شناسه : 19083746
صنایع تبدیلی جزء جدایی‌ناپذیر اقتصاد مقاومتی؛

خوش‌فکری جوان یزدی در صنایع تبدیلی که راهکار رونق اقتصاد مقاومتی شد


علی اخوان از جوانان کارآفرین و خوش فکر یزدی است که با ساخت تجهیزات کشاورزی و ورود به صنایع تبدیلی توانسته است موجب رونق عرصه‌های مختلف اقتصاد مقاومتی در استان یزد و کشور شود.

یزد آوا؛ مقام معظم رهبری سال گذشته در دیدار با رئیس جمهور و اعضای دولت  بر توجه ويژه دولت به بخش كشاورزی و صنايع تبديلی در روستاها تاكيد كردند.

ايشان با بیان اینکه راه توسعه روستاها ایجاد صنایع تبدیلی است، صنايع بخش كشاورزی را يكی از بخش‌های راهبردی دانستند و مساعدت ویژه دولت به بخش کشاورزی را ضروی دانستند.

در سال‌های اخیر سازمان بسیج سازندگی در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری در بخش اقتصاد مقاومتی کار گسترش صنایع تبدیلی کوچک و خانگی ­را دنبال می کند و با تسهیلاتی که ارائه داده واحدهای تولیدی اقتصاد مقاومتی زیادی در یزد فعال شده است.

یکی از مشکلات تولید کنندگان خرد از جمله پرورش دهندگان قارچ و گلخانه‌داران این است که محصولات کشاورزی همزمان با هم به بازار می‌رسد و در نتیجه بازار اشباع و قیمت محصول کاهش می‌یابد و از طرفی هم محصول را نمی‌شود برای مدت زمان طولانی نگهداری کرد وهمواره در نتیجه  ضايع شدن محصولات يا كاهش قيمت، توليد كننده ضرر می‌كند ولی صنایع تبدیلی کوچک می توانند به عنوان مکمل چرخه واحدهای تولیدی اقتصاد مقاومتی باشند و با استفاده از آنها می‌توان در كنار توليد برای محصولات ارزش افزوده آفريد و زمان نگهداری آن‌ها را بالا برد تا در فصل كمبود محصول به بازار ارائه و بازار تنظيم شود.

علی اخوان نیک آئین جوان موفق یزدی با مدرک کارشناسی ماشین‌های کشاورزی و کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی است که از چند سال پیش کار ساخت تجهیزات کشاورزی را شروع کرده و در سال‌های گذشته نیز به ساخت دستگاه خشک کن صنعتی میوه روی آورده است.

وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: چند سال پیش سالن قارچ داشتم که با فروش نرفتن تولیدی که داشتم و خراب شدن قارچ‌ها به فکر ساخت دستگاه خشک کن افتادم و تاکنون چندین نوع از این دستگاه صنعتی را ساخته و به استان‌های جنوبی کشور ارسال کرده‌ام.

اخوان با بیان اینکه دستگاه خشک کن برای خشک کردن محصولاتی چون قارچ، گوجه، سبزی و غیره کاربرد دارد، ادامه داد: این دستگاه برای کسانی که تولید قارچ دارند و تولیدات خود رابرای جلوگیری از فاسد شدن خشک می‌کنند می تواند یک تا یک و نیم میلیون ماهانه درآمد داشته باشد.


خشک کن صنعتی

وی با اشاره به کاربردهای وسیع این خشک کن‌ها در صنایع تبدیلی محصولات باغی و غذایی ادامه داد: به عنوان نمونه قارچ‌هایی  که با این دستگاه‌ها خشک می‌شوند می‌تواند به صورت پودر در بیاید و در غذاها مورد استفاده قرار گیرد و همچنین از آنجا که کشورهای عربی نمی‌توانند قارچ  پرورش دهند، قارچ‌های خشک شده در این کشورها به صورت پودر و یا درسته در غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این کارآفرین موفق یزدی مصرف پایین برق و  مصرف سوخت معادل شوفاژخانه خانگی کوچک را از مزایای این دستگاه‌های خشک کن خواند و افزود: با سفارشی که مشتری از نظر ابعاد و ظرفیت یک دستگاه خشک کن می‌دهد تقریبا ساخت این دستگاه 20 روز زمان می‌برد و مشتریان می توانند آن را با قیمت خیلی مناسب تهیه کنند.

