شناسه : 31959685
سخنگوی شورای پنجم شهر یزد مطرح کرد

سفرم به فرانسه یک مأموریت پژوهشی بود/ماجرای تقدیر شهردار یاسپیرین از دانشجویان یزدی


سخنگوی شورای پنجم شهر یزد اعلام کرد: سفر بنده به فرانسه از قبل تدوین شده و مأموریت پژوهشی دانشگاه بود و اصلاً ربطی به شورای شهر نداشت.

سخنگوی شورای پنجم شهر یزد در مصاحبه با یزد آوا به برخی از شایعات و اخبار منتشر شده در فضای مجازی پاسخ داد.

محسن عباسی هرفته در مورد احداث ساختمان گلین در بافت تاریخی یزد گفت: بنده به عنوان  رییس پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد در این موضوع نقش داشته ام و این تفاهم نامه هیچ ارتباطی با شورای شهر ندارد.

وی گفت: یک سالی است که به دنبال احداث ساختمان گلین در بافت تاریخی هستیم. بعد از ثبت جهانی یزد و از آنجا که یکی از تعهداتی که یزد به یونسکو داده این است که امکان ساخت و ساز با گل به شکل امروزی و نوین تداوم پیدا کند، این موضوع جدی تر پیگیری شد. پیرو این تعهدی که سازمان میراث فرهنگی به یونسکو داده است، از دانشگاه یزد خواسته شده بود که در ساخت بنای گلین مشارکت داشته باشد. البته بنایی که در برابر زلزله مقاوم باشند، نیازهای امروزی مردم را پاسخ بدهند یعنی مثلاً فضای داخل آن گرد و خاکی نباشد و گرد و خاک ندهد، در یک کلام امروزی باشد ولی با گل ساخته شده باشد. کما اینکه در دنیا هم این کار انجام می شود.

عباسی ادامه داد: هیئت حامیان مسجد جامع یزد می خواستند بنایی چند منظوره در بافت تاریخی بسازند که کمکی برای مسجد جامع باشد، اما میراث هم نمی توانست مجوز احداث بنای بتنی و فلزی بدهد، لذا پیشنهاد دادند با خاک و با معماری گلین بنایی ساخته شود.

این مقام مسئول گفت: این بنا اسمش مرکز توانبخشی بافت محله مسجد جامع یزد است. قرار است در این مرکز برای بانوان و کودکان در مورد بافت تاریخی و لزوم حفظ آن و همچنین نحوه برخورد با گردشگران فرهنگسازی انجام بگیرد. همچنین تولیدات دستی بانوان در این مرکز عرضه خواهد شد تا به مرکز توانبخشی تبدیل شود.

وی اضافه کرد: چون این طراحی در حوزه تخصصی پژوهشکده معماری دانشگاه یزد است و حدود 15 سال است که پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد بر روی خاک کار می کند به ما رجوع کردند. این اتفاقات به قبل از انتخابات شوراها برمی گردد که تا به قرارداد منجر بشود در بوروکراسی اداری به طول انجامید. لذا نهایتاً تفاهم نامه سه جانبه ای چند روز قبل منعقد شد مبنی بر این که پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد طرح بدهد، این طرح هم رایگان است یعنی پولی جابجا نمی شود. میراث فرهنگی به عنوان کسی که متولی این حوزه است و باید مجوزهایش را صادر کند یک طرف دیگر این تفاهم نامه بوده، یک طرف دیگر هم هیئت حامیان مسجد جامع است که زمین متعلق به آنها بوده و خرج و مخارج این کار را آنها پرداخت می کنند. نهایتاً این تفاهم سه جانبه منجر به ساخت بنای گلینی می شود که میراث تعهد ساخت آن را به یونسکو داده است.

رییس پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد در مورد امکان استفاده از تجربیات ساخت این بنا در مرمت بناهای موجود تصریح کرد: دو حوزه مد نظر ما است، حوزه مرمت و  حوزه نوسازی؛ یعنی ساخت بنا بر روی یک زمین، اما در مرمت موضوع پیچیده تر است چون با مالکان طرف هستیم. بنابراین کار را از نوسازی شروع کردیم چرا که دست خیلی باز تر است. اگر بتوانیم در بحث نوسازی به توفیق برسیم و بتوانیم مردم را با ویژگی های آن راضی کنیم، مردم کم کم این ساختمان ها را باور کنند و خود به خود ترویج و الگوسازی هم اتفاق می افتد. وگرنه اگر بگوییم معماری گلین خوب است قرار نیست مردم به سمتش بروند. لذا فعلاً فقط بحث نوسازی را داریم.

 

ماجرای سفر دو هفته ای به فرانسه

عباسی بیان داشت: پژوهشکده معماری بومی دانشگاه یزد حدود  15 سال است که با موسسه كراتر فرانسه (موسسه بين‌المللي حفاظت از بناهاي خشتي) کار می کند و بنده نیز یک سال و نیم است که رئیس این پژوهشکده هستم، قبلاً هم عضو این پژوهشکده بوده ام. در این قالب هر سال هم برنامه سفر را داشته ام و این موضوع تازه ای نیست.

