جیب مردم یا «عینک روحانی»؟
به گزارش یزد آوا به نقل از نسیم صادق، دولت یازدهم در شرایطی روی کار آمد که کشور با مشکل تورم شدید روبه رو بود، قیمت اجناس در بازار ثبات لازم را نداشتند و این موضوع فشار مالی را بر مردم تحمیل کرده بود، از طرفی قدرت تصمیم گیری برای راه اندازی یک کسب و کار از سوی سرمایه گذاران نیز وجود نداشت چرا که بازار آشفته تحلیل درستی از آینده کارهای اقتصادی ارائه نمی داد.
اما دولت تدبیر و امید با ایجاد این تفکر در اذهان عمومی که کلید حل مشکلات در دست مدیریت عاقلانه، پرهیز از افراطی گری و برقراری روابط با جهان خارج است، پایه گذاری شد که از ابتدایی ترین شعارهای دولت روحانی می توان به رفع مشکلات اقتصادی در 100 روزه اول کار دولت یاد کرد.
معیار عملکرد دولت، جیب مردم است
"رئیس دولت در خصوص ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری در جامعه این مسله را مهمترین دغدغه و نگرانی مردم دانسته و گفته بود: وقتی در جامعه ایرانی بیش از سه میلیون نفر بیکار و بیش از 800 هزار نفر نیروی متخصص فارغالتحصیل آماده کار وجود دارد نشان میدهد این مهمترین موضوع است از این رو راه حل این مساله بهبود شرایط محیط کسب و کار است."
امروز پس از گذشت بیش از سه سال از مدیریت دولت یازدهمبر منابع مالی و انسانی کشور شاهد آن هستیم آنچه که روزی معظل بیکاری به شمار می رفت، امروز نه تنها بهبود نیافته بلکه به جرات می توان گفت که هیچ صنعتگر و فعال اقتصادی تمایل به ایجاد فضای کسب و کاری جدید را ندارد چرا که رکود بی سابقه در سال های اخیر، انگیزه مالی را از سرمایه گذاران ربوده است.
"حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در نهمین نشست خبری امروز خود با سپاسگزاری از همه مردم و کارآفرینان که کشور موفق شد در زمینه اشتغال قدم بزرگی بردارد، بیان داشت: گرچه تا رسیدن به مقصد و مطلوب نهایی هنوز فاصله زیاد داریم اما اینکه در طول یکسال بیش از 700 هزار شغل خالص در کشور ما ایجاد شود نظایر زیادی ندارد.
رئیسجمهور با تصریح بر اینکه این رقم در خود دنیا هم نظایر زیادی ندارد، گفت: من در گفتوگوی تلویزیونی گفتم که شش کشور هستند که بالای 600 هزار شغل در سالهای اخیر توانستند به وجود بیاورند؛ 700 هزار شغل بسیار زیاد است. البته برای کشور ما به خاطر انباشت مسائلی که در سالهای گذشته داشتیم نیاز به کارهای زیادی داریم."
این در حالی است که روابط عمومی مرکز آمار ایران اعلام کرد: نرخ بیکاری بهار 1395 ، 12.2 درصد است. بررسی نرخ بیکاری افراد 10 ساله و بیشتر نشان میدهد که 12.2 درصد از جمعیت فعال (شاغل و بیکار)، بیکار بودهاند. روند تغییرات این نرخ حاکی از آن است که این شاخص نسبت به بهار 1394، 1.4 درصد و نسبت به زمستان 1394، 0.4 درصد افزایش داشته است.
واقعیت در کف شهرک های صنعتی وجود دارد، نه روی کاغذی که دولت آن را آمار می نامد، صنایع کوچک و بزرگی که با تعدیل نیرو، کاهش خط تولید، نزول کیفیت، بدهی بانکی و هزاران مشکل دیگر سر و کار دارند خود آمار واقعی رشد اقتصادی در کشورند که می توان از آن نتایج دیگری چون واقعیت کاهش نرخ بیکاری در جامعه و یا افزایش آن را استخراج کرد.
مسکن ارزان رویایی برای بعد
"روحانی با بیان اینکه وجود و تأمین مسکن نقش مهمی در آرامش روحی خانوارها دارد اظهار کرده بود که اصل تامین مسکن ارزان برای جامعه مخصوصا نسل جوان و رفع عیوب مسکن مهر از برنامههای دولت تدبیر و امید است."
امروز اجاره خانه های سر به فلک کشیده، مسکن مهری که مزخرف نامیده می شود و خانه هایی که خرید آن رویایی شاید در آینده باشد، ازجمله مشکلاتی است که جامعه را به خصوص قشر جوان، از آن رنج می برند. مسکن مهر هرچند با شتاب زدگی پیش رفت و نتیجه آن مشکلات فنی در بعضی مناطق بود اما انچه مسلم است خانه دار شدن هزاران نفر بود که به گفته بسیاری از آن ها رویای خانه دار شدن را فراموش کرده بودند. از طرفی مسکن مهر نه تنها موجب خانه دار شدن مردم شده بود بلکه با راه افتادن چرخه ساخت و ساز مسکن، چندین شغل دیگر در جامعه به حرکت درآمده بود که خود سبب افزایش چرخه پول در دست مردم شده بود.
