دفاع از حقوق بشر با شکنجههای وحشیانه
به گزارش یزد آوا به نقل از دیدبان، در گذری بر سناریوی تحریم به بهانه پرونده هستهای ابتدا مناسب است کمی ماجرای پرونده هسته ای ایران و تحریم هایی که به این بهانه علیه ایران به راه افتاده است را تحلیل کنیم: شکل ساده این تحریم و مذاکرات را می توان به نحو زیر ترسیم کرد:
گزاره اول: چندین کشور در دنیا صاحب سلاح هسته ای هستند: از جمله امریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و...
گزاره دوم: جمهوری اسلامی ایران در حال رسیدن به فناوری صلح آمیز هستهای است و اعلام کرده است که کلاً با سلاح های کشتار جمعی از جمله سلاح هستهای، مخالف است و حتی استفاده از سلاح هستهای را نیز خلاف شرع و قانون می داند.
گزاره سوم: کشورهای گروه اول -دارندگان سلاح هستهای- برای جلوگیری از پیشرفت کشور ایران، به بهانه جلوگیری از ساخت سلاح هسته ای، او را تحریم می کنند!
یعنی رطب خورده، عملا نه تنها منع خوردن رطب می کند، که حتی دیدن رطب را هم شایسته مجازات می داند!
این در حالی است که کشورهای مزبور نه تنها از گفتن اینکه سلاح هسته ای دارند و در حال ساخت آن نیز همچنان هستند، ابایی ندارند که حتی زورگوترین آنها یعنی امریکا از این سلاح علیه مردم بیگناه کشورهای دیگر نیز استفاده کرده است؛ حال دست و پا می زنند که مبادا ایران به فناوری صلح آمیز هسته ای دست یابد!
وضع تحریم به بهانه حقوق بشر
همانگونه که خوانندگان این سطور می دانند، بخش وسیعی از تحریم هایی که علیه جمهوری اسلامی ایران به راه افتاده است، مربوط به تحریم های حقوق بشری است؛ یعنی چون ایران را ناقض حقوق بشر می دانند، در نتیجه ایران را شایسته مجازات در سطح وسیع می دانند؛ یعنی مردم ایران را به بهانه حقوق بشر، تحت فشارهای ظالمانه قرار می دهند؛ به همین راحتی.
چندی پیش اسنادی از شکنجههای صورت گرفته در زندانهای امریکا علیه شهروندان این کشور منتشر شد، که روی شکنجهگران تاریخ را نیز سفید کرد؛ با توجه به این اسناد، شکل منطقی و ساده تحریمهای حقوق بشری علیه ایران نیز به صورت زیر قابل بیان است:
گزاره اول: امریکا، کشوری است که بنا بر اسناد رسمی منتشره، وحشیانه ترین شکنجهها در زندانهای این کشور علیه زندانیان استفاده شده است؛ و مدام از تروریسم به شکل وحشیانه آن حمایت کرده (به عنوان مثال داعش و تروریستهای سوری.)
گزاره دوم: جمهوری اسلامی ایران که یکی از اصلی ترین -و به عبارت بهتر- مظلومترین کشور در عرصه مبارزه با تروریسم است و بیشترین حملات تروریستی علیه مردم این کشور صورت گرفته است (به گواهی اسناد روشن.)
گزاره سوم: کشور اول -یعنی امریکا، مهمترین حامی تروریسم در دنیا-، کشور دوم- یعنی ایران، مظلومترین قربانی تروریسم در جهان- را به خاطر نقض حقوق بشر، شایسته مجازات تحریم می داند! به همین سادگی!
اسناد منتشره در خصوص شکنجه در زندانهای امریکا
الف. سابقه شکنجهگری امریکاییها
نام زندانهای گوانتانامو و ابوغریب را زیاد شنیدهایم و از شکنجههای وحشیانه صورت گرفته در این زندانها اخبار زیادی منتشره شده است ؛ اما همین یک سال قبل بود که روزنامه گاردین در مصاحبهای با چند افسر انگلیسی حاضر در عراق به افشای یک زندان سری و مخوف دیگر امریکاییها در عراق پرداخت؛ زندان "ناما"! گوشه ای از رفتار وحشیانه امریکایی ها با زندانیان محکوم در این زندان را به روایت افسران انگلیسی بخوانیم:
"ـ زندانیهای عراقی برای مدتهای طولانی در سلولهایی به اندازه آشیانه سگ نگاه داشته میشدند؛
ـ زندانیها در معرض شوکهای الکتریکی قرار میگرفتند؛
ـ معمولاً روی سر زندانیها کلاهخود گذاشته میشد؛
ـ زندانیها به یک کانتینر عایق به صدا برده شده، در معرض آزارهای بدنی قرار گرفته و مورد بازجویی قرار میگرفتند".
تحقیقات انجام شده از سوی سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز آشکار کرده است که زندانیان این بازداشتگاه "مورد ضرب و شتم، سرمای شدید، تهدید به مرگ، تحقیر و انواع دیگری از شکنجههای روحی قرار گرفتهاند".
