار و 500 مسجد، دارای 750 کانون فرهنگی-هنری فعال است که در طول سال برنامههای مختلف فرهنگی، هنری، آموزشی و پرورشی را اجرا میکنند.
«سیدمحمد رستگاری» بااشاره به فعالیت حدود 500 پایگاه اوقات فراغت در مساجد استان برای تعطیلات تابستان، اظهار میکند: البته از این تعداد 22 کانون تخصصی در حوزههای ورزشی، کتابخانهای، اردویی، سلامت، مهدویت، ولایت و قرآن فعالیت می کنند.
وی ادامه می دهد: کانونهای فرهنگی-هنری مساجد استان دارای 275 کتابخانه مخزندار فعال با 141 مجوز رسمی در درجهبندیهای یک تا 5 هستند.
رستگاری با بیان اینکه طرح اوقات فراغت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان با عنوان «آسمانیها» برگزار میشود، اظهار می کند: مساجد همانند مدرسه یا دانشگاه نیستند که همه در یک رده سنی یا علمی مشخص فعالیت کنند.
وی ادامه میدهد: هر یک از پایگاههای اوقات فراغت مساجد براساس موقیعت مکانی اعم از روستایی یا شهری و نزدیک بودن به سالن ورزشی یا سالن نمایشی یا نوع مراجعه کنندگان اعم از قشر جوان، بانوان یا آقایان، در رشته های مختلف هنری، ورزشی، اردویی یا قرآنی فعالیت می کنند.
ارائه مدرک رسمی جهاد دانشگاهی و فنی و حرفهای
رستگاری همچنین بیان میکند: کانونهای فرهنگی و هنری مساجد متولی مباحث آموزشی نیستند و تنها میتوانند برای برگزاری کلاسها با همکاری سایر ارگانها مانند جهاد دانشگاهی و فنی و حرفهای گواهی معتبر حضور صادر کنند.
وی می گوید: مساجد ظرفیتهای بسیار خوب و گسترده ای هستند که جای کار بسیار دارند و نباید تنها برای برپایی نماز جماعت مورد استفاده قرار گیرند.
به گفته این مسئول، امام جماعت، متولیان مسجد و هیات امنا وظیفه دارند به تکتک افراد و خانواده های اطراف مساجد، رسیدگی کنند؛ چرا که در قدیم هر مسجد پایگاهی برای رفع مشکلات اجتماعی مردم بود.
رستگاری اظهار می کند: در حال حاضر باید به سمتی برویم تا بسیاری از برنامههای استانی و ملی به مساجد واگذار شود و مسجدباوری و مسجدمحوری مورد توجه اساسی قرا گیرد، زیرا مسجد ظرفیت بالقوه رفع مشکلات و رسیدگی به امور فرهنگی و اجتماعی جامعه است.
وی به دیگر برنامه های کانون های مسجد اشاره و عنوان میکند: طرح های اعزام مدیرمسئولان و نخبگان کانونی به مشهد مقدس در قالب طرح اندیشههای آسمانی، اعزام به شهر مقدس قم در قالب طرح سفیران آسمانی، برگزاری جشنواره هنری کشوری «روح خدا»، دوره آموزش مجازی مدیران کانونها در زمینه های مختلف هنری و فرهنگی و برگزاری جشنواره سالانه مدهامتان از برنامه های کانونهای فرهنگی- هنری مساجد است.
فعالیت 200 کانون در روستاهای استان
مسئول دبیرخانه کانون فرهنگی-هنری مساجد استان با اشاره به فعالیت بالغ بر 200 کانون روستایی در استان، اظهار میکند: در استان بیش از 500 رابط خواهران در مساجد به اجرای برنامههای مختلف فرهنگی و هنری میپردازند.
«سیدمحمد رستگاری» بیان میکند: 90 درصد مساجد استان در طول سال بعد از اقامه نماز، طرح تلاوت نور یک صفحه از قرآن همراه با تفسیر را برگزار می کنند.
وی می گوید: در سال جاری برای اولین بار پورتال کشوری اوقات فراغت با آدرس www.asmaniha.org تهیه شده است.
همشهری
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|