واردات با شعار حمایت از تولید ملی در تناقض است
"روحانی همچنین در راستای ایجاد عدالت اقتصادی معتقد بود که زمانی به این هدف می توان دست یافت که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد که اولین مساله در این زمینه تولید است تا بتوانیم تولید را در جایگاه خودش قرار بدهیم چراکه در شرایط امروز به جای اینکه تولید داخلی را بیشتر کنیم به واردات روی آوردهایم و این بزرگترین بیعدالتی است. عدالت اقتصادی این است که در شرایط فشار دشمن بتوانیم به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم و تولید داخلی را بیشتر کنیم و از واردات کم کنیم."
در این خصوص باید گفت که طبخ غذا اتریشی در ناوگان ملی راه آهن کشور تنها و تنها نمونه بارزی بر حمایت از تولید ملی است.
برباد!
روحانی در نشست مطبوعاتی امروز خود در خصوص مذاکرات هسته ای و یا همان برجام اینطور توضیح داد: "ما گفته بودیم قدم به قدم آماده نیستیم که شما تحریم را کنار بگذارید. یک روز بگویید امروز پتروشیمی آزاد است، بعد از 3 ماه بگویید حالا نفت آزاد است، بعد از چند ماه بگویید فعالیتهای مربوط به فلزات گرانبها آزاد است. ما گفته بودیم تحریمها باید بالمرّه برداشته شود. من به ملت ایران میگویم همه تحریمهای هستهای بعد از اجرایی شدن برجام در 27 دیماه سال گذشته برداشته شد.
وی خاطرنشان کرد: ما امروز در نفت و گاز تحریم نداریم، در حملونقل و بیمه تحریم نداریم. امروز در مسائل بانکی با دولتها و بانکهای بزرگ دولت رابطهمان عادی است، البته بانکهایی که دارای سهام خصوصی هستند گاهی احتیاطهای بیش از حدی انجام میدهند. برخی کشورهای بزرگ به ویژه آمریکا نیز در اجرای برجام سنگاندازیهایی انجام دادهاند. توقع ما نیز از ابتدا نسبت به آمریکا اینچنین بود."
و اما برجام یا همان رویای حل شدن تمام مشکلات کشور از طریق مذاکره با دشمنان انقلاب پروژه ای شکست خورده است که امروز دولت برای حفظ آبرو همانند شخصی که در یک بازی باخته و با لبخند ملیحی به ثانیه های پایانی زمان بازی می نگرد، در صدد است تا افکار عمومی را نسبت به فاجعه ای که رخ داده گمراه کند. واقعیت آن است که اوباما در سخنرانی مراسم خداحافظی خود بر زبان آورد که صنعت هسته ای ایران را بدون شلیک حتی یک گلوله تعطیل کردیم و هنوز تحرمی ها پابرجاست.
هدفمندی حقوق های نجومی!؟
"روحانی برای ادامه هدفمندی یارانهها نیز معتقد است که یارانهها هدفمند نشد و باید هدفمند شود. هدفمندی یارانهها برای این بود که عدالت به وجود بیاید و فرصت لازم به تولید داده شود. اما پرداخت وجه نقد به مردم باعث شده تا آنها قدرت خرید نداشته باشند یعنی این رقم جبران تورم را نکرد 45 هزار تومان به مردم دادیم اما مردم بیشتر از آن را باید بپردازند.
بنابراین این اصل باید ادامه پیدا کند اما رویکرد اصلی این است که جلوی تورم گرفته شود و ترمز تورم متوقف شود. به اعتقاد من یارانه افرادی که دارای حقوق ثابت هستند مثل کارگران و کارمندان باید تقویت شود. پیشنهاد دولت من یارانه کالایی به مردم است و مردم نسبت به تامین کالاهای اساسی تضمین لازم را داشته باشند.
از این رو در «دولت تدبیر و امید» قانون هدفمندی یارانهها، بهدرستی اجرا خواهد شد و ضمن هدفمندیِ واقعی، همچنان یارانههای نقدی پرداخت میشود و حتی محاسبه شده است که به تعدادی از دهکها، بیشتر هم پرداخت شود بدون اینکه دولت مجبور شود از منابع دیگری مانند منابع بانکی و صندوق ارزی، برداشت غیرقانونی داشته باشد."
هدفمندی یارانه ها که به شب عزای دولت معروف شد در حالی از سوی دولتی ها مشکل زا عنوان می شود که اگر نگاهی به قوانین خود ساخته پرداخت حقوق برخی مدیران اجرایی بیاندازیم خواهیم دید که تنها با درصدی از این حقوق ها مشکلی برای پرداخت یارانه به ملت وجود نخواهد داشت.
این ها تنها بخش کوچکی از مهمترین وعده های دولت یازدهم بود که سرو کار مستقیمی با جیب مردم دارد، وعده هایی که عملی شدن همین ها می توانست زندگی بهتری را برای مردم رقم زدند و امروز در پایان کار دولت یازدهم شاهد برنامه دیگری هستیم.
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|