شناسه : 33779248
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد:

رشد 40 درصدی جمعیت گونه‌های شاخص حیات وحش استان یزد


معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: به طور کلی در مناطق شکار ممنوع و قرق های اختصاصی شاهد افزایش جمعیت گونه‌ها تا 40 درصد بوده‌ایم.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد در گفتگو با خبرنگار یزد آوا نتایج سرشماری حیات وحش استان یزد را اعلام کرد.

حسن اکبری با بیان اینکه سرشماری حیات وحش هر ساله نیمه دوم سال سال اانجام می‌شود گفت: عمدتا بهترین زمان سرشماری اواخر پاییز است اما امسال به دلیل کاهش بارندگی، تاخیر بارش‌ها و همچنین گرم شدن هوا سرشماری به عقب افتاد و به زمستان کشیده شد.

وی اظهار کرد: اوایل آبان ماه امسال سرشماری از حیات وحش مناطق چهارگانه و شکار ممنون با روش تعیین مسیر و شمارش مستقیم توسط محیط بان و یک همراه از خارج سازمان انجام گرفت.

اکبری افزود: عمده هدف سرشماری چهار گونه برجسته «قوچ و میش، کل و بز و آهو و جیبر» بوده است اما دیگر مشاهدات مانند انواع پرندگان و گربه‌سانان و همچنین آثار وجود پلنگ نیز مشاهده و ثبت شده است.

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد اذعان کرد: بر اساس این سرشماری 7 هزار راس کل و بز، 2 هزار و پانصد راس قوچ و میش و 804 راس شمارش شده‌اند که بیشترین آمار کل و بز در منطقه کالمند بهاران و بوروئیه خاتم، قوچ و میش در کوه بافق و آهو در قرق اختصاصی علی‌آباد بوده است.

اکبری گفت: به طور کلی در مناطق شکار ممنوع و قرق های اختصاصی شاهد افزایش جمعیت گونه‌ها تا 40 درصد بوده‌ایم اما متاسفانه در منطق شمالی استان مثل اردکان شاهد کاهش جمعیت گونه و کوچ آنها به مناطق آزاد به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی بوده‌ایم و جمعیت قابل توجه قوچ و میش از مناطق حفاظت شده خارج شده‌اند.

وی اظهار کرد: در قراق‌های اختصاصی استان یزد شامل قرق ارتفاعات منصور آباد واقع در شرق یزد، قرق ارتفاعات روباز و علی آباد چهل گزی واقع در شهرستان مهریز، شاهد افزایش جمعیت از 28 تا 100 درصد بوده‌ایم و حتی مجوز شکار نیز در این مناطق برای درآمدزایی بخش خصوص صادر شده است و این افزایش جمعیت نشان دهنده پتانسیل بالای بخش خصوصی در حفاظت محیط زیست و گونه‌های جانوری است.

وی همچنین اظهار کرد: در این سرشماری گرگ، روباه، آثار حضور پلنگ و یوز پلنگ، عقاب، شاهین، کبک، هوبره و غیره و همچنین 3 هزار پرنده آبزی و کنار آبزی با تنوع حدود 40 گونه ثبت شده است.

انتهای پیام/ز.ک

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.