شناسه : 16735582

خانم مولاوردی ماجرای عکس یادگاری با جاسوس آمریکایی چیست؟


حضور نزار زاکا، جاسوس آمریکایی در نشستی که به حوزه زنان کشور مرتبط است اساسا چه دلیل و فلسفه‌ای دارد؟! آشنایی و اشراف نزار زاکا بر موضوع زنان و توسعه یا اطلاعات مهمی که قرار است توسط این جاسوس به خارج از کشور فرستاده شود!!

به گزارش یزد آوا به نقل از طنین یاس، چندی پیش خبری در صدر رسانه‌ها منتشر شد که بازتاب فراوانی داشت: "سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعضای یک شبکه نفوذی دشمن در رسانه‌ها را دستگیر کرد".

اسناد و شواهد بیان شده حکایت از آن داشت که این جاسوسان متهم به همکاری و فعالیت با دولت های متخاصم غربی آن هم در فضای مجازی و مطبوعات کشور بوده اند. هر چند دستگیری این جاسوسان آمریکایی و انگلیسی پس از ماه ها رصد مستمر اطلاعاتی و اشراف همه جانبه به ابعاد فعالیت‌های آنان صورت گرفت اما متاسفانه گویا این دستگیری و بستن شبکه نفوذ به مزاج خیلی‌ها خوش نیامد. در حالیکه این روزها موضوع نفوذ یکی از مسائل مهم در مباحث سیاسی کشور بوده و از دغدغه های اصلی و اساسی رهبر معظم انقلاب است. این موضوع از چنان اهمیتی برخوردار است که رهبر معظم انقلاب در سخنرانی های اخیر خویش 70 بار واژه نفوذ را بکار برده‌اند و بارها نسبت به آن هشدار داده و ابعاد مختلفی از این تهدید را گوشزد کرده‌اند.

به عنوان نمونه می توان به سخنرانی دو ماه پیش ایشان اشاره کرد که در این خصوص فرمودند: «از همه مهم‌تر، نفوذ سیاسی و نفوذ فرهنگی است. دشمن سعی می‌کند در زمینه‌ فرهنگی، باورهای جامعه را دگرگون کند و آن باورهایی را که توانسته این جامعه را سرِپا نگه دارد جابه‌جا کند، خدشه در آنها وارد کند، اختلال و رخنه در آنها به‌وجود بیاورد؛ خرج‌ها می‌کنند؛ میلیاردها خرج می‌کنند برای این مقصود؛ این رخنه و نفوذ فرهنگی است. نفوذ سیاسی هم این است که در مراکز تصمیم‌گیری و اگر نشد تصمیم‌سازی، نفوذ بکنند. وقتی دستگاه‌های سیاسی و دستگاه‌های مدیریّتی یک کشور تحت‌تأثیر دشمنان مستکبر قرار گرفت، آن‌وقت همه‌ تصمیم‌گیری‌ها در این کشور بر طبقِ خواست و میل و اراده‌ مستکبرین انجام خواهد گرفت؛ یعنی مجبور می‌شوند. وقتی یک کشوری تحت نفوذ سیاسی قرار گرفت، حرکت آن کشور، جهت‌گیری آن کشور در دستگاه‌های مدیریتی، بر طبق اراده‌ آنها است؛ آنها هم همین را می‌خواهند.»

« نزار زاکا » کیست؟
اما در بین جاسوسان دستگیر شده نام «نزار زاکا» نیز به چشم می خورد جاسوسی که در راستای برنامه آمریکایی ها برای نفوذ در لایه‌های مختلف وارد تهران شده بود. اهمیت و نقش این جاسوس اطلاعاتی امریکا برای این کشور تا بدانجاست که به تعبیر مقامات آمریکایی از نزار زاکا با عنوان «گنج پنهان» یاد می‌شود. این گنج پنهان آمریکایی چه سوابقی در کارنامه خود دارد؟! قبل از ایران در کدام کشورها اقدام به جاسوسی کرده است و چه خوش خدمتی هایی را به اربابان خویش نموده است که حالا در ماموریتی جدید به ایران آمده است.

