شناسه : 28935345

رکود همچنان قربانی می‌گیرد/ تعطیلی 46 واحد تراشکاری در یزد


خزانه دار اتحادیه تراشکار یزد با بیان اینکه تقریبا 46 واحد تراشکاری براثر رکود در یزد تعطیل شدند، گفت: با توجه به وضع اقتصادی موجود و تعطیلی کارخانجات، ادامه این روند موجب تعطیلی دیگر واحدهای تراشکاری است.

رئیس اتحادیه تراشکار یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، از وضعیت بسیار بد صنعت تراشکاری یزد خبر داد و اظهار کرد: با رکود اقتصادی و تعطیل شدن کارخانجات، بازار تراشکاری نیز دچار مشکل شده است و تراشکاران بسیاری دست از کار کشیده‌اند و مغازه‌ها را تعطیل کردند.

حسین روشن با بیان اینکه 300 واحد مجوزدر تراشکاری در یزد وجود دارد، افزود: با تعطیل شدن کارخانجات، با بسیاری از تراشکاران که تماس گرفته می‌شود از بسته شدن مغازه‌ها خود خبر می‌دهند و این موضوع را به اداره دارایی نیز اعلام کرده‌اند.

تعطیلی کارخانجات، تراشکاری‌ها را تعطیل کرد/ رکود تراشکاران را مجبور به فروش دستگاه‌های تراش کرده است 

خزانه دار اتحادیه تراشکار یزد نیز در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، با بیان اینکه تقریبا 46 واحد تراشکاری براثر رکود در یزد تعطیل شدند، گفت: با توجه به وضع اقتصادی موجود و تعطیلی کارخانجات، ادامه این روند موجب تعطیلی دیگر واحدهای تراشکاری است.

حسین گَوَرشاهی گفت: اصولا کار تراشکاران روی کارخانجات می چرخد و 80 درصد کار روزمره آن‌ها مربوط به ساخت دستگاه‌های صنعتی و کار کارخانجات است و در واقع هر واحدی که با نام کارخانه شروع به فعالیت کند قسمتی از فعالیت آن مربوط به کار تراشکاری است و اگر آنها به مشکل برخورد کنند تراشکاری نیز مختل می‌شود.

وی افزود: خرید دستگاه تراش برای کارخانجات مقرون به صرفه نیست و مجبورند کاررا به تراشکاری‌ها بدهند و چنانچه کارخانجات بر اثر رکود یا دلیل دیگری تعطیل شوند، دیگر مراجعه ای به تراشکاری وجود ندارد و در نبود کارکاخانجات، تراشکار مجبور به انجام کارهای بسیار ساده‌ای چون بیرون آوردن پیچ بریده است که از نظر زمان و مبلغ مقرون به صرفه نیست و به هیچ وجه درآمدی که از آن به دست می‌آید به درد مخارج اجاره مغازه، مالیات و خرج و مخارج زندگی نمی‌خورد.

گورشاهی ادامه داد: تراشکاران با دیدن این وضعیت رکود اقتصادی و نداشتن درآمد، به فکر فروش دستگاه و تجهیزات خود می‌افتند و ترجیح می‌دهند دستگاه تراش خود را که با مشقت بسیار خریداری کردند بفروشند و پول را در بانک سپرده و از سود بانکی برای خرج و مخارج زندگی خود استفاده کنند.

وی تصریح کرد: راه‌اندازی یک واحد تراشکاری و خرید دستگاه تراش بسیار سخت است و به سرمایه زیادی نیاز دارد، فرد مجبور است با گرفتن وام و فروش طلای زن و بچه خود هزینه خرید تجهیزات را تامین کند به این امید که بتواند زندگی بهتری را برای خانواده خود رقم بزند، اما این رکود اقتصادی مشکلات بسیاری را به وجود آورده و اکثر تراشکاران به فکر فروش تجهیزات خود افتادند.

این تراشکار باسابقه یزدی با بیان اینکه تراشکاری شغل بسیار خطرناک و پرزحمتی است، گفت: تراشکاری را مادر صنعت می‌نامند، دستگاه تراش برق سه فاز دارد و یک تراشکار با این شغل با جان خود بازی می‌کند با این حال فرد با گذراندن دوره‌های آموزشی و به جان خریدن زحمت و خطر آن اقدام به راه‌اندازی تراشکاری می‌کند که متأسفانه اینگونه بازار به رکود می‌خورد.

خزانه‌دار اتحادیه تراشکاری یزد اذعان کرد: اکثر تراشکارانی که به اتحادیه مراجعه می‌کنند درخواست وام کم بهره دارند تا بتوانند خرج و مخارج خود را برای مدتی تامین کنند و مجبور به حراج زندگی و فروش دستگاه تراش خود نشوند، تصریح کرد: ارائه وام حداقل 10 تا 15 میلیونی با سود 4 درصد به تراشکاران یزدی می‌تواند کمکی به آنها باشد اما متأسفانه با تمام تلاشی که انجام گرفته در این سه تا چهار سال به هیچ عنوان نتوانستیم از اداره بازرگانی، اتاق اصناف، هیئت مدیره کشوری و ... تسهیلاتی دریافت کنیم تا دراین وضعیت چاره‌ای برای تراشکاران باشد.

اکثر دستگاه‌های تراش خاموش است/ وضعیت بسیار بد تراشکاران یزدی در این چهار سال

فرهنگ یکی دیگر از تراشکاران یزدی نیز با اشاره به وضعیت بسیار بد این شغل در یزد گفت: اکثر دستگاه‌های تراشکاری خاموش است، پول در دست و بال مردم نیست، بیمه و مالیات سر جای خودش است اما رونق کاسبی صفر است.

وی با بیان اینکه رکود بازار، تعطیلی کارخانه‌ها و بی پولی مردم دلیل تعطیل شدن بسیاری از تراشکاری‌ها است، گفت: اگر این روند ادامه پیدا کند تا پنج سال آینده دیگر همه واحد‌های تراشکاری در یزد برچیده خواهد شد.

وی تصریح کرد: در این مدت چهار سال وضعیت بازار داغون شد، قبل از آن کج‌دارو مریز بازار می‌چرخید ولی از سال گذشته تاکنون دیگر بازار بسیار وضعیت بدی پیدا کرده است و همه از کار دلسرد شده‌اند.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.