شناسه : 30030085
معاون گردشگری میراث ‌فرهنگی استان یزد خبر داد

ساخت هتل‌های پنج ستاره در استان یزد/ کمیته گردشگری مذهبی در یزد تشکیل شد


معاون گردشگری میراث ‌فرهنگی استان یزد از ساخت پنج هتل پنج ستاره در یزد خبر داد و افزود: ساخت این هتل‌ها در شهرستان‌های اردکان، میبد با پیشرفت خوبی همراه است و سه هتل نیز در یزد ساخته می‌شود.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، گفت: ثبت جهانی یزد در یونسکو به خودی خود موجب معرفی این شهر باستانی در بین دیگر کشورهای جهان خواهد بود و با جهانی شدن یزد مسلما بیش از پیش شاهد حضور گردشگران خارجی در این شهر خواهیم بود.

محمدرضا نصیری اعلام کرد: در سال 92، حدود 12 هزار گردشگر در یزد حضور پیدا کردند که خوشبختانه با رشد بسیار خوبی مواجه هستیم و این تعداد گردشگر در سال جاری با رشد بیش از 900 درصدی به 113 هزار و 500 نفر رسیده که البته یزد در پنج یا شش ماه از سال با چنین حجم گردشگری مواجه هست.

وی با تاکید بر ضرورت ارتقای وضعیت اقامتی در استان گفت: اکنون در استان یزد پنج هزار تخت اقامتی وجود دارد و با توجه به اینکه هر گردشگری که وارد کشور می‌شود سه استان یزد، اصفهان و شیراز را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می‌کند باید وضعیت اقامتی در استان ارتقا یابد.

نصیری ادامه داد: با توجه به اینکه سه استان یزد، اصفهان و شیراز مقصد بسیاری از گردشگران خارجی است با حضور مسئولان این دو استان مثلث گردشگری طلایی راه‌اندازی شد که میراث فرهنگی اولین قدم را برداشت و استانداران، ائمه جمعه، اتاق بازرگانی و .. پای کار آمدند و این مثلث را تقویت کردند و جلساتی در این زمینه برگزار شده است.

نصیری افزود: در قالب مثلث گردشگری طلایی همه در جهت حل مشکلات و مسائل پا به کار شدند و اولین مسئله‌ مطرح شده زیرساخت حمل و نقلی بین این سه استان بود که خوشبختانه زیرساخت حمل و نقلی بین استان‌های اصفهان و شیراز مرتفع شد و زیرساخت حمل و نقلی بین استان یزد به اصفهان و به شیراز که بیشتر حمل و نقل زمینی است به طور عمده مورد توجه قرار گرفت.

وی با بیان اینکه مجتمع‌های بین راهی بین یزد به مقصد دو استان باید بیشتر فعال باشد، گفت: در مثلث گردشگری تکلیف بر یزد نهاده شد که محدوده یزد و اصفهان بین عقدا و نائین و هم‌چنین بین مسیر یزد و شیراز از ابرکوه تا سه راه سورمق مجموعه‌های بین راهی و سرویس بهداشتی راه‌اندازی شود که در دستور کار استان قرار گرفت.

معاون گردشگری اداره میراث فرهنگی استان اولویت استان بعد از ثبت جهانی یزد را ایجاد اقامتگاه‌ها و ساخت هتل‌های چهار یا پنج ستاره عنوان کرد و ادامه داد: اکنون یک هتل پنج ستاره با پیشرفت بالای 40 درصد در اردکان و هتل پنج ستاره دیگری در شهرستان میبد با پیشرفت خوبی در حال ساخت است و  مراحل اداری و قانونی ساخت سه هتل پنج ستاره دیگر در شهر یزد نیز در حال پیگیری است.

نصیری افزود: با توجه به اینکه عمدتا ساخت هتل‌های پنج ستاره بیش از سه سال به طول می‌انجامد، افزایش اقامتگاه‌های بوم گردی که سریع به بهره‌برداری می‌رسد در دستور کار قرار گرفته است که این موضوع در شهرهای یزد، میبد، ابرکوه و اردکان دنبال و تعدادی از اقامتگاه‌های بوم گردی در یزد راه‌اندازی شد و ظرفیت اقامتی استان را افزایش داد.

وی با بیان اینکه با توجه به محدودیت ارتفاع، هتل‌های چهار و پنج ستاره در خارج از بافت تاریخی قرار می‌گیرند، تصریح کرد: اکنون تمایل به تبدیل کاروانسراها، قلعه‌ها و خانه‌های بافت تاریخی برای تبدیل به اقامتگاه‌ها افزایش پیدا کرده البته اولویت میراث فرهنگی حفظ کالبد و اصالت این بناهاست است که با تغییر کاربری این اماکن، می‌توان به عنوان محل اقامتی از آنها استفاده کرد.

نصیری با اشاره به بحث فرهنگ‌سازی در زمینه جهانی شدن یزد گفت: آگاه سازی و توجیه ساکنان بافت تاریخی در زمینه حضور گردشگران توسط تشکل‌های مردمی، با نصب بنر و بروشور در دستور کار قرار دارد و تمام دستگاه‌های متولی فرهنگ از جمله اداره ارشاد، صدا و سیما و رسانه‌های گروهی وظیفه آگاهی بخشی به مردم و ساکنان بافت تاریخی را دارند.

وی با اشاره به آسیب‌هایی فرهنگی که حضور گردشگران در یزد می‌تواند به همراه داشته باشد، گفت: مدتی است کمیته گردشگری مذهبی در یزد راه‌اندازی شده و استان‌هایی مانند مشهد و قم از این موضوع الگو گرفته‌اند و خوشبختانه ورود گردشگران در ایام خاص مانند محرم، اعیاد شعبانیه و ... به اوج خود می‌رسدکه نشان از تاثیرپذیری فرهنگ ملی و مذهبی مردم ما بر توریست‌ها می‌باشد.

معاون گردشگری میراث فرهنگی استان اذعان کرد: یزد ده سالی است که در زمینه گردشگری ورود پیدا کرده و فرهنگ عامه مردم با آنها گره خورده است و مردم بسیار راحت با آنها برخورد می‌کنند که می‌توان این موضوع را در بافت تاریخی و اماکن گردشگری یزد مشاهده کرد.

وی تعبیه ایستگاه دوچرخه در وروردی و خروجی بافت تاریخی، نوسازی ناوگان اتوبوسرانی شهری و یبن شهری، ارائه خدمات مسافربری در حمل و نقل ریلی و ... را از جمله اقداماتی عنوان کرد که همگام با ثبت جهانی بافت تاریخی یزد ساماندهی شده و مورد توجه قرار می‌گیرد.

انتهای پیام/ف




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.