شناسه : 26689129
کاری که می‌شد بدون جنجال حل و فصل شود

دست کارمندان و سپرده گذاران ثامن الحجج در پوست گردو/ عجله برای انحلال ثامن الحجج و بی‌خیالی در حل مشکلات مردم


کارمندان موسسه اعتباری ثامن الحجج از ماه ها قبل جا پای سپرده گذاران گذاشته اند و دائم در مقابل مجلس، استانداری های هر استان، بانک مرکزی تجمع تحصن و راهپیمایی می کنند و می خواهند برای اشتغال آنها فکر کنند تا بیش از این شرمنده زن و بچه خودشان نشوند.

به گزارش یزد آوا به نقل از  یزدندا؛ موسسه مالی و اعتباری ثامن‌الحجج(ع) سال 1388  شروع بکار کرد و در سال 90-91  با ادغام حدود 25 تعاونی اعتبار با نامه بانک مرکزی به خیل موسسات مالی و اعتباری پیوست و نامش در سایت بانک مرکزی قرار گرفت ، این موسسه تا تیرماه 94 در نظام بانکی فعال بود و 480  شعبه در سراسر ایران داشت.

ادغام 25 تعاونی اعتبار که زیر نظر بانک مرکزی بود و بصورت داوطلبانه توسط تعاونی اعتبار ثامن الحجج صورت گرفت بدون هیچ هرج و مرجی و کمتر از یکسال انجام گرفت طوری‌که پس از آن توسط بهمنی(ریاست وقت بانک مرکزی ) و درویشی(معاونت وقت بانک مرکزی) لوح های جداگانه ای به مدیر عامل تعاونی اعتبار ثامن الحجج اهدا شد و از آن تاریخ به بعد نام موسسه مالی و اعتباری ثامن الحجج را برای این تعاونی گذاشتند.

ثامن الحجج علاوه بر فعالیت های اقتصادی در استان ‌های مختلف در امور فرهنگی ورزشی و اجتماعی مشارکت داشت تا جایی که هر شعبه این موسسه کفالت 5 یتیم معرفی شده از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) را بر عهده داشت و همچنین حمایت حمایت از 23 رشته قهرمانی کشوری به خصوص کشتی و هندبال را در پرونده داشت.

تیرماه 94، قائم مقام بانک مرکزی اعلام کرد این موسسه مجوز ندارد، کم‌کم زمزمه هایی در کشور مبنی بر غیر مجاز بودن ثامن الحجج شنیده می شد که همین موجب به وجود آمدن اضطراب در سپرده گذاران را فراهم کرد تا اینکه در آبن ماه دادستان البرز در مصاحبه‌ای تلوزیونی  از دستور توقیف 4 شعبه موسسه در کرج خبر داد.

دادستان البرز فردای همان روز خبر خود را تکذییب کرد اما دیگر فایده‌ای نداشت و این سناریوی از پیش طراحی شده موجب شد سپرده گذاران ثامن الحجج با شتاب هر چه بیشتر برای دریافت سپرده های خود به موسسه ثامن الحجج(ع) مراجعه کنند و این شتاب باعث شد نقدینگی موسسه تمام شود و همین امر باعث شد مردم که موفق نمی شدند سپرده خود را از موسسه بازپس بگیرند به اجتماع و تحصن روی آوردند.

این روند در انحلال این موسسه اعتباری تسریع بخشید.

طبق قانون میزان نقدینگی بانک ها و موسسات فقط 30 درصد می تواند باشد و مابقی باید تسهیلات ارائه کند و یا سرمایه گذاری داشته باشد.

بانک مرکزی که از ابتدا قصد نداشت به ثامن الحجج مجوز دهد این موسسه را منحل کرده و از مردم خواست تا برای دریافت سپرده‌های خود با پارسیان مراجعه کنند.

پارسیان نیز که اخیرا با کمبود نقدینگی مواجه شده بود تا کنون فقط  سپرده ها تا 15 میلیون را پرداخت کرده است و برای سپرده گذاران تا 300 میلیون ، اقساطی شدن است و بالای 300 میلیون نیز هیچ پرداختی نداشته است این درصورتی است که هیچ سودی به سپرده‌گذاران پرداخت نمی شود.