البته اینها گوشهای از رفتارهای وحشیانهای است که در این زندان منتشر شده است. جستجوی نام زندانهای ابوغریب و گوانتانامو در هر کدام از موتورهای جستجو در اینترنت، تصاویر فراوانی از انواع شکنجههای وحشیانه امریکاییها علیه مردم مظلوم عراق نشان می دهد. یک نکته؛ وقتی چنین تصاویر مخوفی منتشر شده است، به خوبی می توان حدس زد که چه رفتارهای وحشیانه دیگری نیز انجام شده ولی مجال انتشار نیافته است!
لیستی از زندان های مخوف امریکا در نقاط مختلف جهان
ب. اسناد منتشره از شکنجه در زندان های امریکا
رفتارهای تبعیض آمیز امریکا با شهروندان آزاد خود نیز هر از گاهی اعتراضاتی را به همراه دارد؛ اعتراضات جنبش مشهور به وال استریت، اعتراضات در فرگوسن و ... تنها بخشی از این رفتار ها را نشان می دهد؛ حال تصور کنید امریکا با زندانیان در بند خود چگونه رفتار می کند که این قدر داعیه دفاع از حقوق بشر دارد؛ در ادامه تنها به بخشی از اسناد منتشره فعلی اشاره می کنیم:
"کمیته اطلاعات سنای آمریکا روز سهشنبه پس از 4 سال کش و قوس و پس از حذف بخشهای زیادی از مستندات شکنجه مظنونین اقدامات تروریستی توسط آژانس مرکزی اطلاعات این کشور، گزارشی 499 صفحهای در این رابطه منتشر کرد...
کمیته اطلاعات سنا با بیان اینکه سیا از سوابق رسواییهایی که برخی از نیروهایش به بار آورده بودند، مطلع بوده، با این حال آنها را مأمور بازجویی مظنونین کرده بود، میافزاید: «از جمله مسائلی که گروهی از افسران دخیل در بازجوییهای نامناسب مظنونین داشتند، این بود که آنها دچار مشکل مدیریت عصبانیت در محل کار بوده و گزارش شده است که به تجاوز جنسی اعتراف کردهاند.» (صفحه 59 گزارش)
"تلگرافها و سوابق نشان میدهد که بازداشتشدگان سیا که تحت روشهای تشدیدشده بازجویی سیا قرار داشتند، مورد تنقیه قرار میگرفتند؛ در حالی که مدرکی دال بر اینکه نیاز پزشکی به این کار بوده، وجود ندارد و دیگران هم به این کار تهدید شده بودند.» (صفحه 100 گزارش)
«افسران سیا دستکم سه نفر از مظنونین را به آسیب رساندن به خانوادههایشان، از جمله آسیب زدن به فرزند یک بازداشتی، به سوءاستفاده جنسی از مادر یک بازداشتی و به "بریدن گلوی مادر (یکی از بازداشتشدگان)"،» (صفحه 4 از خلاصه 19 صفحه ای)
در بخشی از گزارش سنا عنوان شده است که یکی از بازداشتشدگان به نام «خالد شیخ محد» تبعه پاکستانی به مدت هفت روز و نیم بیدار نگه داشته شده و بخش اعظم این مدت را در حالت ایستاده گذرانده است. بنا بر این گزارش، «مایکل هایدن» مدیر وقت سیا از بیدار ماندن وی در این مدت مطلع بوده است.
با اشاره به تحت فشار قرار گرفتن "ابو زبیده" برای ارائه اطلاعات در مورد تروریستها در یکی از جلسات بازجویی، آمده است: «در ساعت حدود 6:20 بعد از ظهر، ابو زبیده برای اولین بار تحت غرق مصنوعی قرار گرفت. در طول این دوره دو ساعت و نیمه غرق مصنوعی، ابو زبیده سرفه کرده، استفراغ کرده، و "بالا تنه و سر او به صورت بیاراده دچار رعشه" بود.» (صفحه 41)
در بخش دیگری از گزارش، در مورد وضعیت افرادی که در این بازداشتگاه نگهداری میشدند، آمده است: «گاهی اوقات، بازداشتشدگان در کوبالت برهنه میگشتند یا دستانشان برای دورهای طولانی بالای سرشان بسته میشد. زمانهایی دیگر، بازداشتشدگان در کوبالت، تحت روشی موسوم به "بازداشت خشن" قرار میگرفتند. در جریان این اقدام، تقریبا 5 افسر سیا بر سر بازداشتی فریاد کشیده، او را به بیرون از سلول کشیده، لباسهای او را کنده و دستانش را میبستند. سپس سر او را با کیسهای پوشانده و در حالی که به او سیلی و مشت میزدند، وی را در یک راهرو روی زمین میکشیدند». (صفحه 4 از خلاصه 19 صفحه ای)
"سیا هفت نفر از بازداشتشدگان را در وضعیتی قرار داده است که باور کنند که هرگز زنده بازداشتگاه سیا را ترک نمیکنند. به یکی از بازداشتشدگان، گفته شده است که وی تنها در جعبهای به اندازه تابوت از بازداشتگاه خارج میشود"
انتشار این اسناد، اوج وقاحت یانکیها در دفاع از حقوق بشر را می رساند!
