شناسه : 22481169
حقیقت خطر تشعشات آنتن‌های مخابراتی؛

سیگنال ضعیف سلامت مردم یزد زیر آنتن های مخابراتی/BTS در یزد بی خطر است؟


رییس روابط عمومی مخابرات استان یزد تشعشات الکترو مغناطیس اندازه گیری شده در یزد را از حد استانداردی که برای کل نقاط ایران اعلام شده نیز پایین‌تر دانست و گفت: همه کارشناسان تأیید کردند که هیچ گونه خطری ناشی از آنتن‌های BTS در یزد وجود ندارد.

به گزارش یزد آوا، انسان‌ها به عنوان مشتریان پروپا قرص تکنولوژیهای ارتباطی همواره نیازمند آموزش هستند تا با فواید و مضرات آن آشنا شوند چراکه عدم آگاهی و دانش درباره نحوه استفاده و کاربرد یک تکنولوژی می تواند این ابزار جدید ارتباطی را به عامل هراس در جامعه تبدیل کند.

رشد قارچ گونه دکل های مخابراتی و آنتن های BTS در کنار زندگی شهری و هجمه امواج مغناطیسی در کنار ازدحام جمعیت همیشه دغدغه مردم و حامیان سلامت مردم بوده است.
به اعتقاد بسیاری از پژوهشگران ، تشعشعات حاصل از آنتن های BTS و دکل های مخابراتی برای انسان بسیار مضر است و در واقع قرار گرفتن بیش از حد در مقابل این امواج باعث ناباروری و سرطان افراد می شود و اثرات و عوارض تشعشعات آنتن های «BTS» تلفن همراه در سطح شهر بر پایه مطالعات، تحقیقات و نظریات کارشناسان بیان و از لحاظ علمی ثابت شده است.

کارشناسان بر این باورند که استاندارد و تشعشع این آنتن ها، 10 وات است، حال آن که در شهرهای بزرگ مانند تهران، آنتن هایی با تشعشع 50 وات هم نصب شده که بیشتر کنار خانه ها و درون حیاط منازل و محل های پر رفت و آمد افراد بوده و برای اطرافیان بسیار خطرناک است.

برای همین توصیه می‌شود، آنتن‌های «BTS» موبایل در نزدیکی مدارس و کودکستان‌ها نصب نشود و به‌ عنوان یک توصیه علمی، دست کم در فاصله صد متری از این مکان‌ها نصب شود و لازم است مردم درباره همه وسایلی که امواج الکتریکی یا میدان الکتریکی و مغناطیسی از خود ساطع می‌کنند، احتیاط کنند.

مهندس حسن اصيليان، معاون محيط زيست انساني سازمان محيط زيست کشور در گفت‌وگو با روزنامه «خراسان» به روشنی هشدار مي‌دهد: «براساس گزارش‌هاي به دست آمده و تحقيقات انجام شده، فراواني امواج الکترومغناطيس که به طور عمده به دنبال نصب دکل‌هاي BTS در مناطق مسکوني منتشر مي‌شود، باعث بروز مشکلات خوني و مغزي براي ساکناني که در ميدان مغناطيسي تاثيرگذار اين امواج زندگي مي‌کنند، شده است و با توجه به اثرات زيان بار اين امواج، لازم است راهکارهاي اساسي براي کاهش اثرات اين امواج در کشور به کار گرفته شود. »

گوراني، کارشناس و مسئول بهداشت پرتوهاي وزارت بهداشت هم با صراحت اعلام مي‌کند: «آنتن‌هاي BTS تلفن همراه تشعشعات الکترومغناطيسي از خود ساطع مي‌کنند که قرار گرفتن در معرض اين امواج در درازمدت مشکلات مختلفي از جمله سردرد، سرگيجه، مشکلات و تحريکات عصبي و... را براي فرد ايجاد خواهد کرد.»

شهر یزد هر روز به سمت کلان شهری سوق پیدا می کند و همراه با توسعه آن، نیاز به وسایل ارتباط جمعی بسیار بیشتر می شود که مردم یزد متعاقباً با هجمه بسیاری زیاد دکل های مخابراتی و آنتن های bts روبرو هستند که به عنوان دغدغه زندگی شهری برای مردم سؤال است.

