شناسه : 38156256
مدیر امور شیلات و آبزیان استان یزد:

سرانه مصرف ماهی در استان به 9 کیلوگرم رسید


محمد زارع گفت: سرانه مصرف ماهی در استان یزد در سال 1398 به میزان 8.95 کیلوگرم برآورد شده است.

محمد زارع در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص سرانه مصرف ماهی در استان یزد گفت: سرانه مصرف ماهی در استان یزد در سال 1398 به میزان 8.95 کیلوگرم در سال برآورد شده است.

وی ادامه داد: امروزه به یمن فعالیت‌های ترویجی كارشناسان این مدیریت در خصوص ارتقاء فرهنگ مصرف ماهی در استان مراكز عرضه محصولات شیلاتی روز به روز در حال افزایش است. هرچند نظارت بر كیفیت محصولات عرضه شده به عهده سایر ارگانهای دولتی می باشد.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان یزد افزود:آگاهی مردم از اهمیت استفاده از گوشت سفید در زندگی روزمره و خواص انكار ناپذیر گوشت ماهی در خصوص جلوگیری از بروز بیماری‌های قلبی عروقی افزایش مصرف ماهی را در استان در پی داشته است.

 

سرانه مصرف ماهی در استان به 9 کیلوگرم رسید

زارع افزود: افزایش سرانه مصرف از 1.5 كیلوگرم در سال 1375 به 8.95 كیلوگرم در سال 1398 دلیلی بر این مدعاست. هرچند این میزان از متوسط كشوری پایین تر بوده و لزوم فرهنگ سازی همچنان احساس می شود.

وی درخصوص اقدامات انجام گرفته در جهت افزایش مصرف سرانه ماهی در استان گفت: دوره های آموزشی- ترویجی از برنامه‌های اجرایی مدیریت شیلات ایستان در طی سال‌های فعالیت بوده است. آشنایی متقاضیان با پرورش آبزیان و برگزاری کلاس‌های طبخ ماهی به منظور ارتقاء سطح فرهنگ مصرف آبزیان در استان، از جمله فعالیت‌هایی است که زمینه ی آشنایی کشاورزان، بهره برداران و خانواده ها را با آبزی پروری فراهم نموده است.

 

تولید 1300 تن ماهی در استان یزد

زارع عنوان کرد: عمده فعالیت شیلاتی استان یزد در استخرهای دو منظوره و به صورت توأم با کشاورزی انجام می‌شود. امروزه کشاورزان استان بر اهمیت استفاده از کود حاصل از پرورش ماهی بر افزایش بازدهی محصولات کشاورزی آگاه بوده و آبزی پروری را به عنوان فعالیتی سودمند و درآمد زا در نظر می گیرند به نحوی که در سال گذشته تولیدی بالغ بر هزار و 300 تن از استخرهای پرورش ماهی استان را شاهد بودیم.

وی افزود: از سویی دیگر ارائه ی مجوز پرورش ماهی تیلاپیا از سوی سازمان حفاظت محیط زیست کشور به استان، منجر به ایجاد انگیزه‌ی سرمایه گذاری در زمینه پرورش این ماهی شده و با ورود ماهی تیلاپیا به چرخه‌ی تولیدات شیلاتی استان، می توان شاهد شکوفایی چشمگیر در آینده‌ای نزدیک بود.

 

آبزی پروری در استان یزد محدود به شهر یا منطقه‌ خاصی نیست

مدیر امور شیلات و آبزیان استان یزد با بیان اینکه آبزی پروری در استان یزد محدود به شهر یا منطقه‌ی خاصی نیست، ادامه داد: تمام شهرستان‌های استان به واسطه‌ی دارا بودن منابع آب زیرزمینی و استخرهای ذخیره آب و یا تنظیمی با توجه به شرایط اقلیمی منطقه درگیر پرورش گونه خاصی از ماهیان (اعم از گرمابی یا سردابی) خواهند بود.

زارع تصریح کرد: با توجه به سابقه‌ی آبزی پروری دیرینه در شهرستان بافق و وجود مجتمع پرورش ماهی جهت تولید ماهیان خاویاری و تیلاپیا، تولید آبزیان در این شهرستان در سطح بالایی قرار دارد. از طرفی در شهرستان‌های خاتم، ابرکوه، اردکان و مهریز به دلیل فعالیت‌های کشاورزی بسیار و وجود استخرهای ذخیره ی آب متعدد، تولیدات حاصل از پرورش ماهی در این شهرستان‌ها قابل توجه است.

 

صدور 750 مجوز برای فعالیت‌های شیلاتی در استان یزد

وی گفت: تعداد مجوزهای صادر شده در خصوص فعالیت‌های شیلاتی در استان تاكنون بالغ بر 750 مورد بوده است كه شامل پرورش ماهیان سردابی (ماهی قزل آلای رنگین کمان)، گرمابی (انواع کپور ماهیان و تیلاپیا)، خاویاری و ماهیان زینتی می باشد. البته امروزه توجه متقاضیان به سمت استفاده از روش های نوین، مكانیزاسیون و ساخت سیستم های پرورش متراكم با هدف استفاده بهینه از منابع آبی، سوق یافته است. 

زارع با بیان اینکه شاید بتوان مهم‌ترین عامل محدود كننده فعالیت‌های شیلاتی در استان را كمبود منابع آبی و كاهش سطح سفره های آب زیر زمینی عنوان کرد، ادامه داد: البته این درد كهن و آشنایی بر پیكره كشاورزان استان است اما خوشبختانه علم شیلات و آبزی پروری با ارائه راهكارهای نوین پرورش ماهی در این جهت گام برداشته و امكان پرورش ماهی با حداقل مصرف آب را ممكن می سازد. بنابراین صنعتی نمودن آبزی پروری استان در سالهای آتی هم مشكلات بهره برداری از منابع آبی را مرتفع می نماید هم نیاز مردم را در جهت دسترسی به این غذای سلامتی برآورده می سازد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه با ورود ماهی تیلاپیا به سیستم آبزی پروری استان به دلیل تراکم پذیر بودن و مقاومت بالای این ماهی امکان پرورش در سیستم‌های فوق متراکم ممکن بوده و با سرمایه‌گذاری می‌توان نسبت به تولید ماهی در تناژ بالا اقدام نمود و امید است که در آینده ای نزدیک شاهد رونق روزافزون شیلاتی استان به واسطه ی پرورش انواع ماهیان از جمله ماهی تیلاپیا باشیم.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.