شناسه : 24595138
تحلیلگر مسائل سیاسی در مصاحبه با یزدرسا:

روحانی اگر عاقلانه عمل کرده بود مجبور به پناه بردن به تاکتیک‌های رسانه‌ای نبود/ تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا بر برجام


کارشناس مسائل سیاسی استان با اشاره به رفتار متناقض دولت در برخورد با موضوع آزادی بیان گفت: روحانی اگر عاقلانه عمل کرده بود مجبور به پناه بردن به تاکتیک‌های رسانه‌ای نبود.

به گزارش یزد آوا، کارشناس مسائل سیاسی استان در مصاحبه با یزدرسا، با اشاره به سخنان رئیس جمهور در نمایشگاه مطبوعات و واکنش رئیس قوه قضائیه به این اظهارات گفت: باید از صراحت و شجاعت رئیس قوه قضائیه تشکر کنیم زیرا اگر همه مسئولین کشور بر همین مبنا و بر اساس مصالح ملی حرکت می کردند و رودربایستی‌های جناحی را کنار می گذاشتند امروز با خیلی از معضلات روبه رو نبودیم.

مهدی صادقی در ادامه با متناقض دانستن حرف و عمل دولت یازدهم اظهار داشت: چرایی این تناقضات را باید در شکست استراتژی تعامل یکطرفه با غرب دانست. دولت به جای پاسخ گویی به مردم، برای پنهان کردن این شکست به تکنیک های رسانه ای، حاشیه سازی و فرافکنی طلبکارانه روی آورده است.

صادقی افزود: امروز فعالیت رسانه ای به اصلی ترین دغدغه و کارویژه دولت تبدیل شده است و بر همین مبنا در موضوع عملیات روانی دولت خوب عمل کرده است اما از کار اقتصادی و فعالیت حقیقی و واقعی چندان خبری نیست.

وی تاکید کرد: رسانه‌زده ترین دولت در طول حیات انقلاب اسلامی دولت دکتر روحانی است. اگر دولت با قوت و قاطعیت و براساس برنامه ریزی عاقلانه عمل کرده بود امروز مجبور به پناه بردن به تاکتیک های رسانه ای نبود. در تاریخ ایران سابقه نداشته است که به مانند آنچه امروز می بینیم، این حجم از مطبوعات برای توجیه اقدامات دولت و وارونه نمایی برخی واقعیات سازمان دهی شده باشند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: به واقع اگر اقدامات دولت ملموس و قابل رویت بود نیاز به این حجم از کار تبلیغاتی نبود. برجام اگر واقعا آفتاب تابان بود دیگر نیاز به جوسازی رسانه ای برای توجیه دستاوردهای موهومی آن نداشت. و بر همین راستا است که عده ای قصد دارند با جوسازی رسانه ای و تکنیک های مدرن رسانه ای زغال سیاه را برای مردم سفید نشان دهند.

تحلیلگر مسائل سیاسی در ادامه گفت: دولت برای توجیه اقدامات بی نتیجه خود  روزی به وعده درمانی، روزی دیگر به کنسرت درمانی و اکنون به گفتاردرمانی روی آورده است که برخی رسانه ها نیز در این مسیر از رانت های دولتی و پول های شبهه ناک  افرادی که سابقا بازداشتی فتنه بودند تغذیه می شوند.

صادقی بیان کرد: متاسفانه در طول سه سال گذشته منابع اصلی قدرت عینی یعنی اقتصاد، همبستگی اجتماعی و قدرت سیاسی کشور، برای هدف موهوم تعامل یکجانبه با غرب تحلیل برده شده که این موضوع در کنار عدم دوراندیشی سیاسی در تحلیل رویدادهای آتی جهانی وضع کنونی را به وجود آورده است. برخورد متناقض با مقوله آزادی این گونه است که برخی سخن گفتن منتقدین و رسانه ها از موضوعاتی چون فسادهای اقتصادی و برجام را خط قرمز خود می دانند و از سوی دیگر طرفدار آزادی بیان برای طایفه غرب گرایان و روشنفکران بی خاصیت هستند که نتیجه آن هجمه به ارزش های انقلابی و حتی مبانی اسلامی است.

وی در خصوص تاثیر نتیجه انتخابات آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا بر برجام گفت: انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهور جدید آمریکا و نتیجه همه پرسی بریتانیا مبنی بر خارج شدن این کشور از اتحادیه اروپا نشان از تغییر شرایط جهانی، تضعیف سازوکارهای بین المللی چون سازمان ملل و اتحادیه اروپا و تقویت خودبسندگی ملی و شکل گیری ناسیونالیسم نوین غربی است.

این استاد علوم سیاسی در ادامه افزود: این شرایط به خوبی نشان می دهد که قراردادهای بلند مدت و حتی قراردادهای میان مدت دیگر کارآیی خود را ندارند و بستن قرادادهای 25 و 50ساله دیگر نمی تواند منافع ملی کشوری را در این دنیای پر تحول و لغزنده تامین کرده و ضمانت اجرایی داشته باشد.

صادقی تاکید کرد:  رئیس جمهور در آمریکا قدرت زیادی دارد و علی رغم گفته ها در خصوص عدم توانایی رئیس جمهور آمریکا در عدم تغییر برجام، می تواند اثرات زیادی بر توافق هسته ای بگذارد. انتخاب ترامپ نشان داد کارتل های رسانه ای سرمایه داری شکست خورده است زیرا علی رغم حمایت غول های رسانه ای از کلینتون لایه های پائین جامعه آمریکا به سمت و سویی دیگر رفتند که متاسفانه مسئولین سیاست خارجی ما نتوانستند این موضوعات را تحلیل کنند و پیش بینی امروز را نمی کردند.

وی با خطا دانستن تن دادن به قرارداد بلندمدتی چون برجام و اعمال محدودیت های گسترده بر برنامه های هسته ای تصریح کرد: برجام ار همان ابتدا نیز دورنمایی نداشت و اصلی ترین انتقادات منتقدین نیز همین مسئله بود که با تغییر رئیس جمهور آمریکا ماهیت چنین توافقی در خطر خواهد بود که دستگاه سیاست خارجی دولت نخواست که به این موضوع کمتر توجهی نشان دهد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.