برخی واکنشها به گزارش افشای شکنجهها
کاخ سفید که به گونهای ضمنی، برخورد با شکنجهگران و حتی تقبیح این کار را هم رد کرده است؛ «جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید در واکنش به گزارش شکنجههای سیا عنوان کرد که رئیس جمهور نمیداند که آیا اطلاعات به دست آمده از مظنونین تحت این شکنجهها، با روش های دیگر بازجویی قابل دسترسی بوده یا خیر. یعنی به شکل محترمانه ای این شکنجهها را پذیرفته و ناعادلانه ندانسته است.
"ریچارد بر" که به زودی به عنوان رئیس جدید کمیته اطلاعات سنای آمریکا مشغول به فعالیت میشود، در گفتگویی با پایگاه خبری «اسپوتنیک» عنوان کرد: "شاید به گذشته نگاهی کنیم و بگوئیم که ما دیگر این کار را نمیکنیم، خوب این خوب است. اما این کار قانونی بوده، چراکه به دستور رئیسجمهور صورت گرفته بود... آنها کاملا در چارچوب قانون فعالیت کردهاند و افرادی که این اقدامات را انجام دادهاند، اختیار لازم را برای آن داشتهاند."
اعتراف اوباما به شکنجه در زندان های امریکا
البته اوباما نیز با بیان اینکه برخی اتفاقاتی که در دولت قبل رخ داده است خلاف ارزش های امریکا بوده عنوان کرد: آمریکا در طول تاریخ بیش از هر کشور دیگری برای حمایت از آزادی ،دموکراسی و کرامت فطری و حقوق بشر افراد در سراسر جهان تلاش کرده است.ما آمریکایی ها بسیار مدیون شهروندانی هستیم که برای امنیت ما خدمت می کنند و از جمله آنها مردان وزنان جامعه اطلاعاتی ما از جمله از سازمان اطلاعات مرکزی هستند!!!
به زبان ساده یعنی، به هر حال اتفاقی است که افتاده است! نه خبر از برخورد با شکنجه گران خواهد بود ونه با آمرین آنها برخوردی خواهد شد. هر چند که اوباما عنوان کرده است پس از به دست گرفتن ریاست جمهوری، شکنجه را ممنوع کرده است؛ که از این جمله برداشت می شود که پیش از آن « شکنجه در امریکا قانونی بوده است!
واکنش روزنامه انگلیسی به گزارش سنا از جنایات و شنکنجه های سیا
نتیجه گیری
قدرت رسانهای غالب امریکا و به عبارت بهتر امپراطوری رسانهای این کشور به همراه لابی گریها باز هم تلاش خواهد کرد علیرغم همه این رسواییها، قطعنامه حقوق بشر علیه ایران تصویب شود و تحریم های حقوق بشری علیه ایران به اجرا در آید.
دیدبان معتقد است که به همین خاطر است که رهبر انقلاب نیز بارها تاکید کردند "اینکه گفته شود، تحریم ها و فشارها هزینه دستاوردهای هسته ای است، موضوع صحیحی نیست زیرا اگر موضوع هسته ای هم نبود، آنها بهانه دیگری میگرفتند، همانطور که اکنون و در حین مذاکرات، امریکاییها بهانه حقوق بشر را مطرح می کنند."
به همین دلیل هم بود که جان کری "در کمیته سیاست خارجی به سناتورهای آمریکایی اطمینان داد که کاخ سفید به موازات موضوع هسته ای، موضوع حقوق بشر را نیز درباره ایران تا جایی که بتواند، ادامه خواهد داد و تحریم ها علیه جمهوری اسلامی همچنان پابرجا خواهد بود." به هر حال وقاحت امریکا، با آن کارنامه خشن در زمینه برخورد بازندانیان، به خوبی روشن می سازد که باید هم مدام علیه بزرگترین قربانی تروریسم در جهان، تحریم ها و قطعنامه های حقوق بشری صادر شود.
پی نوشت:
متن کنوانسیون منع شکنجه و دیگر رفتارهای غیر انسانی سازمان ملل
متن خلاصه 499 صفحه ای گزارش سیا از شکنجه در زندانهای امریکا
مطالب مرتبط:
- تصاویر دلخراش از شکنجه مسلمانان روهینگیا
- اقدامات سیا به دستور بوش صورت گرفت/ شکنجهها «وحشتناک»، اما «قانونی» بود
- پرداخت حق سکوت سازمان سیا به لهستان برای مسکوت نگه داشتن زندانهای سری
- انتقاد شدید سازمان ملل از شکنجه و نقض حقوقبشر در آمریکا
- سنا با افزایش سقف بدهیها تا پایان سال مخالفت کرد
- افشاگری برادر سامان نسیم علیه رسانههای اپوزیسیون/بازهم روسیاهی به ذغال ماند
- همنوایی حقوق بشری یونسی با غربیها و منافقین!
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|