اهمیت این جاسوس برای آمریکایی ها آن قدر مهم است که آمریکا نظر وی را - به عنوان یک فعال سیاسی - در خصوص سخنرانی باراک اوباما رئیس‌جمهور این کشور در دانشگاه قاهره جویا می‌شود. بدون شک رصد سوابق و اطلاعات این جاسوسان و زمینه های فعالیت آن ها در کشورهای دیگر نقشه راه مناسبی است که بتوان مختصات نفوذ دشمن در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را رصد و تیزبینی و واکنش به موقع و لازم را در مواجهه با چنین نفوذی در پیش گرفت.

نزار زاکا یک دو رگه لبنانی - آمریکایی و از فعالان در حوزه ارتباطات و توسعه فناوری اطلاعات و دبیرکل سازمان عربی اطلاعات و ارتباطات است. این جاسوس اطلاعاتی قبل از ایران درکشورهایی چون لبنان، گرجستان و صربستان دست به فعالیت‌های جاسوسی‌زده است. او در پایگاه ریورساید آمریکا آموزش نظامی و اطلاعاتی دیده است و هم اکنون یک شهروند آمریکایی محسوب می‌شود و این در حالی است که مقامات آمریکایی این مطلب را تایید کرده اند.

نزار زاکا فردی است که با هوش و ذکاوت خویش توانسته است پروژه های موفقی را در لبنان به اجرا در آورد. نزار زاکا از عواملی است که در سال ۲۰۰۵ و در جریان ترور رفیق حریری با همراهی مقامات آمریکایی بشار اسد را متهم به کشتن نامبرده کرده و در نتیجه موجبات این مسئله را فراهم کرد که روابط حسنه بین سوریه و لبنان مخدوش و آتش فتنه و تفرقه شعله‌ور شود.

در همین حال نزار زاکا در راستای ادامه این روند و بر اساس طراحی که سرویس‌ جاسوسی آمریکا انجام داده بود به تحریک مردم لبنان پرداخت تا جایی که عده‌ای در لبنان خواستار آمدن جی آی اس(سیستم اطلاعات جغرافیایی) شدند و در ادامه پس از این حوادث انتخابات پارلمانی لبنان برگزار شد که طی آن ائتلاف ضد سوری پیروز شد و آنها این پیروزی را انقلاب درخت سدر نامیدند.

پیروزی جریان سعید حریری در انتخابات باعث شد تا اسرائیل بتواند اقدامات خود را علیه لبنان گسترش داده و لبنان را به لحاظ سیاست داخلی تضعیف و متفرق نماید. به این ترتیب ژنرال میشل عون رهبر ائتلاف ضد سوری تصمیم به پیوستن به مخالفان را گرفت. در همین حال آمریکا به همراه اسرائیل ترورهای هماهنگی را در لبنان انجام داد به گونه‌ای که آمریکا طرح های ترور بیشتری را به منظور خلاص شدن از دست عون برنامه ریزی کرد.

نزار زاکا طی این مدت به عنوان یکی از لیدرهای آموزش دیده توسط آمریکا، عاملی برای تضعیف حزب‌الله لبنان نیز بشمار می‌آمد. به گونه‌ای که برای در دست گرفتن کنترل لبنان به یک انقلاب مخملی نیاز بود که این انقلاب به خاطر پیروزی جریان مخالف حزب‌الله در سال ۲۰۰۵ به انقلاب سدری لبنان معروف شد. پس از آن آمریکایی‌ها براساس همین تجربه در لبنان دست به انقلاب مخملی در صربستان و گرجستان و جاهای دیگر زدند.

رد پای این جاسوس آمریکایی از چه زمانی به ایران باز شد؟
همایش «هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات پارسی‌زبانان» در شهریور ماه 1393 اولین بهانه ورود این جاسوس متبحر به ایران بوده است. این همایش از سوی سازمان «نظام صنفی رایانه‌ای کشور» برگزار شد. در نشست خبری که برای برگزاری این همایش برگزار شده بود، نصرالله جهانگرد، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران برگزاری این همایش را اقدامی موثر و نو و نشان دهنده بلوغ سازمان دانست و از حمایت همه جانبه دولت نیز از این همایش خبر داد.

