شناسه : 32681699
رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی استان یزد خبر داد

حوادث ترافیکی سومین عامل مرگ و میر در ایران


رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی یزد گفت: در کشور ما بعد از بیماری های قلبی وعروقی، و سرطان ها حوادث ترافیکی سومین علت مرگ و میر در تمامی سنین است که متاسفانه در سنین ۲۵ تا ۴۹ سالگی یا جوانان تصادفات اولین علت مرگ و میر است.

به گزارش یزدرسا؛ رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد در دومین همایش پیشگیری از تلفات حوادث ترافیکی که در بیمارستان شهید صدوقی یزد برگزار شد گفت: حوادث ترافیکی به یکی از بحران های استان یزد تبدیل شده است، حال که یک حادثه انسان ساز تبدیل به یک بحران شهری شده باید چاره ای اندیشید.

دکتر احمد دهقان با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش تلفات حوادث ترافیکی تاکید کرد: خوشبختانه روند کاهش حوادث ترافیکی در سال های اخیر ملموس بوده است.

وی بیان داشت: براساس گزارشات و رتبه بندی عوامل مرگ و میر در سال های اخیر عموماً بیماری های عفونی مهمترین عامل بوده و  در آینده  صدمات و تصادفات رانندگی جز علل مهم خواهد بود.

این مقام مسئول افزود: در کشور ما بعد از بیماری های قلبی وعروقی، و سرطان ها حوادث ترافیکی سومین علت مرگ و میر در تمامی سنین است که متاسفانه در سنین 25 تا 49 سالگی یا جوانان تصادفات اولین علت مرگ و میر است.

وی ادامه داد: مجموع این عوامل باعث شد حوادث ترافیکی یک بحران به حساب بیاید، بحرانی که یک سازمان به تنهایی قادر به مقابله با آن نیست و تمام سازمان های اجرایی، انتظامی، فرهنگی و پزشکی باید برای کنترل آن با هم هماهنگ شوند.

دهقان با تشریح هزینه های اجتماعی و اقتصادی تصادفات گفت: سال90 مرکز پژوهش مجلس بررسی انجام داد که طبق آن روزانه 32 میلیارد تومان ضرراقتصادی ناشی از تصادفات یعنی هشت درصد تولید ناخالص ملی به کشور تحمیل می شود.

این مقام مسئول اذعان داشت: همچنین حوادث ترافیکی سالانه افزون بر 51 هزار میلیارد تومان هزینه اقتصادی و اجتماعی در بر دارند.

وی توزیع و توسعه منابع پیش بیمارستانی، آموزش و منابع نیروی انسانی را لازمه کاهش این تلفات دانست و تاکید کرد: در حوزه حمل و نقل 70 درصد از ناوگان اورژانس پیش بیمارستانی استان و صد در صد خودروهای استان با بهترین ماشین های آمبولانس در دنیا تجهیز و نوسازی شد.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد گفت: علی رغم همه تلاش هایی که شده هنوز در بحث تعداد پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی به ویژه در خود شهر یزد مشکل داریم.

وی افزود: بیشترین وسیله امدادی در 115 آمبولانس است. هم اکنون استان یزد با 20 پایگاه شهری،33پایگاه جاده ای، 104 آمبولانس زمینی و یک اورژانس هوایی با هلیکوپتر، یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و 10 موتور آمبولانس مشغول خدمت است.

وی با رد شایعات در مورد دیر رسیدن آمبولانس ها نیز بیان داشت: یک نکته در مورداورژانس هوایی این است که اورژانس هوایی بیشترین تاثیر را در کاهش زمان رساندن بیمار به مراکز درمانی دارد نه رسیدن به بالین بیمار.

رئیس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان یزد با اشاره به برنامه های این مرکز برای توسعه خدمات و کاهش تلفات حوادث ترافیکی بیان داشت: تکمیل 40 پایگاه اورژانس طبق برنامه های توسعه پنجم و ششم، گسترش آمبولانس هوایی و توسعه آمبولانس موتوری با توجه به جهانی شدن بافت تاریخی شهر یزد و  برگزاری دوره مهارت های پیش بیمارستانی از برنامه های مرکز اورژانس یزد است.

دهقان در پایان تاکید کرد: فراموش نکنیم در هر کشوری انسان سالم محور توسعه سالم است.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.