وی ادامه داد: موسسه کراتر وابسته به دانشگاه گرونوبل فرانسه بوده و از سال ها قبل در زمینه معماری خاک کار کرده و ما نماینده آن هستیم. همچنین پژوهشکده معماری زیر مجموعه یونسکو است و گواهی رسمی از یونسکو دارد.

سخنگوی شورای پنجم شهر یزد خاطر نشان کرد: سفر بنده هم یک مأموریت پژوهشی بود. یعنی برگه مأموریت از دانشگاه را دارم که به بنده 15 روز مأموریت پژوهشی داده است. ضمناً حراست شهرداری و دانشگاه و همچنین سازمان های بازرسی متنوعی وجود دارند که اینطور نیست که هر زمان که اراده کردیم به عنوان عضو شورا بتوانیم به سفر خارجی برویم.

این مقام مسئول تاکید کرد: این برنامه از قبل تدوین شده و مأموریت پژوهشی دانشگاه بود و اصلاً ربطی به شورای شهر نداشت، البته نفعش به شهر هم خواهد رسید ولی در حوزه دانشگاه بوده است. همچنین بنده از شورای شهر مرخصی گرفته ام که حرف و حدیثی نباشد و همانطور که می دانید حقوق اعضای شورای شهر به صورت حق الجلسه ای پرداخت می شود، یعنی در آن دوره هیچ حقوقی از شورا نگرفتم.

عباسی افزود: حضور در دو جلسه و پیگیری دو پروژه پژوهشی یعنی همان پروژه ساخت مرکز توانبخشی محله مسجد جامع  و دیگری ساخت مهمانسرای گلین اساتید مدعو دانشگاه یزد، برنامه کاری من در این سفر بود. چرا که در موسسه کراتر دانش و سابقه و ساخت چنین بناهایی وجود داشته ولی ما پروژه جدی و واقعی در این زمینه نداشتیم.

 

بحث تقدیر از دانشجویان دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد

عضو شورای اسلامی شهر یزد بیان کرد: از دوره ریاست جمهوری دکتر روحانی بنابراین شد که روابط با دانشگاه های خارج توسعه یابد. بنابراین هر دانشگاه به عنوان متولی ارتباط دانشگاهی با مراکز علمی یک کشور خارجی انتخاب شد. دانشگاه یزد هم متولی مجارستان و ایتالیا شد.

وی گفت: به همین دلیل هم اساتید و مسئولان بسیاری از هر دو کشور رفت و آمد های کاری دارند. مدتی قبل نیز دکتر کاظم مندگاری معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه یزد در سفر به یایسپرین به سفیر مجارستان اعلام می کند دانشگاه یزد حاضر است برای اینکه حسن نیت خود را نشان بدهد یادمان یزد در یاسپرین را به صورت داوطلبانه و رایگان طراحی کند. بعد از بازگشت نیز با همراهی اساتید دانشجویان رشته هنر و معماری را به این سمت که یادمان طراحی شود، هدایت می کنند.

عباسی اضافه کرد: بعد از مدتی یک هیئت مجاری از نماینده وزارت علوم و روسای دانشگاه های مجارستان به منظور برگزاری جلساتی با نمایندگان دانشگاه یزد به شهرمان آمدند، شهردار یاسپرین هم در این سفر این هیئت دانشگاهی را همراهی کرد. وی در بازدید از دانشکده هنر و معماری دانشگاه یزد کارها را دید و خیلی خوشحال شد که یک سری دانشجو در بافت تاریخی چنین طرحی را کار می کنند. لذا اینها را دعوت کرده که با دو نفر از اساتید یک ماه مهمان شهرداری یاسپرین در مجارستان باشند.

این مقام مسئول گفت: شهردار یاسپیرین بعد از این اتفاق هم به شورای شهر آمد و خیلی از این ماجرا تقدیر کرد. یعنی این موضوع از طرف بنده که هم در دانشکده و هم در شورا بودم، مطرح نشد بلکه شهردار یاسپیرین این موضوع را مطرح کرد. در اینجا این بحث مطرح شد که ما هم که در شورای شهر هستیم یک تقدیری از این افراد داشته باشیم.  نهایتاً در جلسه ای با حضور دکتر آیت اللهی رئیس دانشکده معماری و دکتر مندگاری معاون فرهنگی دانشجو از 40 دانشجوی فعال در این طرح قدردانی کردیم. به پنج نفر هم با مبالغ متفاوت جمعاً یک میلیون تومان اهدا شد.

وی ادامه داد: به پیشنهاد ریاست شورا علاوه بر پول قرار شد کتابی هم هدیه بدهیم. این کتاب هم یک کتاب تبلیغاتی به اسم بافت تاریخی یزد بود که رایگان هم برای شهرداری تمام شد. همان کتاب تبلیغاتی که به مهمان ها می دهیم. 5 کتاب هم به همراه کارت های هدیه اهدا شد تا جنبه فرهنگی و معنوی هم داشته باشد و صرفاً بحث مادی نباشد. لذا شورای شهر نه در بردن این دانشجویان و اساتید آن ها به یاسپرین نقشی داشته و نه هدیه چندان کلانی پرداخت کرده است.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.