ماجرای ورود نزار زاکا به ایران به همین همایش محدود نمی‌شود بلکه شرکت در چندین همایش تخصصی ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در کارنامه این جاسوس فعال می‌توان مشاهده کرد. حضوری که سوالات جدی و اساسی را مطرح می سازد. اینکه یک چهره آموزش دیده و رده بالای سیستم اطلاعاتی آمریکا چگونه و با استفاده از کدام سر شاخه ها در داخل کشور توانسته است راه خود را برای ورود به تهران نزدیکی با مقامات دولتی کشورمان باز کند؟! ردپای این نفوذ اطلاعاتی و امنیتی تا کدامین سازمان، نهاد و یا وزارتخانه کشیده می‌شود؟!

عکس یادگاری نزار زاکا با واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات کشورمان و جهانگرد که پس از دستگیری این جاسوس شبکه‌های اجتماعی را در نوردید حاکی از نفوذ عمیق او به نهادها و وزارتخانه‌هایی است که رگ‌های اطلاعات و اخبار کشور را در دست دارند. 

هر چند که وزارت ارتباطات در جوابیه رسمی خود به بعضی از انتقادات مطرح شده از عدم دعوت رسمی از نزار زاکا به ایران و بی ارتباطی سرپل آمریکایی با این وزارتخانه خبر داد. اما این انکار در حالی صورت گرفت که چندی پیش از آن نزار زاکا در اینستاگرام خود تصاویر استقبال رسمی واعظی و جهانگرد از خودش را در همایش هفته ارتباطات و فناوری اطلاعات پارسی زبانان که توسط سازمان فناوری اطلاعات وابسته به وزارت ارتباطات و تشکیلات "جمع آمریکا" متعلق به زاکا برگزار شد، منتشر کرده بود!

 

روزنامه کیهان اما در گزارشی از «ن.ج» (همان فردی که بی بی سی فارسی معتقد است نصر الله جهانگرد است) به عنوان هماهنگ کننده اصلی برای حضور نزار زاکا در ایران نام می برد. کیهان در بخش دیگری از این گزارش به ارتباط «ن.ج» با نزار زاکا و سابقه همکاری آنها در پروژه تکفا اشاره می‌کند؛ طراحی تکفا یا توسعه و کاربری فناوری اطلاعات در سال 81 توسط هیات دولت وقت تصویب شد و در همان ایام نیز برخی منتقدان مبهم بودن شرکای خارجی مجری طرح را مورد سوال قرار داده و پنهان کاری‌های صورت گرفته در معرفی شرکت‌های طرف قرارداد را مشکوک می‌دانستند. این روزنامه مدعی شده است که زاکا پیش از این در مجموعه کنفرانس‌های «آینده راهبری اینترنت» در تونس و غیره با معاون مشارکتی خاتمی در تکفا، آشنا شده بود.

نزار زاکا و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری!


حضور نزار زاکا این جاسوس آمریکایی فقط به حوزه وزارت ارتباطات و مطبوعات کشور ختم نمی‌شود. دو ماه پیش درست 26 شهریور ماه امسال نزار زاکا در نشست تخصصی بین‌المللی «زن، امنیت، توسعه پایدار» که در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شده حضور پیدا می‌کند و چندی بعد هم عکس این جاسوس آمریکایی در کنار مولاوردی معاون رییس جمهور در رسانه ها دیده می شود. عکسی که راه انکار دوبار را بر مسئولان ما می‌بندد.

اما سوالات اساسی و مهمی درباره این حضور ابهام برانگیز مطرح می شود که پاسخگویی شفاف مسئولان امور زنان و خانواده دولت را می طلبد.

اول آنکه حضور نزار زاکا، جاسوس آمریکایی در نشستی که به حوزه زنان کشور مرتبط است اساسا چه دلیل و فلسفه ای دارد؟! آشنایی و اشراف نزار زاکا بر موضوع زنان  و توسعه یا اطلاعات مهمی که قرار است توسط این جاسوس به خارج از کشور فرستاده شود!!

دوم آنکه آیا دعوت از نزار زاکا برای شرکت در این همایش با هماهنگی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بوده است و یا این جاسوس سرخود و احتمالا کاملا تصادفی بر روی صندلی های این جلسه جلوس فرموده و در جریان ریز مسایل و اطلاعات مطرح شده در این نشست تخصصی آن هم در حوزه زنان هستند؟! 

سوم آن که چه اطلاعات مطرح شده در این نشست تخصصی و بین المللی آن هم در حوزه زنان برای یک جاسوس فعال آمریکایی چه ارزش فوق العاده و ذی قیمتی دارد که حضور او را در پی داشته است؟!

 

 
 

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.