شناسه : 10109535
در گفت‌وگو با توليت حسينيه آيت‌الله العظمي سيد جواد خامنه‌اي مطرح شد:

روايتي از رابطه مثال‌زدني ميان امام خامنه‌اي و پدر ايشان


توليت حسينيه آيت‌الله العظمي سيد جواد خامنه‌اي در گفت‌وگويي متفاوت به تشريح رابطه ميان امام خامنه‌اي و پدرشان پرداخت.

به گزارش یزد آوا؛ سيد جواد فرزند سيد حسين و پدر مقام معظم رهبري كه با شهرت خامنه‌اي شناخته مي‌شود در سال 1274 شمسي (1313 ق) در نجف اشرف در خانواده‌اي روحاني متولد شد. در كودكي (حدود 3 سالگي) به همراه خانواده به تبريز بازگشت و تحت تربيت پدر فقيه و عالم خود سيد حسين حسيني خامنه‌اي رشد يافت.

آيت‌الله العظمي سيد جواد خامنه‌اي پس از سال‌‎ها زندگي در زادگاه و سپري كردن دوران تحصيل در تبريز، مشهد و نجف و كسب مقام اجتهاد به مشهد مقدس كوچ كرد و در جوار بارگاه امام رضا (ع) اقامت گزيد، سيد جواد در مشهد از حوزه درسي آيت‌‏الله آقازاده خراساني و حاج آقا حسين قمي كسب فيض كرد و به مدارج عالي رسيد.

ايشان در مشهد به تدريس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، تعليم و تربيت طلاب و ارشاد مردم مشغول بود و چندين سال متمادي امامت جماعت مسجد صديقي‌ها يا مسجد آذربايجاني‌ها (ترك‌ها) را به‌عهده داشت. آيت‌‏الله العظمي سيد جواد خامنه‏‌اي در روزهاي سياه اختناق رژيم ستم‏شاهي، رنج و فشار روزافزون آن دستگاه جبار را بر خانواده و فرزندان خود تحمل كرد و در همه عمر، روي خوش به دشمنان اسلام نشان نداد.

ايشان سرانجام در پانزدهم تير 1365 در 91 سالگي وفات يافت و در جوار مرقد مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.

جمعيت باشكوه حاضران در مراسم تشييع و خاكسپاري ايشان و همچنين حضور گسترده اقشار مختلف مردم مشهد و سراسر ايران بر محبوبيت، مردمي بودن ايشان صحه گذاشت.

دامان پاك آيت‌الله العظمي سيد جواد خامنه‌اي محل پرورش فرزنداني رشيد و صالح بود كه در رأس آنها حضرت آيت‌الله سيد‌علي‌ خامنه‌اي، رهبر فرزانه انقلاب قرار داشت.

همزمان با سالروز رحلت اين عالم رباني، بايد به سراغ كساني مي‌رفتيم كه اندك خاطره‌اي از اين مجاهد فقيه به ياد داشته باشند. پس از پرس و جوهاي فراوان به فردي انقلابي و قديمي در مشهد رسيديم: حاج علي شمقدري. محل قرارمان نيز جايي بود كه مناسبت زيادي با موضوع مصاحبه داشت: حسينيه آيت‌الله العظمي خامنه‌اي مشهد، اندرزگو 12، مقابل باب الجواد. ساعت قرارمان نيز 21:30 دقيقه است.

محفل انس با قرآن در حسينيه آيت‌الله العظمي خامنه‌اي مطابق معمول سال‌هاي قبل برپا شده است، حاج علي آقا در گوشه‌اي از حسينيه در حال خط بردن قرآن است. حضور طيف‌هاي گسترده جوانان در اين مراسم نشانگر پويايي و الفت جوانان مشهدي با حسينيه آيت الله خامنه‌اي است.

پذيرايي از مهمانان و حاضران در حسينيه آيت‌الله العظمي خامنه‌اي با نظم و ترتيب خاصي در حال انجام است. زماني را براي مصاحبه با حاج علي آقاي شمقدري هماهنگ مي‌كنيم، مصاحبه را به بعد از اتمام جلسه قرآن موكول مي‌كنند. ما نيز به جمع حاضران در جلسه روخواني قرآن مي‌پيونديم و از صوت زيباي قاري مصري بهره‌مند مي‌شويم.

