شناسه : 12956877
با استیصال روزافزون دولت مستعفی یمن؛

تهدید ایران به قطع ارتباط توسط یک فراری!


وزیر خارجه فراری یمن که هم اکنون در عربستان مستقر است در موضعی از بالا ایران را به قطع ارتباط دیپلماتیک تهدید کرد!

به گزارش یزد آوا، ناکارآمدی حملات ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده در یمن و تقویت روز افزون جایگاه انقلابیون انصارالله به ویژه پس از اشراف کامل بر عدن، موضع دولت مستعفی و مسئولین ارشد آن را بیش از هر زمانی تضعیف نموده است.

دولت فاسد و فراری منصور هادی در پاسخ به عدم ناتوانی اش در اداره کشور و استیلای انقلابیون بر صنعا و دیگر مناطق همواره با اتکا به طرح توطئه خارجی، جمهوری اسلامی را مسبب رخدادهای یمن قلمداد کرده است. در جدیدترین اظهارات توام با استیصال  مقامات دولت مستعفی یمن، جمهوری اسلای ایران تهدید به قطع رابطه شده است، این در حالی است که دولت هادی فاقد کمترین نفوذ سیاسی در جامعه امروز یمن است.

واکنش جدید دولت مستعفی یمن در پاسخ  به طرح اعزام کشتی حامل کمک های انسان دوستانه به این کشور از سوی جمهوری اسلامی صورت پذیرفته است. دولت (مستعفی) یمن اعلام کرده است: «در صورتی که ایران اجازه بازرسی کشتی اعزامی به یمن را ندهد مسوولیت عواقب آن را باید بر عهده بگیرد».

مقامات کشورمان بارها اعلام کرده اند که به نیروهای ائتلاف عربی اجازه بازرسی کشتی را که بیان کرده اند کمک های انسان دوستانه حمل می کند نمی دهد.
در همین حال ریاض یاسین وزیر خارجه فراری (دولت مستعفی) یمن اظهار داشته که: «دولت در حال بررسی قطع روابط دیپلماتیک با ایران است!».

ریاض یاسین با ارسال نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرد چنان چه کشتی باری ایران وارد آب های سرزمینی یمن شود ایرانی ها که بدون کسب اجازه از دولت یمن دست به چنین اقدامی زده اند مسوولیت کامل این اقدام را بر عهده خواهند داشت.

گفتنی است که عمده مناطق غربی و شهرهای کلیدی یمن تحت اختیار نیروهای انصارالله بوده و مناطق شرقی نیز عمدتا تحت سیطره تروریست های القاعده است، لذا نیروهای وابسته به دولت مستعفی که حمایت تام سعودی ها را پشت سر خویش دارند فاقد نفوذ حداقلی در این کشورند.

کشورهای مرتجع عربی و ایالات متحده در اقدامی از پیش تعیین شده مبادرت به اتخاذ مواضعی در قبال رویکرد تهران مبنی بر اسال کمک های انسان دوستانه به مردم یمن نموده اند. آن ها جمهوری اسلامی را متهم به ارسال سلاح به حوثی های یمن می کنند و لذا خواستار بازرسی از کشتی فوق شده اند. جمهوری اسلامی اعلام نموده که جهت ورود به سواحل یمن نیاز به اجازه از نیروهای ائتلاف را ندارد و کشورهای فوق را تهدید نموده که در صورت ممانعت از ارسال کمک های هلال احمر با واکنش تند تهران مواجه خواهند شد.

در همین ارتباط الجزیره در یادداشتی در تایید اتهامات امنیتی به ایران نوشته است: «نشانه های بحرانی جدید در عرصه یمن پدیدار شده است که بر اساس گفته مقامات یمنی ایران بازیگر اصلی این بحران جدید است. عامل این بحران حرکت کشتی «ایران شاهد» از بندرعباس به سمت بندر حدیده یمن است. این کشتی با ادعای حمل کمک های بشردوستانه به سمت یمن به راه افتاده است.»

الجزیره نوشته است که با نزدیک شدن این کشتی به مرزهای دریایی یمن، حوادثی که رخ می دهد زنگ خطر درگیری را به صورت پی در پی به صدا در می آورد و ای بسا این مساله بر پیچیده تر شدن اوضاع بد بشری یمن بیافزاید.

در این اوضاع و احوال آمریکایی ها نیز به تهران هشدار داده اند که از ورود به هر بازی ای که باعث نقض آتش بس شود خودداری کند. آن ها از ایران خواسته اند با تغییر مسیر حرکت کشتی به سمت سواحل جیبوتی و خالی کردن محموله کشتی در آن جا حسن نیت خود را نشان داده و رساندن کمک های بشردوستانه به یمنی ها را به سازمان ملل متحد بسپارند.

سردار جزایری از فرماندهان بلند پایه ایران در ارتباط با هرگونه تعدی به کشتی ایرانی هشدار داده و اظهار داشته است: «ما به سعودی ها و آمریکا در خصوص هدف قرار دادن سیاست ایران در زمینه ارسال کمک های بشردوستانه به ملت های منطقه هشدار می دهیم این امر ممکن است آتشی به پا کند که آنها نتوانند آن را کنترل کنند.»

هم چنین ایران  در اعتراض به آن چه ممانعت نیروهای ائتلاف هشت کشور عربی به رهبری عربستان از «رسیدن کمک‌های بشردوستانه ایران به یمن» خواند به سازمان ملل شکایت کرد. غلامعلی خوشرو، سفیر ایران در سازمان ملل، مراتب اعتراض تهران را با ارسال نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرده‌ است.

وی در این نامه نوشته‌ است: «جمهوری اسلامی ایران تلاش کرده تا به هر نحو ممکن جهت کاهش درد و رنج مردم صدمه‌دیده یمن اقدام کند اما این تلاش‌ها عمدتاً با ممانعت‌های نیروهای ائتلاف روبه‌رو شده‌است». خوشرو افزوده‌است که «تخریب زیرساخت‌های حمل‌ونقل یمن توسط نیروهای ائتلاف نیز انتقال کمک‌های بشردوستانه را با دشواری روبه‌رو کرده‌است».

عربستان سعودی و متحدینش بر آنند با تداوم فشارهای بین المللی، بمباران هوایی و بستن مرزهای دریایی و زمینی راه را برای مهار انقلابیون و تضعیف آن ها مهیا نماید تا بلکه فضا برای بازگشت منصور هادی فراهم گردد، امری که با گذر زمان و ناکارآمدی بیش از پیش سعودی و تقویت موضع حوثی ها و سایر انقلابیون بیش هر زمانی دور از ذهن به نظر می آید.

منبع: فرهنگ نیوز




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.