تغییر کاربری، آفتی برجان بناهای تاریخی یزد
به گزارش یزد آوا، محمدصالح جوکار نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی صبح نهم فروردین، در حاشیه بازدید از بافت تاریخی شهر یزد، در گفت و گو با عصر فرهنگ اظهار داشت: تا کنون مسافران نوروزی استقبال خوبی از بناهای تاریخی و میراث فرهنگی دارالعباده کرده اند.
وی با اشاره به تغییر کاربری برخی بناها در بافت تاریخی اظهار داشت: بافت تاریخی یزد به خودی خود به لحاظ نوع معماری و سابقه و پیشینه ارزش فرهنگی بالایی دارد ولی متاسفانه امروزه تبدیل به غرفه ای برای فروش کالاها شده است.
دکتر جوکار، افزود: خوب است در بافت تاریخی غرفه داشته باشیم و صنایع دستی خود را ارائه کنیم؛ ولی باید تناسبی هم بین نوع بافت و کالای ارائه شده وجود داشته باشد. مثلاً بعضی از خانه هایی که در قدیم برای کارهای نساجی و شعربافی ساخته شده باید محصولات متناسب با همین زمینه یعنی نساجی در آن عرضه شود.
این نماینده مجلس تصریح کرد: تغییر کاربری بناهای تاریخی به منزله یک آفت و آسیب است. غالباً گردشگران در مواجه با چنین مواردی که با یک فضای متفاوت با واقعیت مواجه می شوند و انتظاراتشان برآورده نمی شود.
جوکار ابراز داشت: در حال حاضر پیام سازه ها و بافت تاریخی و نوع معماری متناسب با فرهنگ ما و جغرافیای استان به خوبی برای مسافرین و گردشگران تبیین نمی شود. با اندکی ساماندهی و برنامه ریزی در بافت تاریخی بهتر می توانیم از این بافت در جهت جذب توریست و گردشگر استفاده کنیم.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به پتانسیل های بالای جذب گردشگر و توریست در استان گفت: بحمدالله بخش خصوصی خیلی خوب به میدان آمده است. این امر این نشان دهنده این واقعیت است که می شود در این بخش سرمایه گذاری کرد. بخش خصوصی خانه های قدیمی را بازسازی کرده اند و با همان سبک و سیاق قدیم حفظ و نگه داری می شود. این کار هم بعث درآمد زایی برای شهر یزد است و هم سبب حفظ میراث باستانی ما می شود.
وی با بیان این نکته که هنوز احتیاج به مدیریت بهتر احساس می شود، عنوان کرد: حداقل باید پیام فرهنگی این سازه ها و این بافت و آثار تاریخی برای مخاطبین تبیین شود. این اشتیاق از طرف مخاطبین و گردشگران سیری ناپذیر است، لذا برای اقناع مخاطبان باید گام های بیشتری برداریم.
دکتر جوکار با تشکر از کسانی که زمینه حفظ و بهره برداری عموم از میراث فرهنگی را فراهم آورده اند، ابراز داشت: امیدوارم همه میراث فرهنگی را گرامی بدارند و حافظ آن باشند. باید از دستاورد گذشتگان که به منزله هویت ما است صیانت کنیم. البته تنها حفظ این آثار اهمیت ندارد باید از آن استفاده مطلوب کرد و از ظرفیت های آن بهره برد.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس، با اشاره به فعالیت های خانه ملت برای حفظ میراث فرهنگی و بناهای تاریخی، اعلام کرد: مجلس در بودجه سال 94 توجه ویژه ای به میراث فرهنگی داشته و اعتبارات خوبی تصویب شده است. قوانینی هم که تا کنون برای حفظ میراث فرهنگی تصویب شده قوانین محکم و صریحی است. انشاالله اگر در اجرا درست مدیریت شود برنامه های خوبی خواهیم داشت.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- «قابل بازگشت» بودن تصمیمات باید در متن توافق نهایی قید شود
- قیام مردم دارالعباده در دهم فروردین 57 نقطه عطفی در تاریخ انقلاب بود
- 21 موزه در استان یزد فعال هستند/ «عدم ساماندهی اطلاعاتی» و «تبلیغات»مشکل اصلی موزههای یزد
- یزد؛ شهری با مردمان خونگرم که لایق امکانات بهتری است
- آمار گردشگران خارجي استان يزد به 63 هزار نفر رسيد/ معرفی یزد بهعنوان قطب گردشگری جهان اسلام
- صداقت آمریکایی؛دراقدامات تروریستی شرق وغرب کشور رو شد
- خانه قاجاری «شکری یزد» ثبت آثار ملی شد
- انتقاد از تخریب تنها بافت طبقاتی کویر یزد/ هیچ کس به فکر نیست!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|