شناسه : 29281572

سلامت یزدی‌ها در گرو اجرای طرح جمع آوری قلیان‌ها از سطح بازار/ علوم پزشکی یزد: همچنان منتظر ابلاغ هستیم!


با وجود ضرورت اجرای طرح جمع آوری قلیان از سطح بازار برای ارتقاء سلامت مردم استان، هنوز دستورالعمل اجرای این طرح ابلاغ نشده است.

به گزارش یزد آوا؛ دخانیات و مواد مخدر یکی از بزرگترین معضلات جامعه امروز ماست. با مروری بر توصیه های پزشکی و روانشناختی، به سادگی می توان متوجه شد که استعمال مواد مخدر با فرهنگ خانواده و جامعه رابطه ای مستقیم دارد و یکی از شاخص ترین عوامل مخرب در این زمینه، سیگار است.

البته نباید از قاچاق، واردات رسمی و فروش آزادانه ی توتون، تنباکو و قلیان نیز غافل شد، چرا که فراوانی قلیان برای مصرف این ماده زیان آور بر روند رو به رشد مصرف آن در کشور تاثیر گذاشته و در آینده ی نزدیک باید در انتظار پیامدهای جسمانی و روانی ناشی از استعمال سیگار، قلیان و دیگر مواد مخدر باشیم که خود هزینه ای گزاف و مسوولیتی ثمین بر شانه های جمهوری اسلامی خواهد بود.

خطرات ناشی از مصرف مواد دخانی در کشور این مهم را به همه گوشزد می کند که باید برای جلوگیری از آسیب های شدید استعمال این مواد و تاثیرات آن بر بدنه فرد و جامعه راهکارهای اساسی تبیین کرد. این راهی است که همگان بخصوص مسئولین امر امروز باید بیش از هر زمان دیگری به آن پایبند بوده و برای سلامت فرد، خانواده و جامعه ایرانی تلاش کنند. در همین رابطه در ماده دوم آیین نامه ممنوعیت استعمال و عرضه سیگار و سایر مواد دخانی در اماکن عمومی آمده است که :«وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما و سایر دستگاه های فرهنگی و شهرداری ها موظف هستند که به منظور جلوگیری از اعتیاد جوانان و تبیین زیان های ناشی از مصرف دخانیات جلوگیری نموده و نسبت به تهیه برنامه های منظم و منسجم فرهنگی و تبلیغی مناسب در زمینه تبیین مضرات و تقبیح مصرف مواد دخانی برای همگان به ویژه جوانان اقدام کنند.»

برای محدود سازی شیوع مصرف دخانیات بخصوص قلیان که از نظر متخصصین سلامت اثرات تخریبی بیشتری نسبت به سیگار دارد تاکنون طرح های متعددی در نظر گرفته شده است که برای مثال می توان از طرح جمع آوری قلیان از سطح بازار اشاره کرد.

برای آگاهی از کم و کیف اجرای این طرح با معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مصاحبه ای داشتیم. دکتر محمد حسن لطفی با اشاره به این طرح گفت: در این راستا قانون مستند به دانشگاه علوم پزشکی نرسیده است و همچنان منتظر ابلاغ هستیم تا مشمول پیگیری ها شود.

لطفی افزود: حتما باید مستند قانونی در این رابطه وجود داشته باشد تا بتوانیم ورود پیدا کنیم.

علی رغم آسیب های جدی مواد دخانی به بدنه جامعه، مرگ هزاران ایرانی و تحمیل هزینه های هنگفت برای درمان بیماری های مرتبط با استعمال دخانیات، هنوز مسئولین قانون مدونی برای جلوگیری از گسترش مواد مخدر ندارند و همین تعلل دستگاه های مربوطه سبب شده است که مصرف مواد مخدر با جهش میزان مصرف و تغییر ذاعقه از سیگار به قلیان سلامت جامعه ایرانی را بیش از پیش تحت تاثیر و تخریب قرار دهد.

انتهای پیام/ه

یزد رسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.