شناسه : 38684636
عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی یزد:

طب سنتی ضدیتی با طب رایج ندارد/ راهکارهای طب سنتی موثر در کاهش شدت علائم کرونا


امتیازی گفت: بیماران باید طبق نظر پزشک معالج خود، شیوه درمانی را رعایت کنند و در کنار آن از توصیه‌های ساده و کم هزینه طب سنتی استفاده کنند.

مجید امتیازی در گفتگو با خبرنگار یزد آوا، در خصوص جایگاه طب سنتی ایرانی گفت: رشته طب سنتی از سال 1386 به عنوان رشته آکادمیک و دانشگاهی معرفی شد و مورد تایید وزارت بهداشت و درمان و هم مورد تایید شورای گسترش وزارت بهداشت است و تقریبا دو سال و نیم پیش بخش طب ایرانی در بیمارستان رهنمون یزد با تجهیزات کامل توسط وزیر بهداشت وقت افتتاح شد. 

وی ادامه داد: بخش طب ایرانی بیمارستان رهنمون به عنوان مرکزی برای ارائه خدمات تخصصی طب ایرانی از جمله فصد خون، حجامت، زالو درمانی، ماساژ، آب درمانی با گیاهان دارویی است و تنها مرکز دولتی تخصصی طب سنتی است که مجوز دارد، البته درمانگاه‌های طب سنتی در کلینیک بقایی پور، کلینیک خاتم الانبیا و مرکز سوانح سوختگی وجود دارند و یک سلامتکده خصوصی و مطب چند تن از متخصصان طب سنتی نیز در یزد فعال است.

دانشیار و عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه مردم استقبال زیادی از طب سنتی در حوزه پیشگیری و درمان بیماری‌ها دارند، عنوان کرد: بیشترین مراجعه به متخصصان طب سنتی در زمینه بیماری‌های گوارشی، دیابت، کبد چرب، رژیم لاغری، بارداری، اختلالات پوستی و اطفال است که هم در حوزه دولتی و هم خصوصی مراجعه کننده زیادی دارد.

امتیازی با بیان اینکه طب سنتی هیچ تقابل و ضدیتی با طب رایج ندارد، افزود: دانشجویان در رشته‌های پزشکی، داروسازی، پرستاری، مامایی و سایر رشته‌های علوم پزشکی باید دو واحد طب سنتی را به عنوان دروس الزامی بگذرانند و چنانچه متخصصان طب رایج در حوزه‌های مختلف پژوهشی، آموزشی، درمانی و به طور خاص در حوزه پیشگیری تمایل داشته باشند با متخصصین طب سنتی همکاری داشته باشند از آن استقبال می‌کنیم.

این متخصص طب سنتی ایرانی تصریح کرد: طب سنتی در سراسر دنیا از جمله در کشورهایی مانند چین، هند، پاکستان و حتی کشورهای اروپایی چون آلمان و انگلیس و حتی امریکا در رده‌های بالای ساختار بهداشتی درمانی آنها به عنوان طب مکمل مورد استفاده قرار می‌گیرد و بسیار کاربردی است و اثرات آن را در حوزه‌های مختلف می‌توان مشاهده کرد.

وی در خصوص راهکارهای طب سنتی برای درمان بیماران کرونایی نیز گفت: همانگونه که وزارت بهداشت اعلام کرده است پروتکل کاملا مشخص و مدونی برای بیماری کرونا وجود ندارد و بر اساس دستورالعمل هایی که ابلاغ می شود درمان انجام می گیرد. طب سنتی نیز در درمان و بهبود بیماران کرونایی همراه با طب رایج راهکارهایی دارد که بیماران در کنار درمان رایجی که دریافت می‌کنند می‌توانند مورد استفاده قرار دهند.

امتیازی افزود: بیماران باید طبق نظر پزشک معالج رایج خود، شیوه درمانی که برای آنها در نظر گرفته شده است را رعایت کنند و در کنار این درمان و رعایت پروتکل‌ها و اصول بهداشتی چون ضدعفونی دست‌ها، ماسک زدن، رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در اجتماع، از توصیه‌های ساده و کم هزینه طب سنتی نیز استفاده کنند که می‌تواند هم شدت علائم این بیماری و هم طول مدت درمان آن را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه مطلقا طب سنتی توصیه‌ای به بیماران برای کنار گذاشتن درمان رایج ندارد، گفت: طب سنتی در حوزه داروهای گیاهی و گیاهان دارویی و دستورات خوراکی توصیه و راهکارهای بسیار خوبی برای بیماران کرونایی دارد که برای هر دسته از این بیماران و متناسب با مرحله و شرایط بیماری انجام می‌شود و بیماران می‌توانند با مراجعه به متخصصین طب سنتی ایرانی از این راهکارها برای بهبود خود استفاده کنند.

انتهای پیام/

تهیه و تنظیم: فاطمه عبدلی




رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.