درآمد 10 میلیاردی کشاورزان یزدی از برداشت طلای سرخ/ حرکت استان یزد به سمت کاشت گیاه کمآبخواه زعفران
به گزارش یزد آوا، كشت زعفران كه به لحاظ ارزش اقتصادي، طلاي سرخ ناميده شده است، چند سالي است كه در استان يزد رونق گرفته و به لحاظ كيفيت روي دست همه رقباي خود زده است.
برداشت حدود1800 کیلوگرم زعفران در استان یزد
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، از برداشت حدود 1800 کیلوگرم زعفران در سال جاری از مزارع استان خبر داد و گفت: سطح زیر کشت استان 4200 هکتار است؛ که شهرستان های بهاباد با 265 هکتار، بافق 64 هکتار و مهریز 34 هکتار رتبه های اول تا سوم استان را از لحاظ سطح برداشت دارا می باشد.
افزایش سطح زیر کشت و میزان تولید زعفران
یدالله جواد پور اظهار کرد: در سال جاری نسبت به سال قبل هم در سطح و هم در میزان تولید افزایش داشته ایم گرچه در بعضی از شهرستان ها بارش ناگهانی برف در روزهای آخر برداشت نزدیک به ده درصد خسارت به مزارع وارد کرده است.
درآمد 10 میلیارد تومانی کشاورزان یزد از برداشت طلای سرخ
وی قیمت هر کیلو زعفران در بازار سال جاری را بین 6 میلیون تومان تا 6/5 میلیون تومان عنوان کرد و افزود: در سال جاری بطور ناخالص درآمدی نزدیک به ده میلیارد تومان عاید تولید کنندگان زعفران در استان یزد شده است.
جوادپور در خصوص اشتغالزایی این محصول اذعان کرد: به دلیل برداشت فصلی این محصول اشتغالزایی نیز بهصورت فصلی است اما در همان زمان برداشت یک ماهه نیز اشتغال خوبی در استان ایجاد می کند.
حرکت استان یزد به سمت کاشت گیاه کمآبخواه زعفران
وی بابیان اینکه کشاورزی در استان یزد باید به سمت گیاهان کمآبخواه حرکت کند گفت: گیاه زعفران در طول یک دوره رشد کمترین میزان آب و بالاترین کارائی مصرف آب را دارا می باشد و با توجه به کاهش منابع آبی استان از جمله گیاهانی است که مدنظر سیاست های سازمان جهاد کشاورزی برای تغییر الگوی کشت استان قرار دارد و سالانه به میزان 50 هکتار به سطح زیر کشت این گیاه در استان افزوده خواهد شد.
ظرفیت بسیار خوب استان یزد برای کاشت زعفران
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در تشریح ظرفیت استان برای کاشت زعفران گفت: استان یزد بویژه بهاباد و مناطق اطراف آن از ظرفیت بسیار خوبی برا کاشت این محصول بهره مند هستند.
وی افزود: زعفران در آب و هوایی که زمستان ملایم و تابستان گرم داشته باشد بخوبی محصول می دهد، حداقل سرمای قابل تحمل -18 درجه سانتی گراد و حداکثر دمای قابل تحمل آن 40 درجه سانتی گراد است و ارتفاع مناسب از سطح دریا برای رشد و نمو این گیاه 800 تا 2300 متر می باشد.
جواد پور ادامه داد: زعفران معمولا از خرداد ماه قابل جا به جایی و کشت در زمین جدید است و گاها این کار تا پایان شهریورماه نیز طول می کشد که البته بهترین تاریخ جابه جایی همان خرداد ماه است و برداشت زعفرات از اول تا پایان آبان ماه و گاها تا دهه اول آذر طول می کشد و بستگی به درجه حرار هوا و آبیاری مزارع دیر و زود دارد.
وی تصریح کرد: زعفران در بعضی نقاط استان از جمله بهاباد و مناطق اطراف دارای کیفیت بسیار بالایی در سطح کشور می باشدو از نظر سطح تولید استان یزد جایگاه 7 کشور را دارا می باشد.
نبود صنایع تبدیلی عمده مشکل تولید زعفران
جواد پور اذعان کرد: اغلب زعفران تولید استان به تبع کشور جزو اقلام صادراتی قرار دارد ولی متاسفانه به دلائل چون عدم فرآوری، بسته بندی و بازاریابی های مناسب در جهان زعفران ایران علی رغم اینکه جایگاه اول تولید در جهان را دارد بهره کافی از این تولید در بازارهای جهانی نمی برد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد کاهش کیفیت آب های موجود کشاوری در استان، عدم برداشت و کاشت به صورت مکانیزه، بالا بودن هزینه های کارگری و برداشت و نگهداری مزارع به علت خرد بودن سطوح، نوسان قیمت و کاهش آن در فصل تولید محصول، نبود صنایع فراوری و بسته بندی مناسب در استان، نبود برنامه منظم و کارآمد در صادرات محصول از مشکلات عمده تولید این محصول را در استان یزد عنوان کرد.
انتهای پیام/ک
مطالب مرتبط:
- ضعف بازاریابی؛ عمدهترین مشکل در رشد و توسعه گیاهان دارویی/ 250 هکتار از اراضی استان به کشت گیاهان دارویی اختصاص مییابد
- اختصاص بیش از شش هزار هکتار از اراضی استان یزد به کشت انار بارور
- فکر ایرانی و ایده جالب برای گلبرگ های طلای سرخ بهاباد
- نباید سود یک سال زحمت کشاورزان به جیب دلالها برود/ زعفران، نماد اقتصاد مقاومتی در کم آبی
- عرضه زعفران یزد با بستهبندی اسپانیایی در خارج!
- جای خالی صنعت بستهبندی زعفران در استان یزد/ نبود تسهیلات دولتی علت عدم ورود بخش خصوصی به این صنعت
- تولید سالانه 2 هزار تن زیتون در باغات استان
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|