شناسه : 16903980
تولید در کمتر از نصف ظرفیت؛

زنگ خطر تعطیلی صنایع لبنی در استان یزد به صدا درآمد


در استان یزد بسیاری از کارخانجات در رشته‌های متفاوت صنعتی به تعطیلی کشیده شده‌اند که در این میان صنایع لبنی نیز دیده می‌شود و از طرفی آمارهای نگران کننده از میزان تولید کارخانجات باقی مانده نیز زنگ خطری است برای مسئولین استان تا به فکر چاره و راه حلی برای جلوگیری از تعطیلی گسترده این صنایع باشند.

به گزارش یزد آوا به نقل از آوای اقتصاد، صنایع لبنی کشور به ‌عنوان یک صنعت نوپا و از صنایع تکمیلی بخش کشاورزی محسوب می‌شود که  نقش بسیار مهمی در توسعه پایدار کشور ایفا می‌نماید. به لحاظ اقتصادی شیر و فرآورده های آن از جمله ارزانترین منابع تأمین کننده پروتئین جامعه محسوب می‌شود.


صنعت لبنیات از جمله صنایع غذایی محسوب می شود که با سلامت افراد جامعه رابطه مستقیم دارد و از مواد غذایی مهمی درسبد خانوار می باشد  لذا افزایش تولید آن به لحاظ کیفی و کمی از اهمیت وجایگاه  ویژه ای برخوردار است زیرا مصرف تولیدات این صنایع تضمین کننده سلامت جامعه است.

ظرفیت‌های بسیار خوبی نیز در کشور برای تولیدات دامی وجود دارد، و زمینه توسعه و پیشرفت صنایع لبنی برای استفاده از این ظرفیت وجود دارد اما متاسفانه در سال‌های اخیر به علت مشکلات متعدد و فشارهای مالی برصنایع کشور و از جمله صنایع لبنی بسیاری از واحدهای صنعتی از چرخه تولید خارج شده و واحدهای باقی مانده نیز در کمتر از ظرفیت خود فعال هستند.

در سطح کشور صنایع لبنی مشهوری پراکنده هستند و در استان یزد نیز بنا بر اعلام جهاد کشاورزی 23 واحد صنعتی لبنی وجود دارند که ظرفیت اسمی جذب شیر این واحد ها حدود 160 هزار تن در سال می باشد که اغلب این واحدها میزان شیر مورد نیاز خود را از داخل استان تامین می‌کنند.

از سویی دیگر میزان تولید شیر خام استان 720 تن در روز و 204 هزار تن در سال می‌باشد که تنها 80 هزار تن آن توسط کارخانه‌های استان دریافت می‌شود و به انواع مختلف محصولات لبنی تبدیل می شود و ما بقی شیر تولید شده در استان که حدود 45 الی 50 درصد از کل میزان تولید دامداری‌ها و گاوداری‌ها است به استان‌های همجوار صادر می‌شود.

نکته قابل تأمل این است که کارخانجات لبنی استان ظرفیت فرآوری 160 هزار تن شیر را در سال دارند ولی میزان شیر خریداری آن‌ها در کل فقط 80 هزار تن می‌باشد که این حاکی از آن است که کارخانجات تولیدی استان کمتر از نصف ظرفیت کار می‌کنند و بيش از نيمي از شير توليدي استان به صورت خام به استان هاي ديگه صادر و به صورت فرآوري به داخل استان باز می‌گردد.

عرضه محصولات لبنی از سایر استان‌ها در بازار یزد و فروش محصولات آن ها نشان دهنده این موضوع است که اکثر کارخانجات لبنی استان با مشکلی در فروش مواجه نیستند و تولید در کمتر از ظرفیت آن‌ها دلیلی به جز مشکل فروش است. دلیلی که بسیاری از صنایع استان و کشور را درگیر خود کرده و همه آن‌ها را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

افزایش سیاست‌های انقباضی از سوی دولت باعث شده صنایع کشور با مشکلات زیادی مواجه شوند و در وضعیت بدی قرار بگیرند. در شرایطی که رکودی شدیدی بر بازار حاکم شده دولت مصرانه سیاست‌های انقباضی خود را ادامه می‌دهد و تولیدکنندگان را با افزایش مالیات‌ها و دارایی، مشکلات بیمه  و... مواجه کرده است.

در استان یزد بسیاری از کارخانجات در رشته‌های متفاوت صنعتی به تعطیلی کشیده شده‌اند که در این میان صنایع لبنی نیز دیده می‌شود و از طرفی آمارهای نگران کننده از میزان تولید کارخانجات باقی مانده نیز زنگ خطری است برای مسئولین استان تا به فکر چاره و راه حلی برای جلوگیری از تعطیلی گسترده این صنایع باشند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.