شناسه : 37830726
متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی:

روزه‌ موجب بهبود سیستم ایمنی بدن است/ ماه رمضان فرصتی خوب برای خانه تکانی بدن


حسن مظفری گفت: روزه داری اسلامی مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند و حتی شواهدی داریم که سیستم ایمنی بدن با روزه بهبود هم پیدا می‌کند.

دکتر «حسن مظفری» در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، گفت: در علم پزشکی موضوعی به نام fasting هست که یکی از معانی آن ناشتا و روزه داری هست که حدود 8 تا 12 ساعت نباید غذا خورد، و مورد دیگر starvation یا گرسنگی است که مدت بسیار زیادتری از fasting صورت می‌گیرد و حالت starvation به گونه‌ای است که بدن به نیازهای خود نرسد و تغذیه نشود، روزه داری یک نوع  fastingاست که به روزه داری اسلامی معروف است.

وی ادامه داد:  در روزه داری اسلامی در واقع عملا یک وعده غذایی را حذف می‌کنیم به جای صبحانه، سحری مصرف می‌کنیم پس از چند ساعت افطار می‌کنیم  و بعد از آن شام مصرف می کنیم و از زمان افطاری تا سحر، می‌توانیم هر نوع مواد غذایی را مصرف کنیم که در روزه داری اوج ساعتی که بدن از غذا محروم می‌شود در فصل تابستان و حد فاصل بین سحری تا افطار است که بعضا به 16 ساعت هم می‌رسد.

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی عنوان کرد: در روزه‌داری اگه افراد حتما سحری مصرف کنند و در فصل تابستان که ساعات زیادی روزه هستیم فعالیت خود را کاهش دهند به راحتی می‌توان روزه شد بدون اینکه هیچ مشکلی برای بدن به وجود بیاید البته این موضوع برای افراد عادی صدق می‌کند و برای کودکان کم سن و سال، برای مادران باردار، مادران شیرده، بیماران بر حسب نوع بیماری که دارند شاید امکان پذیر نباشد چرا که فرد بیمار شاید نتواند روزه بگیرد و باید دارویی مصرف کنند یا همان روزه داری بیماری را تشدید کند که علما و شرع هم آن را تایید کرده‌اند.

مظفری گفت: روزه داری اسلامی با تمام شرایطی که گفته شد مشکلی برای بدن ایجاد نمی‌کند و زمینه را برای ابتلا به بیماری مانند کرونا هم فراهم نخواهد کرد حتی در بعضی موارد شواهدی داریم که سیستم ایمنی بدن با روزه بهبود هم پیدا می‌کند و در برخی امور بدن بعد از ماه رمضان هوشیارتر و قبراق‌تر نیز می‌شود.

وی گفت: برخی افراد روزه‌ می‌شوند اما شرایط و استانداردهای لازم را رعایت نمی‌کنند مانند افرادی که بدون خوردن سحری اقدام به روزه داری می‌کنند که اینگونه روزه دار بودن ممکن است زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های عفونی فراهم ‌کند و سیستم ایمنی بدن را کاهش ‌دهد که آثار و مشکلات زیادی را برای فرد به دنبال دارد.

مظفری تصریح کرد: اگر  روزه داری به درستی انجام شود در بسیاری از افرادی که مشکل و بیماری خاصی ندارند عارضه‌ و مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند حتی از بسیاری جهات برای بدن سودمند نیز است، و از طرفی حتی افرادی هستند که علیرغم اینکه در ماه رمضان روزه می‌گیرند به جای اینکه وزنشان کاهش پیدا کند به وزنشان افزوده هم می‌شود و در فاصله بین افطاری تا سحری مصرف غذایی بالایی دارند.

وی با بیان اینکه شواهدی وجود دارد که حتی روزه داری در برخی جهات زمینه را برای بیماری‌هایی چون کوید19 نامساعد می‌کند، گفت: سفارش می‌کنم افرادی که منعی برای روزه‌داری ندارند حتما روزه شوند چرا که امروزه روزه برای سلامتی ما نسبت به گذشته اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی گفت: در گذشته‌های بسیار دور که مردم در مضیقه بودند و مواد غذایی به وفور در دسترس نبوده و گرسنگی مهم‌ترین مشکل بشر بوده است مردم روزه می‌گرفتند اما امروز که ما در طول سال از هر نوع مواد غذایی برخورداریم و مصرف می‌کنیم و همچنین فعالیت آنچنانی نداریم و کارها را به ماشین سپریدم به گونه‌ای که بخش قابل توجهی از جمعیت دچار اضافه وزن و چاقی هستند یک ماهه مبارک رمضان فرصت بسیار خوبی است که با روزه داری هم از اجر اخروی برخوردار شویم و هم از امتیازات دنیوی آن که نقش تاثیرگذار آن در سلامتی است بهره ببریم.

مظفری گفت: ما بعد از یکسال برای عید خانه تکانی می‌کنیم برای بدن هم بهتر است بعد از تقریبا یک سال غذا خوردن با روزه داری خانه تکانی بدن را انجام دهیم و در ماه رمضان با روزه داری به بدن خدمت کنیم در واقع اگر  مردم می‌دانستند روزه گرفتن چه مزایایی دارد حتی در غیر از ماه رمضان نیز روزه می‌گرفتند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.