طبق قوانین امکان پوشش همه رشتهها در هر استان وجود ندارد/ ارائه پنج رشته در دانشگاه فرهنگیان یزد برای ماده 28
فضل الله رضایی رئیس دانشگاه فرهنگیان یزد در مصاحبه با خبرنگار یزد آوا، در واکنش به اعتراض دانشجویان یزدی ماده 28 گفت: دانشگاه فرهنگیان به دو طریق دانشجو میپذیرد، دانشجویانی که از طریق کنکور سراسری و به عنوان دانشجویان پیوسته وارد دانشگاه میشوند و دانشجویانی که براساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان پذیرفته میشوند.
وی افزود: براساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، آموزش و پرورش میتواند برای تکمیل نیروهای خود از طریق سازمان سنجش آزمون استخدامی برگزار کند و براساس دو برابر ظرفیت رشتههای مورد نیاز نتایج را اعلام کند و افراد پذیرفته شده بعد از مصاحبه و گزینش در دانشگاه فرهنگیان وارد دانشگاه میشوند و به مدت یک سال دوره آموزشی را برای آمادگی حضور در مدارس میگذرانند.
رضایی ادامه داد: چون نتایج آموزش و پرورش دیر اعلام میشود امسال دانشگاه تصمیم گرفته تا دورههای آموزشی دانشجویان از تابستان شروع شود و دانشجویان ادامه دورهها را همزمان با شروع مدارس، در مدرسه و با ارتباطی که با دانشگاه دارند میگذرانند.
وی گفت: سازمان مرکزی براساس سیاستهای کلی خود به این نتیجه رسیده که امکان پوشش همه رشتهها در همه استانها مقدور نیست و براساس این قوانین که حد نصاب تشکیل کلاس 25 نفر است، داشتن مدرس و هیئت علمی لازمه پوشش یک رشته در دانشگاه است و تا جایی که امکان دارد محل خدمت و بومی دانشجویان ملاک قرار گیرد، رشتهها را بین استانها توزیع کرده است.
رئیس دانشگاه فرهنگیان یزد ادامه داد: براین اساس رشتههای مورد نیاز قطببندی شده است تا دانشجویان برای گذراندن دوره به نزدیکترین شهر بروند؛ برای نمونه پنج رشته علوم اجتماعی، آموزش کودکان استثنائی، آموزش ابتدایی، زبان انگلیسی و تربیت بدنی به دانشگاه فرهنگیان واگذار شده است و دانشجویان استانهای همجوار نیز برای گذراندن دوره آموزشی خود در این رشتهها به یزد میآیند.
رضایی گفت: طبیعتا توزیع رشتهها در بین استانها نارضایتیهایی را به دنبال دارد و همه علاقه دارند در شهر خود دوره را بگذرانند منتها هر دانشگاهی با مشکلاتی روبروست و از جهتی دانشگاه فرهنگیان هم باید قوانین وزارت علوم از جمله حد نصاب رسیدن کلاسها و هم قوانین آموزش و پرورش از جمله آماده بودن معلمان در اول مهرماه برای حضور در کلاسها را رعایت کند.
وی تصریح کرد: دانشجویان ماده 28 با توجه به مشکلاتی که دارند و اینکه اغلب متاهل و دارای شغل هستند به ویژه خانمها توقعاتی دارند ولی متاسفانه چارهای وجود ندارد و همه استانها با توجه به رعایت قوانین و مقررات نمیتوانند همه رشتهها را پوشش دهند.
وی اعلام کرد: یکی دیگر از شرایطی که برای ماده 28 عنوان شده این است که رشتهها در جایی ارائه شود که همه استانهای همجوار بتوانند ازآن استفاده کنند مثلا رشته علوم تربیتی به کرمان واگذار شده چون بهترین استان برای پوشش استانهای یزد، هرمزگان و زاهدان است.
رضایی افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که وجود داشت این بود که ظرفیتها تکمیل نشده است و متقاضیان به دلیل عدم کسب نمره کافی و یا نداشتن شرایط دیگر کمتر از میزان سهمیهای که آموزش و پروش اعلام کرده بود جذب شدند و به دلیل آمار پایین دانشجویان و به حد نصاب نرسیدن کلاسها، امکان برپایی کلاس در دانشگاه وجود نداشت و به استانهای دیگر واگذار شد.
وی معاف شدن شهریه آموزشی برای دانشجویان ماده 28 را از اقدامات مثبت برای آنها عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه فرهنگیان یزد با وجود اینکه هیچ تعهدی در قبال اسکان این دانشجویان نداشته ولی از جهت مهماننوازی، در قبال دریافت وجه با پایینترین قیمت، خوابگاه در اختیار دانشجویان قرار داده و همچنین از سه وعده غذایی با کیفیت خوب میتوانند استفاده کنند.
انتهای پیام/ف
مطالب مرتبط:
- نقش مهم دانشجو در تداوم رشد جامعه/ دانشجویان یزدی در کمک به کادر درمان پیشگام بودند
- اعتراض و سردرگمی دانشجو معلمان یزدی/ آموزش و پرورش: در خواست ها را به دانشگاه فرهنگیان انعکاس داده ایم
- فتنه گران مردم سالاری را فقط زمانی که نام خودشان از صندوق های بیرون بیاید قبول دارند
- آیا مسئولین دانشگاه تعیین می کنند چه کسی سخنران مراسم دانشجویی باشد؟
- عکس/پوسترهایی که مسئولین دانشگاه فرهنگیان یزد تحمل آن را نداشتند!
- تا کی باید شاهد سرکوب جریان انقلابی در دانشگاه باشیم؟
گفتگو
| |
| |
| |
| |
|