شناسه : 41079846

راه‌اندازی بیش از 2 هزار واحد تولیدی در دولت سیزدهم


مدیرکل دفتر امور سرمایه‌گذاری استانداری یزد گفت: با توجه به زیست بوم کارآفرینی در استان یزد بیش از 2 هزار واحد تولیدی در دولت سیزدهم نیز ضمن اخذ موافقت اصولی و جواز تأسیس وارد فرآیند راه‌اندازی شده‌اند.

به گزارش یزدآوا، مرتضی محمودی، با اشاره به شعار دولت سیزدهم مبنی بر تقویت حوزه تولید و همچنین نام‌گذاری سال‌های متمادی توسط رهبر انقلاب بر مبنای تولید، گفت: از ابتدای دولت منابعی تحت عنوان تسهیلات تبصره‌ای برای حمایت از تولید تعلق گرفت که خوشبختانه در طی فعالیت دولت همواره هم در تخصیص و هم در جذب منابع یزد جزو استان‌های برتر بوده است.

وی ادامه داد: در سال 1400، یک هزار و 150 میلیارد تومان منابع تبصره‌ای برای حمایت از تولید در استان یزد تخصیص یافت که با عملکرد خوب استان، این منابع بیش از مبلغ تعیین شده و 150 درصد تحقق یافت و تقریبا 2 هزار میلیارد تومان در حوزه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و گردشگری جذب و پرداخت شد.

مدیرکل دفتر امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد افزود: همچنین در سال 1400، منابعی برای کمک به اشتغالزایی تحت عنوان منایع قرض‌الحسنه‌ای داشتیم و حدود 400 میلیارد تومان از طریق نهادهای حمایتی برای حمایت از مشاغل خرد، کوچک و متوسط در سال 1400 هزینه شد.

وی اضافه کرد: در سال 1401 تقریبا یک هزار و 200 میلیارد تومان منابع تبصره 16 قانون بودجه برای حمایت از مشاغل خرد، کوچک و متوسط جذب شد و منابع تبصره 18 که به واحدهای تولیدی بزرگتر تعلق می‌گرفت تقریبا 700 میلیارد تومان به حوزه‌های صنعتی، کشاورزی، گردشگری و سایر بنگاه‌های متقاضی تخصیص پیدا کرد.

شاخص بالای 90 درصدی مصارف به منابع بانکی در استان یزد

محمودی با بیان اینکه دولت سیزدهم در سایر حمایت‌های مالی از بنگاه‌های تولیدی سیاست‌های کنترل تورم، کنترل نقدینگی و سیاست انقباضی بانک‌ها را در پیش گرفته بود افزود: در این زمینه همراهی بخش تولید را داشتیم و در نسبت مصارف به منابع بانکی که یکی از شاخص‌های مهم در مصرف منابع بانکی و همراهی سیستم بانکی با بخش تولید است استان یزد همواره بالای 90 درصد بوده و در برخی مواقع به 100 درصد هم رسیده است.

وی ادامه داد: بنابر این شاخص هر چه منابع در سیستم بانکی وجود داشت تخصیص پیدا کرد و در اختیار متقاضیان قرار گرفت که بخشی از این منابع به حوزه تولید در زمینه‌های مختلف صنعت، کشاورزی، گردشگری و خدمات مربوط می‌شد.

وارد شدن نزدیک 2 هزار واحد جدید به چرخه فعالیت اقتصادی استان یزد

مدیرکل دفتر امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد عنوان کرد: در مجموع با توجه به منابع بانکی و مصارف آن و منابع تبصره‌ای که به استان تعلق گرفت، بیش از 100 همت منابع در دولت سیزدهم به اقتصاد استان یزد تزریق شد که به حوزه تولید در زمینه خرید ماشین‌آلات، ورود ماشین آلات جدید، تأمین مواد اولیه، راه‌اندازی واحدهای جدید و... تعلق گرفت.

وی گفت: تقریبا 10 هزار واحد کوچک، متوسط و بزرگ در استان یزد فعالیت می‌کنند، در حوزه صنعت و معدن و تجارت در طی سه سال فعالیت دولت سیزدهم حدود یک هزار واحد تولیدی و در حوزه کشاورزی نیز طی این مدت بیش از 400 واحد به چرخه فعالیت اقتصادی وارد شدند.

محمودی اضافه کرد: همچنین در حوزه فناوری و دانش بنیان بیش از ۱۷۰ واحد و در حوزه‌های مربوط به سلامت و بهداشت و درمان بیش از ۳۵ واحد به چرخه فعالیت اقتصادی استان وارد شدند و در رابطه با فعالیت‌های مربوط به میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز بیش از ۱۸۰ واحد به ظرفیت استان اضافه شده و به ارائه خدمات می‌پردازند. 

وی گفت: همچنین در واحدهای تعاونی و فعالیت‌های مرتبط با فعالیت‌های خرد و کوچک نیز بیش از ۶۰۰ واحد مجوز فعالیت و راه‌اندازی گرفتند و در مجموع بیش از 2 هزار واحد در این دولت تکمیل و راه اندازی شده‌اند.

راه‌اندازی بیش از 2 هزار واحد تولیدی در دولت سیزدهم

وی تأکید کرد: نکته قابل توجه اینکه در همین سال‌ها با توجه به زیست بوم کارآفرینی در استان یزد بیش از 2 هزار واحد تولیدی نیز ضمن اخذ موافقت اصولی و جواز تأسیس وارد فرآیند راه‌اندازی شده‌اند.

محمودی تصریح کرد: استان یزد در دولت سیزدهم هر سال بیش از تعهد اشتغالی که دولت برای آن تعیین کرده بود توانست اشتغال ایجاد کند و اقداماتی که در حوزه تعهد اشتغال در استان یزد انجام گرفت و همچنین کاهش نرخ بیکاری به عدد تک رقمی 7 درصد پس از چندین سال نشان از عزم جزم دولت سیزدهم در حمایت از تولید بود.

استان یزد بالاترین رشد اقتصادی را در دولت سیزدهم تجربه کرد

مدیرکل دفتر امور سرمایه‌گذاری و اشتغال استانداری یزد گفت: با توجه به آمارهای رسمی مرکز آمار ایران استان یزد بالاترین رشد اقتصادی را در طی این دولت تجربه کرد که هم به دلیل عزم جزم بخش خصوصی برای انجام کاری متفاوت بود و هم نشان داد دولت با وجود محدودیت‌هایی که داشت باز هم حمایت از تولید را در رأس برنامه‌های خود قرار داده بود و یزد در این زمینه استانی شاخص بود.

وی عنوان کرد: آخرین گزارش وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در اردیبهشت ماه تغییر رویکرد استان یزد و توجه به اشتغال تحصیل‌کرده‌ها و بانوان را نشان می‌دهد و با اینکه ریل‌گذاری استان سال‌ها به سمتی بود که بیشتر نیروی کار کمتر تحصیل‌کرده مورد نیاز بود اما گزارش وزارت تعاون نشان داد که استان یزد در بین همه استان‌های کشور بیشترین میزان تحقق اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی را داشت، البته هنوز راه زیادی تا تحقق هدف اصلی در این زمینه وجود دارد.

انتهای خبر/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.