شناسه : 12312093
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد:

رستوران های یزد سیب سلامت می گیرند/ نان یزد در شرایط غیراستاندارد


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از نظارت بر رستورانها و غذاخوری های یزد خبر داد و گفت: بر اساس ارزیابی های بهداشت، رستورانها و غذاخوری های یزد سیب سلامت دریافت خواهند کرد.

به گزارش یزد آوا، محمدحسن لطفی، پیش از ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت با اشاره به اجرای طرح سیب سلامت اظهار داشت: این طرح به صورت ملی اجرا خواهد شد و در یزد نیز تمامی رستورانها و اماکنی که خدمات اغذیه ای به مردم ارائه می دهند، زیر پوشش این طرح قرار می گیرند و اکنون نیز پایش هایی انجام شده است.

 

وی تصریح کرد: از مجموع ۸۲ واحد ارائه دهنده خدمات غداخوری به مردم در استان یزد، ۲۱ واحد سه سیب هستند و بهترین جایگاه را دارند، ۱۵ واحد دو سیب و یک چهار واحد یک سیب هستند که آرم این طرح در این مراکز قابل مشاهده و رؤیت مردم است.

 

لطفی با بیان اینکه دریافت این سیبها قابل صعود و نزول است، عنوان کرد: واحدهای غذاخوری در صورتی که کیفیت کار خود را کاهش دهند، از سیبهای آنها کاسته خواهد شد و برعکس این امر نیز اتفاق خواهد افتاد ضمن اینکه اکنون در استان یزد ۴۰ واحد مشمول تعلیق هستند و اگر نتوانند خود را با استانداردهای سلامت تطبیق دهند، تعطیل خواهند شد.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه قصد مداخله موثر بر روی نان مردم یزد را داریم، اظهار داشت: اکنون تقریبا وضعت نان یزد در یک شرایط غیراستاندارد است به همین دلیل مذاکراتی با شرکت غله آغاز شده و در صدد آموزش نانواها و اعمال قانون در صورت استفاده غیراستاندارد از نمک و سایر افزودنی ها هستیم.

 

لطفی ادامه داد: مردم یزد اکنون به طور میانگین روزانه بین ۹ تا ۱۰ گرم نمک مصرف می کنند که عمده این نمک از طریق نان دریافت می شود و این در شرایطی است که ۳۸ درصد مردم استان یزد به درجاتی از فشار خون مبتلا هستند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته استان یزد به دلیل شیوع بیماری تب مالت و سالک دارای مشکلاتی بود، عنوان کرد: خوشبختانه اکنون توانسته ایم این دو بیماری را کنترل کنیم و حداقل آمار افراد را مبتلا را به سال ۹۰ برسانیم اما همچنان جای نگرانی وجود دارد و ممکن است شاهد طغیان مجدد این بیماری باشیم.

 

لطفی با اشاره به شیوع ناگهانی سالک در یزد افزود: اغلب مبتلایان به این بیماری به دنبال سفرهای خود به مناطقی از جمله آقا علی عباس، بادرود، نطنز و برخی مناطق شمال کشور دچار گزیدگی شدند و تشخیص آنها در یزد صورت گرفت که خوشبختانه توانستیم این بیماری را تحت کنترل درآوریم.

 

وی در مورد طرح های کنترل بیماری های شایع در استان یزد نیز اظهار داشت: در حال حاضر ۱۵ هزار نفر از جمعیت استان یزد در زمینه چهار بیماری شایع فشارخون، دیابت، اختلالات چربی خون و چاقی کنترل می شوند.

 

لطفی در ادامه این نشست همچنین به تشریح برنامه های هفته بهداشت پرداخت و از افتتاح ۱۰ باب پایگاه سلامت در مناطق حاشیه شهر یزد، میبد، ابرکوه و اردکان و هشت باب خانه بهداشت در مناطق مختلف این استان خبر داد.

منبع:مهر

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.