ثبت گزارش تخلفات بازار شب عيد يزد به صورت الكترونيكی
به گزارش یزد آوا؛ «محمدمهدی باغستانی» با اشاره به آغاز طرح تشديد نظارت بر بازار در آستانه ايام عيد نوروز از اول اسفندماه، تصريح كرد: در اين طرح كه تا 31 فروردينماه ادامه خواهد داشت، 10 تيم دو نفره بر بازار خردهفروشي آجيل و خشكبار، شيريني، برنج و شكر و گوشت و ساير كالاهاي اساسي مورد نياز شهروندان در شب عيد نظارت خواهند داشت.
وي همچنين از آغاز گشتهاي مشترك نوروزي از امروز با همكاري دستگاههاي نظارتي بر بازار خبر داد و افزود: شهروندان ميتوانند مراتب شكايت يا گزارش تخلفات اصناف را از طريق شماره تلفن 124 يا 36291719 به اتاق اصناف استان گزارش دهند تا مراتب مورد رسيدگي قرار گيرد.
باغستاني از راهاندازي سامانه ثبت الكترونيكي شكايات و تخلفات بازار در استان براي اولين بار در كشر خبر داد و گفت: اين سامانه به آدرس www.asnafyazd.ir به طور رسمي از شنبه 21 اسفندماه جاري در استان راهاندازي خواهد شد و شهروندان در ايام عيد امسال ميتوانند تخلفات را به صورت الكترونيكي ثبت و پيگيري كنند.
وي با اشاره به تامين ميوه شب عيد به همت سازمانهاي جهادكشاورزي و صنعت، معدن و تجارت در استان، اظهار كرد: توزيع پرتقال و سيب براي ايام عيد از چند روز آينده از طريق واحدهاي داراي پروانه كسب تعيين شده در سطح استان آغاز خواهد شد.
باغستاني در مورد قيمت برخي كالاهاي ويژه شب عيد مانند آجيل و شيريني اعلام كرد: امسال افزايش قيمت در مورد شيريني و آجيل نخواهيم داشت.
«حسن ضيايي» نايب رييس اول اتاق نيز در مورد كيفيت ميوههاي بازرگاني شب عيد اظهار كرد: در سال گذشته اين ميوهها از شمال كشور تامين شد كه كيفيت مناسبي نداشت لذا امسال از جنوب كشور تامين و سعي شده كه ميوههاي مناسبي در اختيار مردم قرار گيرد هر چند كه قطعاً پرتقال توزيع شده با قيمت بازرگاني قابل قياس با پرتقال كيليويي 10 هزار تومان نيست.
وي در مورد ركود و گراني در بازار اظهار كرد: قطعاً بازار با ركود مواجه است و ميتوان اين ركود را با پوست و استخوان خود درك كرد ولي بايد در نظر گرفت كه مقابله با گراني موضوعي مجزا و جداي از مبارزه با گرانفروشي است و اتاق اصناف تنها وظيفه دارد با گرانفروشي در بازار برخورد كند و موضوع گراني يك موضوع كلان كشوري است.
«عليرضا حسني» نائب رييس دوم اتاق اصناف مركز استان هم به موضوع شببازارها اشاره و عنوان كرد: تا چندي پيش شاهد برگزاري روز بازارها و شببازارهايي در مناطق مختلف شهر بوديم كه هم منظر و سيماي شهر را زشت كرده بود و هم نظارت كافي بر آنها ممكن نبود.
وي ادامه داد: خوشبختانه هماكنون اين بازارها در دو پايانه امام علي و سه راه شحنه ساماندهي شدهاند و از ساعت 21:30 شب فعاليت خود را آغاز ميكنند و ضمن انسجام خوبي كه در اين زمينه شكل گرفته، نظارت مناسبي نيز بر قيمتها انجام ميشود.
حسني ادعا كرد: هر گونه فروش خارج از اين دو محدوده تعيين شده غيرقاني است و با دستفروشان و وانتبارها در ديگر مناطق شهر برخورد ميشود.
«حميدرضا قمي» عضو هيات رييسه اتاق نيز با اشاره به در حال تغيير بودن شيوه توزيع كالا در كشورمان، عنوان كرد: الان بازارهاي مجازي جاي خود را به مغازههاي كوچك ديروز دادهاند لذا اتاق اصناف استان نيز در مسير فناوريهاي نوين در حال رواج كه رقابت سالم و فشردهتري را رقم ميزند نتلاش ميكند.
وي تصريح كرد: معتقد هستيم كه بايد در بازار هم اجناس و برندهاي ارزان و هم گران براي تمام سلايق وجود داشته باشد و مردم براي انتخاب قيمتهاي ناسب قدرت تشخيص داشته باشند.
وي بيان ميكند: نبايد انحصار در بازار تقويت شود چرا كه انحصاري شدن بازار به شدت براي شهر خطرناك است لذا سياست اتاق اصناف استان، ايجاد فضاي رقابتي سالم براي بهرهمندي تمام سطوح جامعه است.
قمي در مورد نمايشگاه بهاره امسال كه روز گذشته در شهر يزد پايان يافت نيز گفت: نمايشگاهها تقريباً در دنيا منسوخ شده و بيشتر به صورت جشنوارههاي فروش برگزار ميشود كه امسال نيز در برخي صنوف شروع شده است.
وي اضافه كرد: متاسفانه در حالي نمايشگاهها كاركرد خود را از دست دادهاند كه تقاضا در مورد آنها همچنان در بين يزديها وجود دارد ولي بايد در زمينه جشنوارههاي فروش بيشتر فرهنگسازي كرد.
قمي همچنين خاطرنشان كرد: بايد مردم در كنار به اهتمام قيمت در هنگام خريد به كيفيت كالا نيز توجه بيشتري داشتند و كيفيت كالا نيز برايشان مهم شود.
«محمدحسن مسلم يزدي» ديگر عضو هيات رييسه اتاق هم گفت: امسال نمايشگاه بهاره خوبي نسبت به سال گذشته در يزد برگزار شد و سعي شده تا بر حسب تجربيات گذشته، اجناسي با قيمتهاي مناسبتري براي عرضه در نمايشگاه انتخاب شود.
وي فروش در بخش آجيل و خشكبار و كيف و كفش در اين نمايشگاه را مناسب خواند و گفت: متاسفانه در بازار تا 40 درصد تفاوت قيمت مشاهده ميشود كه ميتواند دلايل متعددي نيز داشته باشد ولي خريداران بايد دقت كنند تا اجناسي متناسب با قميتي كه پرداخت ميكنند، دريافت كنند.
انتهای پیام/
ایسنا
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|