البته پارسیان عامل به پرداخت است و پول سپرده گذاران باید از منبع فروش دارایی های ثامن الحجج پرداخت شود اما بانک مرکزی برای تعیین تکلیف سپرده‌گذاران آنقدر عجله ندارد که برای انحلال ثامن الحجج داشت!

به گفته سیف، دارایی ها و ملک و املاک این مؤسسه بخش عمده ای از مطالبات سپرده گذاران را پاسخ می دهد.

در این ساماندهی بانک مرکزی، علاوه بر بلاتکلیفی سپرده گذاران حدود 4 هزار کارمند این موسسه از خرداد ماه سال جاری هیچ حقوقی دریافت نکرده اند و بیمه بیکاری دریافت می کنند.

یعنی کارمندان ثامن الحجج نیز برای دریافت بیمه بیکاری به بیکاران موسسه میزان اضافه شده اند.

موسسه ثامن الحجج در مرداد ماه 95 منحل شد به طوری که می توانست به راحتی با پارسیان ادغام شود و این چنین آشوب و بلوا در کشور بنا نکنند.

در دولت تدبیر و امید دو موسسه اعتباری به اصطلاح ساماندهی شد که هر دوی این موسسات سابقه طولانی فعالیت داشتند و سرانجام هردوی آنها منحل،  سپرده گزاران سردر گم و بیش از 6000 هزار کارمند جوان این دو موسسه بیکار و بدبخت و سرگردان شدند.

موسسه میزان نیز منحل  و به رسیدگی امورات این موسسه به بانک صادرات واگذار شد و دست کارکنان ثامن الحجج نیز مانند سپرده گذاران ثامن الحجج و کارمندان میزان در پوست گردو ماند.

بانک مرکزی به کارکنان ثامن الحجج وعده داد آنها را با برگزار آزمون در پارسیان و یا دیگر مکان های مربوط به خود موسسسه ثامن الحجج استخدام کند اما هنوز جواب آزمون استخدامی که آذرماه برگزار کرده نیامده است.

کارمندان ثامن الحجج از ماه ها قبل جا پای سپرده گذاران گذاشته اند و دائم در مقابل مجلس، استانداری های هر استان، بانک مرکزی تجمع تحصن و راهپیمایی می کنند و می خواهند برای اشتغال آنها فکر کنند تا بیش از این شرمنده زن و بچه خودشان نشوند.

 

 

میان اختلافات چند نفر بر سر ثامن الحجج فقط مردم بود که سوختند و مانند همیشه در دولت تدبیر و امید نادیده گرفته شدند.

از ابتدای آغاز به کار دولت نام موسسه ثامن الحجج از روی سایت بانک مرکزی پاک شد، این در حالی است که این موسسه طی دو سال در این دولت مشغول فعالیت بود و هیچ اخطار و یا اطلاعیه ای از بانک مرکزی مبنی بر غیر مجاز بودن دریافت نکرد.

پس از سناریوی انحلال ، اکنون بانک مرکزی مدعی  است که می بایست در هیئت تصفیه حضور یابد با توجه به این که اداره کار و تعاون اجتماعی می گوید مجوز تعاونی اعتبار توسط این نهاد صادر شده است و اداره کار و تعاون اجتماعی باید هیئت تصفیه را تشکیل دهد.

باید دید موسسه ای که به قول آقایان ورشکسته شده است را چرا همه برایش دست و پا می شکنند تا مدیریتش را بعهده بگیرند؟؟!!!

به نظر می‌رسد 13 هزار و 500 میلیارد تومان منابع ثامن الحجج همه را مجذوب خود کرده است؟؟!!!

بانک مرکزی اعلام کرده بود حدود 7 هزار موسسه غیر مجاز در کشور وجود دارد و اینکه چرا با تمام شدن کار ثامن الحجج این سااندهی ها پایان یافت جای سوال دارد.

گذشته از متخلف بودن یا نبودن مدیران ثامن الحجج که هنوز در دادگاهی تایید یا رد نشده است، بانک مرکزی باید سریعا به مطالبات کارمندان و پرداخت سپرده سرمایه گذاران این موسسه اقدام کند زیرا مردم نباید چوب اشتباهات بزرگتر ها را بخورند.

انتهای پیام/ک




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.