شناسه : 22468467
در مقطع ارشد؛

دانشگاه یزد در رشته بیوتکنولوژی کشاورزی دانشجو می‌پذیرد


مدیر گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد خبر داد: با موافقت شورای گسترش عالی، دانشگاه یزد در رشته بیوتکنولوژی کشاورزی در مقطع ارشد دانشجو می‌پذیرد.

به گزارش یزد آوا، حمید سودایی‌زاده با اشاره به نقش راه‌اندازی رشته بیوتکنولوژی کشاورزی در توسعه استان گفت: هر چند استان یزد از لحاظ آب و هوایی در شرایط خاص (گرم و خشک ) قرار گرفته ولی تلاش کشاورزان یزد زبانزد خاص و عام بوده به نحوی که در حال حاضر به عنوان مثال این استان در تولید محصولات گلخانه‌ای یکی از استان‌های پیشرو کشور بوده، همچنین در تولید محصولاتی چون انار، پسته و بادام و برخی گیاهان دارویی و صنعتی مثل  انغوزه، وشا، روناس و  موارد مشابه سهم ویژه‌ای را به خود اختصاص داده است.

مدیر گروه مدیریت مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد افزود: استفاده از روشهای بیوتکنولوژی نه‌تنها باعث افزایش بازده تولیدات کشاورزی می‌شود بلکه امیدواری‌های زیادی را نیز برای کاهش آلودگی‌های محیط زیست حاصل از مصرف کودهای شیمیایی و یا آفت‌کش‌ها برانگیخته است.

وی تصریح کرد: به دلیل مزایای به کارگیری ابزارهای بیوتکنولوژی برای تامین فراورده‌های غذایی، استفاده از بیوتکنولوژی در کشورهای مختلف رشد یافته و گسترش این رشته علمی در برنامه توسعه کشور ایران نیز مورد توجه است.

سودایی‌زاده هدف اصلی چنین برنامه‌هایی را، یافتن اطلاعات دقیقی برای بکارگیری تکنیکهای جدید در تهیه گیاهان مقاوم به آفات، بیماریها و تنش‌های محیطی، افزایش کیفیت محصولات زراعی، باغی و دامی، تولید ترکیبات گران‌قیمت و مورد نیاز در شرایط آزمایشگاهی، بهبود ژرم پلاسم گیاهی و دامی، افزایش مواد موثره گیاهان دارویی و صنعتی، تولید کودهای طبیعی برای افزایش راندمان تولیدات کشاورزی و کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی عنوان کرد.

به گفته وی به كارگيري‌ بيوتكنولوژي‌ نوين‌ در كشاورزي‌ منجر به‌ توليد فرآورده‌هاي‌ با كيفيت‌ بهتر، كاهش‌ هزينه‌ توليد آن‌ و توليد فرآورده‌هايي‌ باارزش‌ افزوده‌ بيشتر می‌شود، به‌ همين‌ دليل‌، امروزه‌ فعاليت‌هاي‌گسترده‌اي‌ در بخش‌ بيوتكنولوژي‌ براي‌ تبديل‌ تحقيقات‌ پايه‌اي‌ به‌كاربردي‌ و توسعه‌اي‌ (تجاري‌) در حال‌ شكل‌گيري‌ است.

سودایی‌زاده خاطرنشان کرد: استفاده از فنون جدید بیوتکنولوژی در تولید یا فرآوری محصولات کشاورزی باعث افزایش تولید، صرفه‌جویی در مصرف آب و دلگرمی بیشتر افراد شاغل در بخش کشاورزی خواهد شد، از سوی دیگر با توجه به  بین رشته‌ای بودن بیوتکنولوژی کشاورزی و وجود رشته‌های زیست‌شناسی، شیمی و منابع طبیعی در دانشگاه یزد راه‌اندازی این رشته می‌تواند نقش بسیار موثری در توسعه استان داشته باشد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.