شناسه : 19722147
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان یزد:

سرمای بهاره 190 میلیارد تومان به محصولات کشاورزی استان خسارت زد/ خسارت 74 درصدی سرمازدگی به محصول بادام


رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهاد کشاورزی استان یزد از خسارت 190 میلیارد تومانی سرما زدگی بهاره به باغات استان خبر داد و گفت: این رقم برآورد اولیه بوده و به طور قطع خسارت وارده بیش از این است.

به گزارش یزد آوا، رمضان اسپرس با اعلام خبر فوق افزود: این سرمازدگی از 26 اسفندماه سال گذشته تا 13 فروردین ماه امسال برآورد شده و با توجه به برودت هوا در هفته بعد احتمال دارد باز هم شاهد سرمازدگی بیشتری در باغات میوه باشیم.
 
وی اظهار داشت: میزان محصولات باغی خسارت دیده از سرمازدگی بهاره امسال 21000 است و سطح باغات خسارت دیده تاکنون 17500 هکتار برآورد شده است.
 
اسپرس ارزش ریالی میزان خسارت سرمازدگی بهاره در درختان میوه این استان را بیش از 1900 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: درصد خسارت دیدگی بستگی به نوع محصولات دارد.
 
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان یزد با بیان اینکه  بارش‌های بهاری هم‌چون باران شدید و سرمازدگی باعث شد تا بیشترین خسارات وارد شده در شهرستان های  مهریز ، ابرکوه و خاتم باشد گفت: محصولات باغی چون زردآلو، پسته، بادام و گردو دچار سرمازدگی شده اند و در بخش زراعی هم 9800 هکتار از محصول گندم،جو و کلزا در اکثر شهرستان های استان دچار خسارت بشوند.
 
این مقام مسئول با اشاره به دغدغه مردم نسبت به محصول زردآلو، بادام و گردو استان بیان کرد: میزان خسارت سرمازدگی بهاره به محصول زردآلوی استان60 درصد معادل 900 هکتار می باشد. در محصول بادام با خسارتی حدود 74 درصد مواجه بودیم که 1300 هکتار را در بر می گیرد .

وی اضافه کرد: از 1440 هکتار باغات این استان که زیر پوشش کشت گردو است، تنها حدود 5 درصد از این باغات متحمل خسارت سرمازدگی شده‌اند که امیدواریم میزان خسارت در روزهای آتی افزایش پیدا نکند.
 
رییس اداره مدیریت بحران سازمان جهادکشاورزی استان یزد  خسارت باغات پسته را هم قابل توجه دانست و گفت: 23 درصد باغات پسته استان که حدود 10 هزار هکتار می شود هم دچار خسارت سرمازدگی شده اند.
 
وی بیان کرد: با وجود هشدارهای اداره کل هواشناسی و سازمان جهادکشاورزی استان متأسفانه به علت برودت ناگهانی هوا خسارت قابل توجهی به باغداران استان وارد آمد که امیدواریم در جبران آن تلاش و همت مضاعفی را انجام دهیم و در این رابطه قرار است بخشی از این خسارت با پرداخت تسهیلات حمایتی جبران شود و بخشی نیز از طریق صندوق بیمه کشاورزان جبران می شود.
 
انتهای پیام/
 



رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.