شناسه : 22901344
مدیر دفتر حفاظت و بهربرداری منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای یزد مطرح کرد

حفظ قنات‌ها ضروری است/ شروط لای روبی قنات به منظور حفاظت از منابع آب زیر زمینی


مدیر دفتر حفاظت و بهربرداری منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای یزد گفت: لای روبی قنات های فعال نیاز به مجوز آب منطقه ای ندارد مگر در موارد خاص و انجام عملیات حفاری مانند حفر پیش کار، کف شکنی و غیره که باید از شرکت آب منطقه ای مجوز دریافت شود.

به گزارش یزد آوا، قنات یکی از قدیمی ترین و اقتصادي ترین روشهاي استخراج آب هاي زیرزمینی است که همواره در ساخت سکونت گاه ها و در نتیجه پیدایش تمدنهاي بشري نقشی اساسی داشته است. با توجه به ضرورت اهمیت آب در توسعه اقتصاد یک کشور و نیز کاهش منابع آبی، وجود منابع آبی همچون قنات ها که بدون نیاز به هیچگونه صرف انرژي، استفاده از آب را براي بشر ممکن ساخته اند، از ارزش خاصی برخوردار می باشند.


یزد از دیر باز به شهر «قنات و قنوت و قناعت» شناخته می شده و بدیهی است وجود قنات های بسیار و خاص مانند طولانی ترین قنات دنیا در زارچ، این استان شهر قنات ها شهره شده است.


بزرگترین مشکلی که در بهره برداري از قنات ها وجود دارد رسوب گذاري و رشد علف هاي هرز در مسیر قنات ها بوده که هر از چند سال یکبار باید نسبت به لایروبی و احیاء آن اقدام کرد.


تامین 15 درصد از آب استان یزد از طریق قنوات و قرار گرفتن استان در بحران آب، لای روبی کاریزها را حائز اهمیت کرده است.


مدیر دفتر حفاظت و بهربرداری منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای یزد در گفتگو با خبرنگار یزدندا با تاکید بر اینکه حفظ قنات به عنوان یک سیستم پایدار بهره برداری از منابع آب ضروری است،  در خصوص لای روبی قنات ها گفت: لای روبی قنات های فعال ضروری است و اگر مسیر آب در قنات مسدود شده باشد و یا آب به کندی حرکت کند باید قنات لای روبی شود.


مهندس محمد رضا حکیمی اظهار کرد: لای روبی قنات های فعال نیاز به مجوز آب منطقه ای ندارد مگر در موارد خاص و انجام عملیات حفاری مانند حفر پیش کار، کف شکنی و غیره که باید از شرکت آب منطقه ای مجوز دریافت شود.


وی بابیان اینکه در دشت ها و به خصوص دشت های ممنوعه امکان صدور مجوز به لحاظ قانونی و فنی نیست تصریح کرد: قنات های متروکه و خشک در دشت ها، که چاه به جای آن حفر شده باشد امکان احیا مجدد به دلیل افت سطح آب های زیر زمینی وجود ندارد و انجام هرگونه عملیات حفاری بر روی آنها غیر قانونی است.


مهندس حکیمی باتاکید بر حفظ قنات ها به دلیل خشکسالی های پی در پی افزود: در مناطق کوهستانی که سفره آب پایدار وجود ندارد و آب دهی قنات ها تابع شرایط جوی(هوابین) است، امکان حفاری، حفر پیش چاه و غیره با اخذ مجوز از آب منطقه ای و بر اساس نظرات کارشناسی بلا مانع است.


وی افزود: همچنین قنات هایی  نزدیک به هم که موجب اختلاف در سطح اجتماع هستند برای لای روبی نیاز به مجوز دارند.


انتهای پیام/ک




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.