شناسه : 6903460
مشاورتغذیه ورژیم درمانی ومسئول کمیته تغذیه هیأت پزشکی ورزشی استان یزد:

تغذیه در ماه مبارک رمضان/ بعد از خوردن سحری نخوابید


مشاور تغذیه و رژیم درمانی و مسئول کمیته تغذیه هیأت پزشکی ورزشی استان یزد گفت: مناسب است حداقل یک ساعت قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و سحری را به آرامی و بدون عجله میل نموده و از مصرف غذاهای سرخ کردنی، خیلی چرب، پر ادویه، بسیار شیرین، حجیم، شور و کنسروی در سحر خودداری شود.

یزد آوا؛ ماه مبارک رمضان، ماه خیر و برکت، ماه انسان ساز و ماه نزول برکات است که هرچه انسان کامل‌تر باشد از فواید این ماه بیشتر بهره می‌برد. ورزش که همواره برای سلامتی جسم و روح به آن سفارش شده است، در این ماه جلوه پررنگتری یافته و می‌تواند نقش خود دراین مهم را بهترو بیشتر ایفا کند.

فاکتور مهمی که در این ماه باید توجه بیشتری به آن صورت گیرد، نوع تغذیه می‌باشد. ورزشکاران می‌توانند با یک برنامه غذایی غنی و مناسب، انرژی و مواد مغذی مورد نیاز را برای انجام فعالیت‌های ورزشی و حفظ ساختار بدنی بدست آورند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد، روح اله عیوضی مشاور تغذیه و رژیم درمانی  و مسئول کمیته تغذیه هیأت پزشکی ورزشی استان یزد اظهارکرد: سحری یکی از مهم‌ترین وعده‌های غذایی می‌باشد که توجه شایانی باید نسبت به آن صورت گیرد، در برنامه غذایی ماه رمضان باید تنوع و تعادل رعایت شود و از تمامی گروه‌های مختلف غذایی مصرف شود.

وی با اشاره به وعده سحری تصریح کرد: سحری را می‌توان به عنوان ناهار یا یک صبحانه مفصل در نظر گرفت به هیچ وجه سحری را نباید حذف کرد، حذف سحری در طول روز می‌تواند عوارض متعددی از جمله بوی بد دهان، سردرد، بی‌حالی، ضعف، کاهش توانایی و افت عملکردی را بهمراه داشته باشد.

وی ادامه داد: مناسب است حداقل یک ساعت قبل از اذان صبح از خواب بیدار شده و سحری را به آرامی و بدون عجله میل نموده و از مصرف غذاهای سرخ کردنی، خیلی چرب، پر ادویه، بسیار شیرین، حجیم، شور و کنسروی در سحر خودداری شود.

وی تاکید کرد: روزه داران از پر خوری و خوابیدن بعد از صرف سحری نیز به شدت بپرهیزید چرا که در غیر این صورت عوارض شدید گوارشی از جمله سوزش و درد معده را بهمراه خواهد داشت.

این کارشناس تغذیه متذکرشد: در وعده سحری استفاده از کربوهیدرات‌های پیچیده (نان‌های سبوس دارو کامل (نان سنگک یا نان جو)، غلات با سبوس، حبوبات و سیب زمینی) و برنج‌های مخلوط مانند عدس پلو، لوبیا پلو جهت کاهش حس گرسنگی در طول روز و جلوگیری ار افت قند خون مناسب‌تر می‌باشد.

عیوضی خاطرنشان کرد: افراد به منظور تامین تمام ریز مغذی‌ها شامل ویتامین‌ها، املاح، مایعات و الکترولیت‌ها از مصرف میوه‌ها و سبزیجات آب دار و لبنیات غافل نشوند.

وی همچنین تاکید کرد: ورزشکاران باید توجه خاصی نسبت به وعده سحری داشته باشند و در آن از مقادیر مناسب کربو هیدرات پیچیده استفاده نمایند که دیر هضم‌تر هستند و شاخص گلیسمی پایین تری دارند که مانع از افت قند خون در طول روز می‌شوند.

ادامه دارد..




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


یادداشت یادداشت

محتوا با برچسب طرح های نیمه تمام.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد

گفتگو گفتگو

محتوا با برچسب طرح های نیمه تمام.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد

گزارش گزارش

محتوا با برچسب طرح های نیمه تمام.

هیچ نتیجه ای وجود ندارد