توسعه امامزاده جعفر(ع) نیازمند ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تملک اراضی همجوار است
به گزارش یزد آوا ، امامزاده جعفر(ع) یزد به عنوان قدیمی ترین امامزاده مدفون در دیاردارالعباده که برکات معنوی آن بیش از هزارسال است شامل حال مردم این دیار است و با وجود ارادتمندان بسیار این امامزاده و علمای بزرگ مدفون در جوارایشان از جمله آیت الله فقیه خراسانی، آیت الله مدرسی، اجرای توسعه آن، یک طرح ومهندسی قوی و ایجاد یک فضای فرهنگی ومذهبی را در مرکز شهر یزد می طلبد.
در یک ماه گذشته با انتشار خبر اجرای طرح توسعه امامزاده جعفر(ع) یزد حرف و حدیث هایی موافق و مخالف در محافل رسانه ای و غیر رسانه ای استانی، کشوری و بعضا رسانه های بیگانه منتشر شد که برآن شدیم تا گفتگویی را با مدیر آستان مقدس امامزاده جعفر(ع) یزد به منظور آشنایی بیشتر با جزئیات طرح انجام دهیم.
یزد رسا: لطفا در خصوص تاریخچه طرح توسعه امامزاده جعفر(ع) توضیحاتی بفرمایید:
اصل بحث اجرای طرح جامع امامزاده توسط شهید آیت الله صدوقی(ره) به عنوان امام جمعه یزد مطرح شد وسپس آیت الله خاتمی نیز امام جمعه بعد از شهید صدوقی با پیگیری این موضوع تعداد زیادی از امکنه اطراف امامزاده خریداری شد و پس از رحلت ایشان، امام جمعه فقید یزد مرحوم حجت الاسلام والمسلمین محمد علی صدوقی هم دنبال این موضوع بودند و علاوه بر این استانداران اسبق و فعلی این موضوع را پیگیر بوده اند تا بهترین طرح مهندسی اجرا شود.
طرح جامع امامزاده جعفر(ع) یزد از هشت سال پیش تا کنون به صورت جدی در مراکز علمی و فنی مطرح شده وبه تصویب کمیسیون ماده ۵ استان هم رسیده است.
یزد رسا: با توجه به برخی اخبار، چه کسانی مخالف اجرای طرح هستند؟
بحث توسعه امامزاده جعفر(ع) را کسی در یزد مخالف آن نیست بلکه مخالف نحوه اجرای عملیات توسعه هستند و اصل موضوع را کسی مخالف نیست.
باید دید چه کسانی مخالفت می کنند؟ آیا کسانی که در شبکه های ماهواره ای سخن می گویند آیا دوست ایران هستند؟ وبا وجود اینکه دشمن ماهستند چرا مسائل مذهبی ما را پیگیری می کنند؟
یزدرسا : چه مراحل قانونی تا کنون طی شده است؟
مسؤولین فنی هیچکدام بحثی نداشته اند.از طریق استانداران وقت و میراث فرهنگی موضوع طرح پیگیری شده و خریداری ها بدون مجوز دوایر دولتی نبوده است.
طرح مصوب جامع امامزاده با مجوز میراث فرهنگی و بر اساس سند بالادستی سال ۸۴ که بافت تاریخی را معرفی کردند طراحی شده است و هیچ موردی بر خلاف ضوابط قانونی نیست و برخی با اغراض نامعلوم مخالفت می کنند.
یزدرسا : ضرورت اجرای طرح چیست؟
اولین دلیل اینکه با توجه به مرکزیت امامزاده برنامه های فرهنگی تا کنون رونق خاصی داشته است و فضاهای اینجا گنجایش مراجعه کنندگان را ندارد.
دوم اینکه یزد قطب دارو و درمان و پزشکی هست و شاید برخی از این مسافران و بیماران تنها یک روز در یزد کار داشته باشند.
حتی انجمن حمایت از بیماران سرطانی توسط هیأت امنا امامزاده جعفر یزد تأسیس شده است و بیماران سرطانی که بودجه های سنگین برای درمان خو را ندارند کمک هزینه درمانی از طریق این انجمن به آن ها داده می شود.
یزدرسا: در خصوص جزئیات ساخت و سازطرح بفرمایید:
همه چیز به نفع مردم است. دو طبقه پارکینگ درطرح دیده شده است تا مشکل ترافیکی این مسیرحل شود. یک قسمتی از این طرح ساخت واحد های تجاری است و کلیه واحد های تجاری در صورت تمایل به مردم واگذار می شود.
خیابان ۲۰ متری در پشت طرح اجرا می شود و مسایل فنی طرح دیده می شود و این در حالی است که ۱۰ متر به عرض بلوار امامزاده جعفر(ع) نیز افزوده می شود.
فضاهای فرهنگی از جمله ایجاد یک کتابخانه بزرگ، موزه، دارالقرآن ها وفضاهای فرهنگی ر و از همه مهم تر زائرسرایی بزرگ در طرح اجرا می شود.
یزدرسا:برای اجرای این طرح ها چقدر زمین نیاز است و آیا نیازمند تملک هم هست؟
چهارهزار هکتار زمین مورد نیاز است که از سمت راست امامزاده(ع) به طرف خیابان قیام تملک می شود.
برای کسانی که خانه ندارند وبرای افراد سالمند و کسانی که در مجموعه بافت این طرح هم اکنون به صورت اجاره ای و یا از سوی خیرین ساکن هستند و منزلی هم از خودشان ندارند منازلی در نظر گرفته شده است که تازمانی که تمایل داشته باشند می توانند در این منازل پیشبینی شده در طرح سکونت کنند.
افراد مالک این محدوده نیز در صورت تمایل خانه های معوض به آنان داده می شود.
یزدرسا : چه میزان بودجه برای طرح پیشبینی شده است و از چه منبعی تأمین می شود؟
حدود ۳۰ میلیارد تومان فقط برای تملک نیاز است که در سفر استانی رییس جمهور مقداری از این بودجه در نظر گرفته شده است و مابقی توسط خیرین تأمین می شود.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|