شناسه : 38016309
مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد خبر داد

ضرر 210 میلیارد تومانی کرونا به کشاورزی استان یزد


سید جمال سجادی پور گفت: براساس برآوردهای انجام گرفته کرونا ۲۱۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف کشاورزی استان یزد وارد کرده است.

به گزارش خبرنگار یزد آوا، سید جمال سجادی پور پیش از ظهر امروز در نشست خبری آنلاین با اصحاب رسانه استان یزد به مناسبت هفته جهاد کشاورزی گفت: امکان توسعه سطح زیرکشت در بخش کشاورزی استان به جهت محدودیت در منابع آبی وجود ندارد اما این محدودیت‌ها مانع از توسعه استان نشده و به سمت افزایش بهره وری، استفاده بهینه از منابع و امکانات و علمی کردن بخش کشاورزی حرکت کردیم.

افزایش سه برابری اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در استان یزد

وی در خصوص اقدامات انجام گرفته در حوزه سیستم‌های نوین آبیاری ادامه داد: تا پایان سال 91 تقریبا در 10 هزار و 400 هکتار سیستم نوین آبیاری اجرا شده بود که تاکنون این میزان سه برابر افزایش یافته است و نشان از ارتقای سیستم‌های نوین آبیاری در استان است.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد عنوان کرد: در سال گذشته سه هزار و 972 هکتار مجهز به سیستم نوین آبیاری شدند و در سال 97، چهار هزار و 500 هکتار و معادل یک برنامه پنج ساله در گذشته عملیات آبیاری نوین را در استان اجرا کردیم که اهتمام بخش کشاورزی، کشاورزان و فرهنگ سازی در این حوزه را نشان می‌دهد.

سهم 30 درصد محصولات گلخانه‌ای در تولیدات کشاورزی استان

سجادی پور در خصوص کشت گلخانه‌ای دراستان گفت: امروز کشت‌های گلخانه‌ای علیرغم اینکه کمتر از 4 درصد آب بخش کشاورزی را مصرف می‌کند اما تقریبا 30 درصد تولیدات کشاورزی را شامل می‌شود و بالغ بر 14 درصد ارزش تولیدات کشاورزی استان نیز به تولیدات گلخانه‌ای اختصاص دارد.

وی با بیان اینکه نگاه ما به سمت کشت‌های گلخانه‌ای و تنوع بخشیدن به آنهاست، ادامه داد: امروز بالای 15 محصول گلخانه‌ای به صورت پراکنده و درانواع سبزی، سیفی، گیاهان دارویی و ... در گلخانه‌های استان کشت می‌شوند و استان یزد علاوه بر کسب جایگاه دوم در تولید خیارسبز گلخانه‌ای، در تولید گوجه فرنگی گلخانه‌ای جایگاه نخست کشور را به خود اختصاص داده‌ است. فلفل، بادمجان، آلوئه ورا و گیاهان دارویی نیز از دیگر محصولات گلخانه‌ای استان هستند.

سجادی پور عنوان کرد: امروز در دنیا متوسط عملکرد کشت گلخانه‌ای در هلند که به عنوان پیش قراول این تولیدات است 600 تا 700 تن در هکتار است و ما نیز در استان به عملکرد 600 تن تولید کشت گلخانه‌ای در هکتار در پروژه‌ای که در شهرستان مهریز بهره‌برداری شد دست یافتیم که افتخاری برای استان محسوب می‌شود.

تولید 100 میلیون نشاء در استان یزد

وی در زمینه فرهنگ سازی کشت نشاء در استان گفت: کشت نشاء علاوه بر صرفه‌جویی در زمان، 15 تا 20 درصد کاهش مصرف انرژی را به دنبال دارد و امروز ظرفیت تولید نشاء در استان از مرز 100 میلیون گذشته است در حالی که این میزان در سال 92، کمتر از یک میلیون نشاء بوده است و تقریبا 40 میلیون نشاء محصولات گلخانه‌ای در استان مصرف می‌شود و مابقی آن به بقیه استان‌ها ارسال می‌شود.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان یزد عنوان کرد: عملیات اجرایی اولین گلخانه برای تولیدات علوفه‌ای به مساحت 90 هزار مترمربع در شهرستان مروست شروع شده است تا تولید ذرت علوفه‌ای که در فضای باز حداکثر 60 تن درهکتار است بتوان در فضای گلخانه‌ای تا ده برابر 600 تن به آن دست پیدا کنیم که در زمینه کاهش وابستگی کشور به واردات نهاده‌ها موثر است.

