ضریب صددرصدی اشغال تخت بیمارستانی در یزد/ «ظرفیت توریسم درمانی»استان یزد به قیمت بازی با جان مردم!
یزد آوا؛ استان یزد به دلیل وجود پزشكان متبحر آشنا به علوم و تكنیك های روز دنیا، نیروی انسانی كارآمد، وجود مراكز تخصصی و فوق تخصصی مجهز به انواع تكنولوژی های جدید در عرصه پزشكی، هزینههای اندك و قابل تامین توسط گردشگران چه در زمینه خدمات پزشكی و پاراكلینیكی و چه در ارتباط با اقامت و دیگر ظرفیتها در زمینه سلامت به عنوان یکی از قطب های مهم درمانی در ایران به شمار میرود.
30 درصد تخت های بیمارستانی یزد توسط بیماران مهاجر اشغال می شود
با این اوصاف در حال حاضر بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی مسئولان امر، بیش از 30 درصد ظرفیت تختهای بیمارستانی یزد توسط بیمارانی از سایر استان و شهرستان ها از جمله سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و غیره اشغال میشود.
در این میان مشکلی که در استان بسیار به چشم می خورد كمبود تخت بيمارستانی است. اين كمبود تخت به حدی جدی است كه در بعضی از موارد با جان افراد بازی میكند. . كمبود تخت بيمارستاني مسالهای جديد و مربوط به سالهای اخير نيست و همواره مطرح بوده است اما نكته مهم در پرداختن به اين مساله در زمان كنونی، اين است كه اگر طرح تحول سلامت كارشناسانه حركت میكرد بايد يكی از حوزههايی كه به آن توجه ويژه میشد تامين تخت و به ويژه تخت مراقبتهای ويژه برای بيمارستانها بود.
طرح تحول سلامت و مهاجرپذیری استان مشکلات را دوچندان کرده است
طرح تحول سلامت باعث شده است که مریضهای زیادی با در دست داشتن دفترچه بیمه به بیمارستانهای دولتی مراجعه کنند و توقع داشته باشند که بستری شوند. این در حالی است که بیمارستانها جوابگوی بستری کردن این حجم عظیم از بیماران نیستند که مهاجر پذیر بودن استان مشکل را دو چندان کرده است.
آمار بالای زایمان و کمبود تخت، بیماران را به «نوبت» کشانده است
رئیس اداره امور بیمارستانهای حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد در این رابطه به خبرنگار یزد آوا با اشاره به نارضایتی مردم از نبود تخت کافی دربیمارستان ها گفت: با توجه به اینکه مردم از شهرهای مختلف به یزد مراجعه میکنند و از طرفی آمار مراجعه برای زایمان طبیعی بالا رفته است، مردم مجبور می شوند در نوبت برای بستری بمانند.
کامجو با بیان اینکه در مورد زایمان مشکل تخت بیمارستانی حل شده است، افزود: در بخش مراقبتهای ویژه با توجه به معیارهایی در هر بیمارستان تعداد تختها مصوب می شود و تعداد تخت ها بر طبق نظام سطح بندی است و به دلیل آمار بالای تصادفات، افزایش سن و تغییر سیمای بیماری ها و رشد بیماری های مزمن نمی توان تعیین کرد اگر به تعداد فلان تخت در بیمارستان وجود داشته باشد، کافی است و نیازها را رفع خواهد کرد.
ضریب اشغال تخت بیمارستان در یزد صد درصد است!
وی یادآور شد: مراجعان زیادی که از شهرهای مختلف به یزد وجود دارد و انتظار دارند بستری شوند، وجود کلینیک ها و متخصصان زیاد در یزد، اجرای طرح تحول نظام سلامت با رویکرد کاهش هزینه های درمانی مردم همه دست به دست هم دادند تا هیچ زمان تخت کافی برای پذیرش بیماران وجود نداشته باشد.
کامجو با بیان اینکه ضریب اشغال تخت بیمارستان در یزد 100 درصد است به این معنی که به دلیل آمار بالای مراجعان همه تخت های بیمارستان توسط بیماران اشغال شده است، گفت: برنامه ریزی برای اضافه کردن تخت بیمارستانی، ساخت و راه اندازی بیمارستان در شهرستان های استان، اضافه کردن متخصص و توزیع متعادل متخصص و افزایش کلینیک در سطح شهر از جمله اقداماتی است که برای کاهش مشکلات کمبود تخت انجام میشود.
رئیس اداره امور بیمارستانهای حوزه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد عمده مشکل استان یزد در کمبود تخت بیمارستانی را مراجعان بیماران از استان های همجوار به یزد دانست و افزود: چنانچه این بیماران در شهر و استان خود متخصص و بیمارستان به اندازه کافی داشته باشند مسلما استان با مشکلاتی چون کمبود تخت مواجه نخواهد شد.
موضوع کمبود تخت درمانی در بیمارستانهای مرکز استان سالهاست که مورد بحث است و گاهی مقصر آن افراد غیربومی شناخته میشوند و گاهی هم مسئولانی که در طرح تحول سلامت به جای توجه به زیرساختها به برنامههای کوتاهمدت توجه کردهاند که افزایش مراجعه به پزشکها را در پی داشته است.
بنابراین مسئولان استان که توریسم درمانی را به عنوان یکی از ظرفیت های استان نام می برند و از یزد به عنوان قطب پزشکی کشور یاد میکنند باید در زمینه بهداشت و درمان به کمبودهای موجود که جان انسان ها را به خاطر لحظهای به خطر میاندازد توجه داشته باشند و تدبیری در این خصوص اتخاذ کنند.
انتهای پیام/
مطالب مرتبط:
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|