شناسه : 10460564
آداب حضور در شبکه های اجتماعی چیست؟

شایعه‌های شبکه‌های اجتماعی که هفته وحدت را در یزد نشانه گرفته است/ لزوم هوشیاری دستگاه‌های امنیتی


با توجه به اینکه در هفته وحدت واقع شده‌ایم طی دیروز و امروز شاهد گسترش پیام‌هایی در این شبکه‌های اجتماعی غیر رسمی هستیم که گویی افرادی با تحریک احساسات مردم استان دارالعباده یزد در صدد ایجاد تفرقه در این هفته هستند ...

به گزارش یزد آوا، با گسترش شبکه اجتماعی موبایلی از جمله، وایبر، واتس آپ، تانگو، لابم، تلگرام و.. متاسفانه شاهد رشد اخبار کذب و بی منبعی هستم که روز به روز در این شبکه ها در حال گسترش است و گاهی اوقات این اخبار نه تنها افراد را دل نگران، بلکه نسبت به آینده ناامید می کند.

گاهی اوقات وقتی دغدغه سلامت مردم دچارچالش می‌شود برخی رسانه‌های غیر رسمی و شبکه‌های اجتماعی سوء استفاده می‌کنند، مثلا عنوان می‌کنند فلان رئیس بیمارستان یا فلان محصول دچار مشکل است و آن را در فضاهای مجازی منتشر می‌کنند، که این مطالب بارها تکذیب شده است ولی متاسفانه این مسائل در کشور ما و کوچه بازار بسیار برد دارد و مردم را نگران می‌کند.

استان یزد نیز از این مقوله مستثنی نیست و با ورود این شبکه های اجتماعی غیر رسمی به منازل، گاهی اخباری در این شبکه ها به اشتراک گذاشته می شود که افراد بدون هیچ گونه بررسی و تحقبق به تکثر آن اکتفا می کنند.

با توجه به اینکه در هفته وحدت واقع شده ایم طی دیروز و امروز شاهد گسترش پیام هایی در این شبکه های اجتماعی غیر رسمی هستیم که گویی افرادی با تحریک احساسات مردم استان درالعباده در صدد ایجاد تفرقه در این هفته هستند که یک نمونه این پیام اینگونه است که؛

 «تجاوز 25 افغانی به دختر پی پناه ایرانی در یزد

دو روز پیش در بلوار استقلال یزد دختری 16 ساله توسط عده ای افغانی ربوده شده و توسط 25 نفر از افغان ها مورد تجاوز قرار گرفته و سپس به قتل رسیده است، پلیس تا حالا 17 نفر از افغانی ها رو دستگیر کرده است، امشب از ساعاتی پیش مردم با هجوم به خانه ی افغانها درگیری رو شروع کردند و خواهان خروج تمامی افغان ها از شهر شدند، درگیری به شدت بالا بوده و آن منطقه به شکل منطقه جنگی سنگر بندی شده است و تعدادی از خانه های افغانها به آتش کشیده شده است و ...»

که بررسی های خبرنگار یزد رسا در این زمینه کذب بودن این ادعا ها را به اثبات رسانده است، و لزوم برخورد دستگاه های امنیتی در این زمینه را می طلبد تا شاهد تکرار اینگونه پیام ها و موج سواری برخی با اهداف خاصشان بر احساسات مردم نباشیم.

 

آداب حضور در شبکه های اجتماعی

1. در مقابل پیام های دریافی از شبکه های اجتماعی پویا باشیم.

2. افراد نا آگاه که شایعه پراکنی می کنند را هوشیار کنیم.

3. هر مطلبی را که منتشر شده زود باور نکنیم و در جستجوی منبع آن برآییم.

4. مدیریت زمان استفاده از شبکه های اجتماعی را در دست داشته باشیم.

5. فراموش نکنیم که چت در شبکه های مجازی چه سطحی چه عمیق گاهی باعث سوء تفاهم می شود، پس صحبت های مهم را حضوری انجام دهیم.

6. پیام های طولانی، که باعث ناپدید شدن پیام دیگر اعضای گروه می شود را با یک تیتر و لید و سپس لینک ارسال کنیم .

7. در گروه های هدفمند، به قوانین گروه احترم بگذاریم و بیراهه نرویم.

8. قبل از دعوت دوستتان به گروهی الف) شرایط عضو گیری جدید را از مدیر گروه جویا شویم. ب) اگر مدیر گروه تایید کردند؛ با دوستتان هماهنگ کنیم و قوانین گروه را برای وی شرح دهیم و از او تایید قبول شرایط را بگیریم.

9. مکالمه خصوص و حال احوال کردن ممنوع؛ پیام های خود را در گروه های مختلف شبکه های ارتباطی به طور منسجم و یکپارچه در قالب یک پیام ارسال کنید. ارسال تک جمله های مکرر و حتی تک لغت هایی به شکل زیر:

کاووس اژدر فکن: سلام زری جون

زری جون: سلام کاووس خان

کاووس اژدر فکن: فردا میری دانشگاه؟

زری جون: شاید

این کار باعث می شود حق دیگر اعضا در خواندن مطالب ارزشمند گروه از بین برود و گروه الکی شلوغ شده و تعداد بازخورد ها به طور کاذب بالا برود.

10. هر چیزی را فوری share نکنیم.

11. هر چیزی را هر جایی پست نکنیم.

12. لطفا از شدت آزادی بیانی که در گروه‌های مجازی وجود دارد،ذوق‌زده نشویم.

13. اول از همه، اهداف گروه‌تان را مشخص کنید.

14. هر کسی را به هر گروهی اضافه نکنیم.

15. حجم خبرهای بدی را که به اشتراک می‌گذارید خودآگاهانه و با وسواس کنترل کنیم!

16. گاهی تماشاگر باشیم.

17. واکنش سریع نشان ندهیم.

18. همیشه حواس‌مان باشد که چه پست می‌کنیم.

19.  مطالب متناسب با مخاطب پست کنیم.

20.  در شبکه های اجتماعی مثل فیسبوک تا صفحه ای برای حمایت یا تخریب شخصی درست شد چشم بسته لایک نکنیم، آمار مخاطبان اش را بالا نبریم.

و....

منبع: یزد رسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.