رییس روابط عمومی مخابرات استان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، در خصوص نگرانی‌هایی که مردم در خصوص تشعشات و امواج مغناطیسی آنتن‌های BTS  در استان دارند، اظهار کرد: آنتن‌های BTS پایانه انتشار امواج و پایانه نهایی است و در همایشی که دو سال پیش برگزار کردیم و از سازمان انرژی اتمی و انجمن حمایت از اشعه کشور دعوت شده بودند  آنها با تجهیزاتی که به یزد آوررده بودند به اتفاق نظر اعلام کردند که تشعشات آنتن‌های تلفن همراه هیچ مشکلی برای مردم ندارد.

عبدالمجید معنوی افزود: اعلام نظر آنها در خصوص بی ضرر بودن تشعشات آنتن‌های BTS از نظر علمی ثابت شده است و رئیس پرتو درمانی وقت یزد نیز با آزمایش‌هایی که انجام داده بود این موضوع را تایید کرد.

وی با اشاره به مطلبی که در این رابطه از سوی مدیر کل صدور پروانه سرویس‌های رادیویی اعلام شده است، گفت: امواجی که گرمازا هستند اثراتی را روی پوست دارند ولی هیچ زمانی حرارت و گرما به عمق پوست نمی‌رسد و سطحی است و باید توجه داشت این تشعشات به نقاطی از بدن مانند چشم که پوست کمتری دارند نرسد.


 

معنوی گفت: کمیسیون‌های مختلف بین المللی حفاظت از عامل تابش، استانداردهایی را در مورد امواج رادیویی اعلام کرده است که بیش از 80 کشور آن را پیاده می‌کنند اما تاکنون در مورد BTSهای تلفن همراه استانداری و مطلبی  اعلام نشده است.

وی تشعشات الکترو مغناطیس اندازه گیری شده در یزد را از حد استانداردی که برای کل نقاط ایران اعلام شده نیز پایین‌تر دانست و افزود: همه کارشناسان نیز تأیید کردند که هیچ گونه خطری در یزد و شهرهای اطراف یزد در رابطه با امواج الکترومغناطیس ناشی از BTSها وجود ندارد.

رییس روابط عمومی مخابرات استان یزد تصریح کرد: با توجه به آزمایش‌هایی که انجام شده حداکثر در فاصله 6 متری از بالای دکل BTS احتمال ضعیف خطر در خصوص تشعشات وجود دارد که با وجود ارتفاع بیش از 18 متری این دکل‌ها، این تشعشات به فاصله یک سومی خودشان هم نمی‎رسد و چون باید به صورت تابشی به این امواج نگاه کرد ساختمان‌هایی که در سایه این دکل‌ها‌ قرار دارند هیچ خطری برای آنها وجود ندارد و خارج از آن نیز تاثیر تشعشعات بسیار پایین‌تر از حد استاندارد است.

معنوی با بیان بیان اینکه پروفسور سمیعی به عنوان جراح برجسته مغز و اعصاب ایران و شناخته شده در کل دنیا، اعلام کرده است که  این تشعشات تأثیر روی سلامتی ندارند، افزود: ما باید بیشتر نگران وجود وسایل و ابزار مختلفی چون گوشی‌های همراه، سشوار و ... که تولید تشعشات و امواج الکترومغناطیس دارند و خطرات آنها شاید بیشتر از امواج وسایل ارتباطی هست، باشیم.

هر چند مسئولان وزارت ارتباطات به ويژه مسئولان شرکت ارتباطات سيار هرگونه خطر احتمالي ناشي از نصب و راه‌اندازي اين آنتن‌ها را مردود اعلام مي‌کنند و معتقدند هنوز عارضه ثابت شده‌اي در اين زمينه وجود ندارد اما کارشناسان با اعلام مهاجرت نيمي از پرندگان در کلان شهرها به دليل وجود امواج الکترومغناطيس دکل‌هاي BTSو مخابراتی، افزايش پديده جهش زايي ژنتيکي در شهروندان، جانوران و گياهان را محتمل مي‌دانند.

انتهای پیام/




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.