درس تربیتی حضرت زهرا (س) برای مادران شاغل
به گزارش یزد آوا به نقل از تراز؛ اقتصاد خانه یعنی مدیریت منابع خانه و دارایی ها و مصرف صحیح و به موقع آنها. خانواده به عنوان یک کشور کوچک اگر مدیریت نشود تمام امور آن دچار به هم ریختگی و نابسمانی خواهد شد. با توجه به نقش مادری و همسری درون منزل این مدیریت از زنان بر می آید تا بتوانند با سازماندهی و مدیریت صحیح بین درآمد و مصرف، توازن برقرار کنند و با برنامه ریزی و اجرای صحیح در رشد و توسعه اقتصاد خانواده نقش مؤثر ایفا نمایند.
در این راستا نگاهی به سیره الگوهای دینی کمک شایانی در هدایت بشر و حرکت صحیح و کمال گرایانه خواهد داشت. بهترین الگو در این رابطه حضرت زهرا (س) است زیرا همان گونه که در تمام شؤون، الگویی حسنه است، در این مورد نیز بهترین نقش را در مدیریت و سازماندهی اقتصاد خانواده ایفا می نماید.
مهمترین امروی که در این زمینه در سیره آن حضرت مشاهده می شود شکرگزاری، دعا و کمک گرفتن از ذکر خداوند برای رفع نیازمندی های مادی خانواده و... است. همین امرو ساده بیشترین رضایت خاطر را برای اعضای خانواده ایجاد می کند. آنچنان که در ماجرای اطعام مسکین و یتیم و اسیر اعضای خانواده شامل: همسر، فرزندان و حتی خادم منزل با رضایت و خشنودی کامل، حضرت زهرا(س) را همیاری نمودند.
حضرت زهرا(س) کار خانه را تا جایی که برای افراد خانواده و حتی فرزندان شیرخوار، مطلوبیت و رضایت خاطر ایجاد می کرد، برنامه ریزی می فرمود. بلال می گوید: روزی حضرت زهرا(س) را دیدم که مشغول آرد کردن گندم بود در این هنگام فرزندش حسین گریه و بی تابی می کرد. خدمتشان عرض کردم: برای کمک به شما آسیاب کنم یا بچه را آرام نمایم؟ حضرت فرمود: من به آرام کردن فرزند اولی هستم، شما آسیاب را بچرخانید.( ذخائر العقبی، ص ۵۱)
این رفتار حضرت بهترین الگو برای مادران است. اینکه بدانند در تقابل کار و تربیت فرزند، این نیاز عاطفی فرزند است که اولویت دارد حتی اگر با اینکار مقداری از منابع درآمدی خانه کاسته شود. حضرت زهرا (س) با این کار توجه به رضایت خاطر و مطلوبیت فرزند شیرخوارش را بر ادامه کار منزل ترجیح داد. البته این تربیت خود در آینده در چرخه مدیریت جامعه و اقتصاد و اجتماع تاثیر مستقیم دارد آن گونه که همین فرزندان در جهت برقراری عدل و داد و عدالت اجتماعی و اقتصادی و... از تربیت و تعلیم کامل بهره مند شدند و جامعه را نیز رهبری نمودند. با توجه به تعداد بالای زنان شاغل در جامعه امروز ما این روایات و درس بزرگ حضرت زهرا (س) باید مورد توجه مادران قرار بگیرد و بدانند حتی در صورت متضرر شدن از لحاظ اقتصادی نباید در تربیت عاطفی فرزند کوتاهی کنند و این مساله را به اطرافیان بسپارند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|