اخوان با بیان اینکه همه ساله درصد قابل توجهی از محصولات کشاورزی و باغی تولید شده در کشور به دلیل عدم وجود سیستم فرآوری و تبدیل مناسب، فاسد و ضایع می‌شوند، تصریح کرد: خشک کردن یکی از بهترین و ساده‌ترین روش‌هایی است که می‌توان از ضایعات و فساد محصولات کشاورزی جلوگیری کرد و محصولاتی با ارزش افزوده قابل توجه و بعضاً صادراتی تولید نمود.

این نخبه یزدی یادآور شد: محصولات کشاورزی را می‌توان با دستگاه‌های خشک کن، خشک وانبار کرد و در زمانی که کمبود محصول در بازار وجود د دارد با قیمت مناسب عرضه کرد.

این جوان 27 ساله یزدی با اشاره به فعالیت چند ساله خود در ساخت تجهیزات کشاورزی و بازار فروش خوب آن، ساخت دستگاه‌های رطوبت‌ساز  و تابلوهای برقی برای سالن‌های قارچ و مرغداری، دستگاه خرد کن برای خرد کردن خوراک دام و دستگاه سرند کودهای ورمی کمپوست و هوشمند کردن گلخانه ها برای تنظیم دما و رطوبت را از جمله فعالیت‌های خود در استان یزد نام برد.


دستگاه رطوبت ساز

اخوان با اشاره به کمبود صنایع تبدیلی در بخش کشاورزی در کشور تأکید کرد: بیشتر کسانی که در طرح های اقتصاد مقاومتی در پرورش قارچ و مرغداری و غیره فعالیت می کنند با مراجعه ای که دارند سفارش دستگاه‌های مورد نیاز خود را می‌دهند تا بتوانند از محصولات خود بهترین بهره را ببرند و ارزش افزوده بیشتری را نصیب خود کنند.


دستگاه خرد کن

این تولید کننده تجهیزات کشاورزی با اشاره به فعالیت خود در زمینه خرید قارچ و خشک کردن و به فروش رساندن آنها و همچنین مشاوره دادن خود در این زمینه به دیگران گفت: مصرف تجهیزات کشاوری در صنعت و کشاورزی است و افراد و کارخانه‌هایی که قصد پرورش قارچ دارند سالن‌های خود را به دستگاه‌های رطوبت ساز مجهز می کنند.

اخوان با تأکید بر بازار خوب دستگاه های تبدیلی چون رطوبت ساز و خشک کن در یزد گفت: با توجه به اینکه هنوز اشخاص دیگری در زمینه ساخت تجهیزات کشاورزی در یزد به طور جد فعالیت نمی‌کنند جوانان یزدی می توانند با پشتکار و کسب مهارت از نظر فنی در این کار وارد شوند و در آمد خوبی نیز کسب کنند.

 این جوان خوش فکر یزدی همچنین از ارائه طرح دستگاه خشک کن خورشیدی به جهاد کشاورزی سخن گفت و خاطرنشان کرد: مزیت این دستگاه در عدم نیاز به برق و گاز است و قیمت پایینی دارد و برای مناطقی مانند روستاها بسیار مناسب است که با قرار گرفتن در بالای پشت بام می‌توان از آن برای خشک کردن محصولات و میوه‌ها استفاده کرد.

 


خشک کن خورشیدی

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (2 آرا)
The average rating is 3.0 stars out of 5.