با پايان جلسه قرآن، فرصتي مي‌شود تا با حاج علي شمقدري هم‌كلام شويم.

وي كه توليت حسينيه آيت‌الله العظمي خامنه‌اي مشهد‌ مقدس را نيز به‌عهده دارد در ارتباط با زندگي آيت الله سيد جواد خامنه‌اي و ساده زيستي ايشان اين گونه سخن خود را آغاز مي‌كند: زندگي ساده و در عين حال همراه با عزت نفس آقا سيد جواد خامنه‌اي مشهور بود و ظاهر منزل ايشان كه اكنون با نام حسينيه آيت‌الله خامنه‌اي در مشهد شناخته‌ مي‌شود، خود شاهدي بر اين مدعاست و زندگي و اخلاق زاهدانه ايشان را نشان مي‌دهد.

شمقدري ادامه مي‌دهد: آقا سيد جواد خامنه‌اي در دوران رياست‌جمهوري مقام‌معظم‌رهبري چند بار به تهران آمدند تا ايشان را ببينند و هر دفعه مقام معظم‌رهبري احترام فوق‌العاده زيادي به ايشان داشتند.

توليت حسينيه آيت‌الله خامنه‌اي مشهد‌مقدس با اشاره به رابطه مثال‌زدني مرحوم آقا سيد جواد خامنه‌اي و مقام‌معظم‌رهبري افزود: ارادت مقام‌معظم‌رهبري نسبت به پدرشان غير از رابطه پدر و پسري‌شان بود و اين احترام به پدر را حتي در مراسم تشييع و خاكسپاري آن مرحوم نيز با همان ارادت و علاقه انجام دادند و صورت مباركشان را به كف پاي پدرشان مي‌كشيدند.

شمقدري با ذكر خاطراتي از آقا سيد جواد خامنه‌اي، به دو خاطره مقام‌معظم‌رهبري از پدرشان اشاره كرد و گفت: خود مقام‌معظم‌رهبري نقل فرموده‌اند كه در مقطعي از مبارزات عليه رژيم منحوس پهلوي، اقدام به اعتصاب غذا در زندان كردند و آقا سيد جواد پس از اطلاع از اين اقدام مقام‌معظم‌رهبري به ايشان توصيه نمودند كه به فكر سلامتي‌شان هم باشند و مقام‌معظم‌رهبري تا زماني‌كه پدرشان اجازه ندادند، اين اقدام را ادامه ندادند.

وي درباره توجه مقام‌معظم‌رهبري به پدرشان افزود: زماني‌كه ايشان براي تحصيل در نجف اقامت داشتند، آقا سيد جواد بر اثر بيماري، تب شديدي كردند و مقام‌معظم‌رهبري پس از اطلاع از اين وضعيت، با وجود علاقه‌اي كه به ادامه تحصيل در نجف داشتند، بلافاصله درس را رها كرده و به مشهد بازگشتند و در مشهد به ادامه تحصيل پرداختند.

توليت حسينيه آيت‌الله خامنه‌اي مشهد‌مقدس در پاسخ به سؤالي پيرامون نحوه زندگي آقا سيدجواد خاطرنشان كرد: عمده تلاش ايشان در مباحث علمي و تدريس علوم ديني مي‌گذشت و كمتر در مباحث سياسي وارد مي‌شدند، اما پدربزرگ و خانواده مادري مقام‌معظم‌رهبري به‌طور فعال در مبارزات عليه رژيم پهلوي شركت داشتند كه شرح تفصيلي آن در كتاب شرح اسم كه پيرامون زندگي مقام‌معظم‌رهبري نگاشته شده، آمده‌ است.

شمقدري افزود: زندگي ساده و در عين حال همراه با عزت‌نفس آقا سيد جواد خامنه‌اي مشهور بود و ظاهر منزل ايشان كه اكنون با نام حسينيه آيت‌الله خامنه‌اي در مشهد شناخته‌ مي‌شود، خود شاهدي بر اين مدعاست و زندگي و اخلاق زاهدانه ايشان را نشان مي‌دهد.

وي با ذكر خاطراتي از روز رحلت آقا سيد جواد خامنه‌اي در 14 تيرماه 1365، حضور مردم وفادار مشهد در مراسم خاكسپاري و ترحيم ايشان را زايدالوصف برشمرد.

منبع: خبرگزاري تسنيم




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.