شناسه : 34960045
مسئول موسسه امیر بیان یزد:

سبک زندگی امام رضا(ع) زمینه‌ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است


مسئول موسسه امیر بیان یزد گفت: سبک زندگی حضرت رضا(ع) تابع سه اصل تولید حداکثری، مصرف اعتدالی و انفاق بر مازاد درآمد است و این سبک زمینه‌ساز تحقق اقتصاد مقاومتی می‌شود.

مسئول موسسه امیر بیان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، در خصوص اصلاح الگوی مصرف و ترویج فرهنگ مصرف  استفاده از تولیدات داخلی از منظر امام رضا(ع) گفت: این موضوع یکی از موارد مهمی است که در سبک اقتصادی امام رضا(ع) به آن پرداخته  شده؛ سبک زندگی حضرت رضا(ع) تابع سه اصل تولید حداکثری، مصرف اعتدالی و انفاق بر مازاد درآمد است و این سبک زمینه‌ساز تحقق اقتصاد مقاومتی می‌شود.

حجت الاسلام مهدی دادآفرین با اشاره به سبک زندگی امام رضا(ع) در خصوص تولید حداکثری ادامه داد: ایشان در زمین‌های اطراف کشاورزی می‌کردند و در راه تامین معاش خانواده خود را به سختی می‌انداخت و همانند جهادگر در راه خدا بودند که مسئله اتکا به خود، باور داشتن خود و تلاش روز افزون افراد در پرداختن به مسئله معیشت از این موضوع برداشت می‌شود.

وی افزود: علی بن حمزه از اصحاب امام رضا(ع) بود، که ایشان را مشغول کار دیدند که عرق از بدنشان جاری بود، به ایشان گفت که کارگرانتان کجا هستند، ایشان فرمودند از من بهترین‌ها نیز با دست خودشان کار می‌کردند و رسول خدا و حضرت علی(ع) و پدران خود را از این افراد نام بردند؛ لذا کار کردن از اخلاق انبیا و صالحین است و حضرت کسی را که در راه تامین معاش خانواده خود را به سختی بیندازد را همانند جهادگر در راه خدا می‌دانستند که هم از نظر معنوی و هم از نظر مادی موضوع مهمی است.

دادآفرین با اشاره به مصرف به اندازه و قناعت در زندگی به عنوان سیره زندگی حضرت امام رضا(ع) گفت: حضرت همیشه توصیه می‌کردند در مصرف چه در زمان فقر و چه در زمان توانگری میانه‌روی کنید و از دیگران چه در زمانی که دارایی کمی دارد و چه در زمان بالا بودن دارایی از دیگران دستگیری کنید چرا که خداوند در روز قیامت یک نصفه خرما را مانند کوه احد بزرگ می‌کند.

وی عنوان کرد: مطلب مهمی که در مصرف اعتدالی وجود دارد این است که مردم ما کمتر در بحث مصرف به این نکته توجه می‌کنند که آیا تمام چیزهایی که خریداری می‌کنند مورد نیاز زندگی ما هست یا نه؟ مواردی که خریداری می‌شود گاهی اوقات نیاز است ولی گاهی اوقات اگر از حداقل‌های مورد نیاز استفاده کنیم در زندگی کفایت می‌کند؛ زمانی که انسان می‌تواند از وسیله و ابزاری که تولید داخل است و راهگشای کار و زندگی او است استفاده کند چرا از کالایی استفاده کند که در خارج تولید می‌شود و قیمت آن چندین برابر است.

مسئول موسسه امیر بیان یزد با بیان اینکه توصبه به انفاق مازاد بر درآمد توصیه دیگر امام رضا(ع) است، ادامه داد: ایشان همیشه به فقرا و مستمندان توجه داشتند و به آنها کمک می‌کردند، روزی غلامان حضرت میوه‌ای را نصفه خوردند و باقیمانده آن را دور انداختند، حضرت به آنها فرمودند اگر شما بی نیاز هستید هستند کسانی که نیازمند باشند و آن را به کسی بدهید که نیازمند آن هست.

وی با بیان اینکه این سبک زندگی اقتصادی مورد سفارش امام رضا(ع) باعث افزایش قدرت و مقاومت جامعه اسلامی در مقابل فشارهای اقتصادی دشمنان است، افزود: پرکاری که اصل اول زندگی حضرت بود موجب تقویت قدرت تولید می‌شود، مصرف اعتدالی موجب مصرف در حد کفاف می‌شود و از اسراف و تبذیر جلوگیری می‌کند و همچنین در انفاق مازاد بر درآمد به مستمندان کمک می‌شود و موجب بهبود عدالت در جامعه است.

دادآفرین با اشاره به چگونگی حمایت از تولید داخل از منظر امام رضا(ع) گفت: یکی از مباحثی که در زمان امام رضا(ع) و جامعه آن روز حضرت با آن دست و پنجه نرم می‌کرده است، بحث فشارهای نحله‌ها، فرقه‌ها و مذاهب مختلف در مورد حقاینت شیعه بوده است که حضرت به همه شبهات در مناظرات خود به نحله‌های مختلف جواب داده است، در کنار این روشنگری‌ها نکته مهمی که حضرت به آن پرداخته اهمیت اتکا به خود و عدم ارتباط با دشمنان است.

وی اضافه کرد:  در مورد بحث شعار امسال در خصوص حمایت از تولید داخل و کالای ایرانی نکته معنی که امام رضا(ع) در زمان خودشان به آن اشاره داشتند مهم است، امام رضا(ع) دستور به منع ارتباط مالی با واقفیون داده بودند؛ علاوه بر اینکه نهی از هم نشینی با جریانات انحرافی هر گونه ارتباط مالی با آنها را ممنوع می‌دانستند به عنوان مثال ایشان پرداخت زکات به واقفیه را حرام می‌دانند.

دادآفرین ادامه داد: یونس بن یعقوب به امام رضا(ع) عرض می‌کند آیا چیزی از زکات به کسانی که گمان می‌کنند پدرتان زنده است پرداخت شود و ایشان می‌فرمایند به این ها زکات ندهید اینها کافر، مشرک و زندیق هستند و نتیجه این روایت این است که معامله کردن با کافر مشرک و زندیق به این دلیل که موجب تقویت دشمن و در نتیجه مقابله با شیعه می‌شود ممنوع است.

 وی با بیان اینکه با نگاه به روایات متوجه می‌شویم که ائمه معصومین(ع) در خصوص اهمیت و قدرت شیعه تلاش جدی در حوزه رفتار فردی، اجتماعی و اقتصادی داشته‌اند، تصریح کرد: موردی که در سیره امام رضا(ع) به آن پرداخته شده این است که انسان اگر می‌خواهد اتکا به خود داشته باشد باعث قدرت و توان روز افزون شیعه بشود و با دشمن مقابله کند باید خود پرکار باشد و دیگران را نیز در این زمینه ترغیب کند و در کنار آن، تولیداتی داشته باشد که بتواند با دشمن رقابت کند و شیعه را خود کفا کند و نیازمند تولیدات خارجی نباشد.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.