شناسه : 26122855
مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست مطرح کرد

ضرورت تغییر مبلمان شهری به سمت انسان محوری


مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از ضرورت تغییر مبلمان شهری از خودرو محوری به سمت انسان محوری خبر داد.

به گزارش یزد آوا؛ محمد درویش مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست کشور، پیش از ظهر امروز در همايش روز جهانی هوای پاک اشاره به اینکه استان یزد می‌تواند قطب خوبی برای کل کشور‌های اسلامی باشد، گفت: امیدوارم استان یزد با استفاده از پتانسیل‌های ارزشمند شاهد ارتقای دانش زیست محیطی در استان باشیم.

وی با برشمردن مشکلات زیست محیطی به تشریح فعالیت‌های دفتر آموزش و مشارکت های مردمی سازمان و اقدامات انجام شده جهت توانمندسازی کارشناسان ، محیط بانان و تشکل های مردمی پرداخت و اظهار داشت: گام اول برای آموزش همگانی ، القاء دانش  و امید و نشاط در جامعه ، باید با توانمندسازی خودمان شروع کنیم.

درویش با اشاره به اینکه تراز منفی آبخواه استان یزد به 350 میلیون متر مکعب رسیده است، اذعان کرد: با توجه به اینکه کل ظرفیت آبخواه استان یزد در شرایط آرمانی چیزی حدود 2/1 میلیارد متر مکعب است که این میزان افت بسیار نگران کننده است.

مدیر کل دفتر آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست مشارکت مردم را کلید اصلی حل مشکلات زیست محیطی استان دانست و افزود: این بدان معناست که چیدمان توسعه در استان به نحوی طراحی شود که چشممان فقط به ذهن پویا و خلاق مردم استان باشد.

وی افزود: از تشکل‌های مردم نهاد محیط زیستی به ویژه در استان یزد خواهشمندم در راستای ظرفیت سازی کمک شود؛ همچنین کاربزرگی که این تشکل‌ها می توانند انجام دهند تغییر نگرش است که باید در بین مردم، مدیران و رهبران شهری نهادینه شود.وی به افزایش مشکلات فرهنگی در اردکان اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر اردکان با جمعیت 70 هزار نفر با رشد جمعیت همراه بوده است که  با 44 درصد منفی نیروی کار روبه رو بوده است؛ بنابراین مجبور شده است تا نیروی کار بپذیرد که این خود سبب شده است تا مشکلات فرهنگی در اردکان به اوج  برسد.

این مسئول به ضرورت تغییر مبلمان شهری از خودرو محوری به سمت انسان محوری اشاره کرد و تصریح کرد: استان یزد یکی از بزرگترین قربانیان آلودگی هواست و متاسفانه یکی از بالاترین آمارهای دیابت را به خود اختصاص داده است که همگی به کم تحرکی بر می گردد.

درویش خاطرنشان کرد: در استان باید در راستای گسترش حمل و نقل ریلی،افزودن مسیرهای ایمن دوچرخه سواری وایجاد فضا برای پیاده رو ها تلاش شود؛چرا که در این صورت کابوس آلودگی هوا و ترافیک و خسارت 100هزار میلیارد تومان ناشی از آلودگی برای همیشه مهار می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی(ره) یزد نیز در این همايش مصرف دخانیات، کم تحرکی، مصرف الکل و رژیم غذایی ناسالم را از مهم‌ترین عوامل خطرساز ابتلا به بیماری‌های غیرواگیردار دانست و اظهار کرد: سالانه بیش از 7 میلیون نفر در جهان به علت بیماری‌های قلبی و عروقی جان خود را از دست می‌دهند و پس از آن بیماری‌های سرطان، تنفسی و دیابت قرار دارند.

محمدحسن لطفی بیماری‌های غیرواگیر را چالش اصلی سلامت در ایران برشمرد و افزود: بیش از 76 درصد کل آمار بیماری‌ها مرتبط به بیماری‌های غیرواگیر است.

وی ابا بیان اینکه سرطان در ایران نیز در سال‌های اخیر با افزایش دو برابری مواجه بوده است و دومین عامل مرگ میر در کشور محسوب می‌شود، اذعان کرد: بالاترین آمار بروز سرطان زنان کشور در سال گذشته مربوط به استان یزد بوده است.

لطفی مهم‌ترین علل مرگ و میر در استان یزد را به ترتیب بیماری‌های قلبی و عروقی، حوادث ترافیکی و انواع سرطان‌ها برشمرد و  خاطرنشان کرد: هر موتورسيكلت بنزينی هشت برابر يک خودرو با استاندارد يورو دو آلايندگی ايجاد می‌كند.

انتهای پیام/

 یزد رسا




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.