صادرات 55 نوع فرآورده کنجدی از یزد به کشورهای دیگر/ اشتغالزایی برای 500 نفر در سراسر کشور
به گزارش یزد آوا، با وجود اینکه اقتصاد کشور با مشکلات عدیدهای روبروست و رکود چندین ساله گریبانگیر تولید کنندگان شده است با این حال بسیاری از تولیدکنندگان و کارآفرینان در این وضعیت نیز از پای ننشستند و تمام تلاش خود را برای ادامه راه تولید به کار گرفتند.
محمدرضا دهقان طزرجانی از تولیدکنندگانی است که از ده سالگی در کنار پدر خود در این عرصه پاگذاشت و اکنون توانسته با تکیه بر توان خود توانسته موقعیت خوبی را در بین دیگر تولیدکنندگان کسب کند و محصولات و فرآوردههای کنجدی خود را علاوه بر دیگر استانها به کشورهای خارجی نیز صادر کند.
پایههای این کارخانه تولید محصولات کنجدی با پشتوانه تجربهای حدود نیم قرن در سال 42 با احداث کارگاه و فروشگاه توسط حاج حسین دهقان (پدر محمدرضا) بنا نهاده شد و به عنوان اولین تولیدکننده فرآورده های کنجدی به همراه محصولات دیگری از قبیل فالوده یزدی و انواع عرقیجات گیاهی و ... شروع به فعالیت کرد.
پس از سالها رنج و تلاش، شیرحسین بزرگ در سال 77 در گذشت و فرزند بزرگ وی حاج محمدرضا دهقان که به سن 27 سالگی رسیده بود مسئولیت رشد و توسعه این واحد کارگاهی را تا سال 81 به عهده گرفت و از آن سال به بعد با برند شیررضا در زمینه تولید فرآوردههای کنجدی فعال خود را شروع کرد و اکنون این محصولات مرزهای کشورهای آسیایی، اروپایی و عربی را درنوردیده است.
وی در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا گفت: ابتدا به روش سنتی محصولات کنجدی از جمله حلوا ارده را تولید میکردیم و چند مجتمع تولیدی فالوده، بستنی، آبمیوه و ... را نیز راهاندازی کردم و از سال 83 به بعد با توسعه کارخانه به تولید صنعتی حلوا ارده روی آوردیم.
دهقان گفت: با تولید حلوا ارده به صورت صنعتی این فکر به ذهنم خطور کرد که محصول را با طعمهای مختلف تولید کنیم و از این جهت از شیره انگور، توت، خرما و ... برای تولید حلوا ارده استفاده کردیم و سپس محصولات کنجدی دیگری از جمله کرم ارده، حلوا شکری، روغن ارده، روغن تصفیه کنجد، روغن بکر کنجد و ... با تنوع زیاد تولید شد.
وی ادامه داد: سال گذشته با راه اندازی فاز دوم کارخانه به مساحت یک هکتار در جوار کارخانه قبلی اقدام به تولید محصولات و بستهبندی آنها و صادرات به کشورهایی چون انگلیس، کانادا، عراق، مسکو، افغانستان و ... کردیم.
این تولید کننده موفق در استان یزد گفت: اکنون بیش از 55 نوع محصول و فرآورده کنجدی تولید میشود و در همه استانهای کشور نماینده فعال داریم و تولیدات ما در هایپر مارکتها و فروشگاههای شهروند سراسر کشور به فروش میرسد و استقبال زیادی از آن میشود.
دهقان با اشاره به تولید محصولات کنجدی با هر ذائقه و طبعی افزود: در گذشته ارده را تنها با شیره و یا عسل مصرف میکردند ولی اکنون در این کارخانه اردههایی قرمز، سبوسدار، سفید و غیره تولید میشود که میتوان با قوطیهای مکملی که در کنار آن وجود دار و حاوی شیره انگور، توت، مربا، گلاب و غیره است، مصرف کرد و مردم میتوانند بنا به سلیقه و ذائقه خود آن را انتخاب کنند.
وی ادامه داد: در سال 82 تقریبا با 40 نیرو تولید محصولات کنجدی را شروع کردم و اکنون تقریبا برای 300 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است و میتوان گفت برای بیش از 500 نیرو در سراسر کشور نیز به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی شده است.
دهقان لطف خداوند و پشتکار خود را دلیل موفقیت خود در عرصه تولید دانست و افزود: در همه جا از مردم یزد به خوبی یاد میشود و برخی از یزد به عنوان شهر حلوا ارده نام میبرند و تمام سعی ما این بوده که با تولید انواع محصولات کنجدی، بیشتر این شهر را معرفی کنیم و خاطره خوبی از یزد و یزدیها در ذهنها ماندگار بماند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
- اقتصاد کشور نیاز به مساعدت دارد نه مصوبه/ باید مبادی ورودی را برای تولید کننده بازگذاشت
- دولت؛ سختگیرترین طرف حساب تولیدکننده/ با مشکلات موجود، دنبال جرقهای برای خاموشی هستیم نه روشنایی
- مصادره خانه مادریِ صنعتگر یزدی، اقدام عملی بانکی در یزد برای حمایت از تولید ملی!
- همايش نقش توليدكنندگان و فروشندگان برفرهنگ جامعه
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|