شناسه : 23543094
در حاشیه مناظره دو نامز انتخابات آمریکا؛

ترامپ یا کلینتون؟!


هر دو حزب آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران خصومت شدید دارند و روی کار آمدن هر کدام از آن‌ها با تشدید خصومت در قبال ایران همراه خواهد بود

یزد آوا به نقل از عصرسیاست؛ اولین مناظره انتخاباتی بین دو کاندیدای اصلی آمریکا در شرایطی که حدود چهل روز تا انتخابات این کشور باقیمانده برگزار شد. مناظره ای که هرچند دو طرف نسبتا محترمانه با هم برخورد کردند و با چالش زیادی همراه نبود، اما نقطه مشترک سخنان هر دو طرف جمهوری اسلامی ایران بود. در واقع بحث اصلی هر کلینتون کاندیدای حرب دموکرات و ترامپ کاندیدای حزب جمهوری خواه، پیرامون ایران و از جمله توافق هسته ای غرب با ایران بود.

 در بخشی از مناظره کلینتون در رابطه با ایران می‌گوید: «در مورد ایران باید بگویم که همین تحریم‌هایی که علیه ایران به همراه ناتو داشتیم، باعث شد که ایرانی‌ها برای مذاکرات هسته‌ای به پای میز مذاکره بیایند. همین دولت اوباما بود که ایرانی‌ها را تحت فشار قرار داد تا به ما مذاکره کنند. در مورد بازداشت ملوانان امریکایی توسط ایران هم عملکرد اوباما عالی بود. او از بروز یک رویارویی جدی با ایران جلوگیری کرد.»

ترامپ در واکنش به کلینتون می‌گوید: «ایران هم مثل کره شمالی قدرتمند است. در مورد توافق با ایران باید بگویم که ما واقعا چرا در مورد ایران چنین ضعیف عمل کردیم؟ ما بعد از توافق میلیون‌ها دلار به ایرانی‌ها دادیم و این یکی از بدترین توافق‌های تاریخ بود. چرا که ایران را با یک قدرت نظامی عظیم آزاد گذاشتیم.»

محوریت جمهوری اسلامی ایران در مناظره دو کاندیدای اصلی آمریکا نشانه ی ابهت و جایگاه برجسته ی ایران اسلامی در منطقه و جهان است. علاوه بر این، اولین مناظره دو نامزد انتخابات آمریکا نشان داد، هر دو کاندیدا و در واقع هر دو حزب آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران خصومت شدید دارند و روی کار آمدن هر کدام از آن‌ها با تشدید خصومت در قبال ایران همراه خواهد بود. این در حالی است که برخی گروه‌های سیاسی داخل ایران به گونه‌ای با انتخابات آینده آمریکا برخورد می‌کنند کانه قرار است با روی کار آمدن هر کدام از کاندیداهای یاد شده، اتفاق خاصی در قبال سیاست‌های آن‌ها نسبت به ایران رخ دهد. این رسانه‌ها به گونه‌ای به تبلیغ هیلاری کلینتون می‌پردازند کانه قرار است این انتخابات در ایران برگزار شود! با این وجود برخی کارشناسنان و سیاسیون معتقدند، کلینتون توان ایجاد اجماع بیشتری علیه ایران دارد.  

حسین موسویان عضو تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای زمان روحانی، در این رابطه می‌گوید: «کلینتون راحت‌تر قادر به ایجاد اجماع بین‌المللی علیه ایران خواهد بود در حالی که برای ترامپ چنین کاری بسیار دشوارتر خواهد بود. ایجاد اجماع داخلی در آمریکا جهت اعمال سیاستهای سخت‌گیرانه علیه ایران برای کلینتون بسیار راحت‌تر از ترامپ خواهد بود.»

مصطفی کواکبیان نماینده اصلاح طلب مجلس نیز می‌گوید: «من معتقدم اگر ترامپ بیاید تکلیف ما زودتر مشخص می‌شود یعنی اینکه مبارزه‌جویی که علیه انقلاب اسلامی دارند شفاف‌تر می‌شود. در مورد خانم کلینتون هم معتقدم که وی همان سیاست‌های قبلی را تعقیب می‌کند. البته وی با حقه‌بازی و ترفندزدن در این مسیر حرکت می‌کند. در کل تصور نمی‌کنم که سیاست‌هایشان نسب به ما تغییر کند.»

همچنین فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا می‌گوید: «همانطوری که خانم کلینتون ادبیات تندی نسبت به ایران استفاده کرده آقای ترامپ هم همینطور است و هر دوی آنها دشمن ایران هستند اما چون خانم کلینتون دشمن هوشمندتری می‌باشد و چون هوشمندتر است در ایجاد اجماع بر علیه ما هم می‌تواند موفق‌تر باشد. این دو سیاست‌ خارجی‌شان یکسان نیست و هرچند هر دو هم دشمن هستند منتهی قطعاً خانم کلینتون در ایجاد اجماع بر علیه ما از آقای ترامپ موفق‌تر خواهد بود.»

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.