وجود 22 واحد بسته بندی تولیدات گلخانه‌ای در استان یزد

سجادی‌پور در حوزه بسته‌بندی محصولات گلخانه‌ای افزود: در حال حاضر 22 واحد بسته بندی محصولات گلخانه ای در استان داریم و 6 واحد تقریبا سه ماه آینده به بهره برداری می‌رسد که در برندسازی محصولات گلخانه و حضور بهتر در بازارهای جهانی می‌تواند تاثیری زیادی داشته باشد.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه دام گفت: در این حوزه تلاش شده که دام های کم بازده و با بهره وری کم در استان با دام های پر تولید و نژادهای برتر جایگزین شوند، اتفاقات بسیار خوبی را در این زمینه در استان شاهد هستیم، در سال گذشته بالای 11 هزار راس دام‌های سبک پر تولید در استان افزایش جمعیت داشتند که نقش بسیار زیادی در اقتصاد خانوار ما و سرانه تولید شیر  دارد.

افزایش ده برابری تولید شیر در استان با استفاده از دام‌های نژاد برتر

این مقام مسئول عنوان کرد: با برآوردی که انجام شده تقریبا 800 هزار راس دام سبک در استان وجود دارد که 50 درصد آن‌ها گوشتی و 50 درصد شیری هستند که با جایگزین کردن این دام‌ها با نژادهای برتر تولیدات استان در بحث شیر می‌تواند تا ده برابر و در گوشت قرمز می‌تواند تا 3 برابر افزایثس یابد.

سجادی پور افزود: در سال گذشته اولین محموله از دام‌های سبک های پر تولید از کشور اسپانیا وارد استان شد و یک واحد 1200 راسی با ظرفیت 5 هزا راس راه اندازی شد، با وارد کردن محموله‌های دیگر به استان ظرفیت را تکمیل کرده و اتفاقات خوبی در حزوه دامپروری در استان شاهد خواهیم بود.

ظرفیت یک میلیون و 250 هزار تنی صنایع تبدیلی استان یزد

وی تصریح کرد: در سال 92 مجموع ظرفیت صنابع تبدیلی استان حدود 430هزار تن بوده است  که امروز از ظرفیت یک میلیون و 250 هزار تن گذشته است که نشان از توجه ما به بعد از تولید است که نقش مهمی در پایداری قیمت‌ها و حذف واسطه دارد. در سال گذشته 42 واحد صنایع تبدیلی به ظرفیت 166 هزات تن در سطح استان با اشتغالزایی 837 نفر به بهره برداری رسید که ظرفیت جذب ماده خام آنها بالغ بر 265 هزار تن است

مدیر جهاد کشاورزی استان یزد با بیان اینکه در سال گذشته در حوزه تولید عسل با رشد بالای 30 درصدی تولید عسل مواجه بودیم، گفت: 114 هزار هکتار سطح زیر کشت در استان با یک میلیون و 725 هزارتن تولید وجود دارد که حدود 400هزار تن به تولیدات دامی، 540 هزار تن به محصولات گلخانه‌ای و تقریبا 700 هزار تن به تولید زراعی و باغی اختصاص دارد.

سجادی پور در خصوص بهره‌بردای پروژه‌ها در هفته جهاد کشاورزی عنوان کرد: در این هفته ۴۶ پروژه با سرمایه گذاری ۵۰۳ میلیارد ریال افتتاح و بهره برداری می‌شود که ۱۹۲ میلیارد ریال از این میزان سرمایه گذاری دولتی و بقیه منابع بانکی و آورده سرمایه گذاران است. از این تعداد ۲۸ پروژه مربوط به حوزه آب و خاک از جمله سیستم‌های نوین آبیاری است.

ضررهای کرونا به بخش کشاورزی استان

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص خسارت کرونا به بخش کشاورزی تصریح کرد: براساس برآوردهای انجام گرفته در ۷۰ روز اول سال، کرونا ۲۱۰ میلیارد تومان خسارت به بخش‌های مختلف کشاورزی استان وارد کرد که بالاترین آن مربوط به مرغ گوشتی با رقم ۴۱ میلیارد ریال و واحدهای تولیدکننده گوشت قرمز  با ۱۲.۵ میلیارد تومان ضرر بوده است.

انتهای پیام/

 




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.